פינת הדמויות 103- השלמות נוסטלגיות!

YossihNew

Well-known member
אנחנו שוב בפינת הדמויות!

פינת הדמויות היא פינה שקיבלתי את הרעיון לה (רק הושפעתי) מפינה דומה בתחום ההיאבקות שדירגה דמויות שונות של אותו מתאבק.

בעצם, אתם תבחרו שחקנים (מומלץ שחקנים ותיקים ומנוסים עם המון בשר וותק) ואני אדרג את הדמויות שהם שיחקו, מהגרוע עד לטוב ביותר. אני אכתוב מילות סיכום על כל דמות ואכתוב למה דירגתי אותה ככה. חשוב לציין שאני לא מדרג דמויות שאני לא מכיר.

אחרי שבשבוע שעבר שיר בחרה באוהד קנולר, החלטתי לנצל את הבחירה הראשונה שלי במאייה השנייה...

יאללה, עושים השלמות. אבל נוסטלגיות, משמע- רק לדמויות מסדרות ישנות שהשלמתי לאחרונה. ככה תוכלו לדעת איזה סדרות השלמתי...​

YossihNew

Well-known member
בן ציון שטרית.jpg

מקום 13 של שרון אלכסנדר: בן ציון שטרית (לבד בבית)

כן, החלטתי לדרג אותו, אבל נראה המון שרון הפינה. אז בעונה הראשונה ראש העיר, בן ציון, מגיע למשפחת צור ואיה מחליטה להחליף את נתי בתור היועצת שלו. הדבר המצחיק הוא שהעונה ראש העיר חוזר פתאום. הוא מקיים פגישה עם נבו בנושא "עם חוקים ועם מצוות", והוא גם נפגש עם זעתר ומשקיע צרפתי, כשמסתבר שזעתר לא ממש יודע צרפתית. מצחיק שלשרון יש חלק בסדרה, אבל כן, הוא לגמרי קיים שם...​

YossihNew

Well-known member
מיכאל.jpg

מקום 11 של דניאל ליטמן: מיכאל (אלכס בעד ונגד)

כן, שמתי דמות במקום האחרון, פחות מג'וני אפילו. אז למי ששכח, אלכס בעד ונגד, סדרה על אלכס שעושה צרות ואז מתבקשת לכתוב טור לעיתון בית הספר. לאלכס יש חברה בשם איה, ולא, זאת לא חצויה שעמית פרקש ומאיה שואף היו מצוינות בתפקיד. לאיה יש בן זוג בשם מיכאל, יש להם צרות ועניינים, ובסוף היא נפרדת ממנו כי הוא לא מקשיב לה והיא הופכת לבת הזוג של ירדן. אז מה? אני אמור להתעניין בדבר הזה? תאמינו לי, לא הסדרה הכי כיפית. היה לי קשה לזכור שליטמן בכלל היה בסדרה הזאת, אבל בסופו של דבר הוא היה, וזאת הייתה התחלה די גרועה בשבילו.​

YossihNew

Well-known member
שי גבאי.jpg

מקום 11 של יעקב זדה דניאל: שי גבאי (להעיר את הדב)

סדרה ששמעתי עליה המון, ונועה קולר מושלמת אבל... זה לא היה זה. הדס היא מורה שעומדת להפוך למנהלת תיכון במקום שי, אבל אז היא מקבלת מכתב עם סיכומי הפגישות שלה עם הפסיכולוג, שנהרג בתאונת דרכים. במכתב כתוב שהדס קיימה רומן עם שי, אבל היא הפסיקה אותו אחרי שבעלה דרי חלה בסרטן. הדבר הזה הורס את היחסים בין דרי להדס, וגם יכול להרוס להדס את הקידום. בסוף היא לא מקודמת לתפקיד המנהלת, אבל מסכימה לנסות את הרומן עם שי. הרעיון לסדרה נשמע טוב, אבל היא לא ממש עניינה, הקטע שבסוף העניין עם השיחות לא חשוב יותר מדי. מגלים מי עשה את זה וזהו- כל השאר זה דיבורים על ה"השלכות" של הסיפור על הדס והסביבה הקרובה שלה. יעקב גם לא היה משמעותי כל כך בסדרה הזאת בעיניי. חבל עליו.​

YossihNew

Well-known member
ניר.jpg

מקום עשירי של ורד פלדמן: ניר (יחפים)

סדרה מעניינת שמספרת על עלייתו ונפילתו של הקיבוץ. ודיברנו על אוהד בשבוע שעבר. אז כשצבי מגיע לארץ מאירופה, הוא נתקל בניר, יפהפייה קיבוצניקית על סוס. הוא מתאהב בה, אבל היא של נפתלי כרגע. לבסוף, העלייה של צבי בקיבוץ מאפשרת לו להשיג את ניר, ובסוף נולד להם ילד- דרור. סיפור האהבה הזה לא מחזיק הרבה. הצל של נפתלי תמיד שם, ובסוף, בגלל הגעגוע של צבי לאלכסנדרה אהובתו האירופאית, ניר נפרדת ממנו והופכת לאשתו של יענקל'ה. יענקל'ה מביא למשפחה את אייל, ואייל ודרור הופכים לזוג חברים מחובר מאוד. אבל שום דבר לא קרה מעבר לזה- ניר מתה בסוף. אפילו לא מראים אותה יותר מדי, בהשוואה למוקי ולאוהד שהיו במספר פרקים רב יותר. חבל, אבל תראו אותה על הסוס, איזו יפה היא. לא דמות כזאת משמעותית...​

YossihNew

Well-known member
ציפורי מילוס.jpg

מקום תשיעי של לירון וייסמן: ציפורי מילוס (הצורף)

סדרה מעולה, לצערי לירון פחות בלטה. הסדרה סיפרה על ארי מילוס, חוקר מוערך שנסחף לתעלומה בכת ממנה ברח בילדותו- הכת של הצורף. ציפורי היא אשתו שלא מבינה את הפרעות השינה שלו. את ציפורי אנחנו רואים מעט ביותר- אנחנו רואים אותה בהתחלה כשהיא לא ממש מבינה לאן ארי נעלם בלילה, ואז בהלוויה של אבא של ארי שנרצח. אבל הטוויסט הוא שבסוף נחשף שארי חלם המון מהסיפור, ושציפורי בכלל נשואה לאחיו, מנשה, שבחלום של ארי היה צמח שנים בגלל מה שהצורף עשה לו עם לבונה. סיפור מוזר ביותר. מצד אחד את הסדרה מאוד אהבתי, משהו בווייב התנ"כי והמסתורי עשה את זה. מצד שני... לירון לא הייתה חשובה שם. היא הייתה אשתו של, וזאת לא דמות חשובה במיוחד. ושמישהו יסביר לי כבר את הסוף, יש המון תיאוריות, הדבר היחיד שאני בטוח בו זה שבסוף ציפורי היא אשתו של מנשה ולא של ארי. זה פשוט היה סוף מוזר לסדרה שהייתה נהדרת.​

YossihNew

Well-known member
שראל בונה.jpg

מקום שמיני של שרון אלכסנדר: שראל בונה (דאוס)

לא, הוא היה בסדר דווקא. בעונה השנייה של דאוס אנחנו נחשפים לאיל הון מסתורי, שראל בונה (זה עצמו שם מוזר, תחפשו), שמתחיל פרויקט בשם פרויקט העתיד. הוא שולח מורה בשם רובי לתיכון מהר"ל, ורובי נחשף כמישהו שעבר ניסויים מוחיים שקשורים לדאוס. רובי מתחבר לעידן, ומסתבר ששראל חבר בכת שמתנגדת לטכנולוגיה. הוא חווה חזיונות זוועה לגבי העתיד, חזיונות שמופיעים גם בדאוס, והוא ופרופסור ורנר משתפים פעולה כדי לגנוב את דאוס ממרתפי השב"ד, שירות הביטחון הדיגיטלי שמחזיק בו. באמצע ורנר בוגד בו. אבל בסוף העונה נחשף ששראל הוא בכלל דוקטור גולד במסווה, הוא מוריד את המסכה ושופך את כל הווירוסים שההאקרים אספו כל העונה למחשבים, כי אחרי מה שקרה עם דאוס, הוא רוצה להרוס את הרשת. זה היה נחמד לראות את שרון משחק את הדמות, אבל בסופו של דבר זאת לא באמת דמות. אבל שימו לב שבתמונה הוא מנקה את הידיים. זה רמז לדוקטור גולד, שהיה מאוד אובססיבי לניקיון. הבנתם?​

YossihNew

Well-known member
רובי קמחזי.jpg

מקום שביעי של אור בן מלך: ראובן "רובי" קמחזי (האלופה)

חבל לי שהוא לא גבוה יותר. רובי הגיע בעונה השלישית כשחקן נוער בכוח ירושלים שעולה לסגל הראשי, מעריץ של סער פדידה, וקרוב מאוד לאבא שלו הרצל שרוצה לקדם אותו כשחקן כדורגל. בנוסף, למרות שמשפחת שקד, הבעלים של הכוח, רוצים לפנות את המשפחה מהצריף שהיא גרה בה, רובי דווקא מתאהב בחגית, הבת של שמואל שקד. סיפור האהבה בין השניים היה חמוד ביותר, אני לא אומר. היה נחמד לראות את שניהם מגלים את האהבה שלהם, רבים עם ההורים שלהם (אתם יודעים כמה אני סאקר של עלילות כאלה) ואת רובי הופך לאט לשחקן ממש טוב. אבל מה כבר היה בעונה הזאת? אפילו את עלילת האנורקסיה של חגית הם פשוט זרקו לפח, היו לה בעיות עם דימוי גוף, הם שכבו וזה נגמר. זה גם היה כאילו הם ניסו לשחזר את העלילה של אסי בעונה הקודמת, של דמות של שחקן שמגיע מעוני ולפתע הופך לשחקן הכי מצטיין בחבורה. ובכלל היו שם קטעים מאוד מוזרים בעונה 3, הם לא ממש היו מפוקסים שם וכלום לא נפתר.​

YossihNew

Well-known member
נעמה שדה.jpg

מקום שביעי של ורד פלדמן: נעמה שדה (מלאך של אמא)

סדרה שציפיתי לה ולא הייתה טובה בעיניי. פשוט לא. בסדרה נרצח ילד בן 7 בשם כפיר (כן, גיא מנסטר לפני הכוכבות) וכולם חושדים ברפא שעשה את זה. חוץ מנעמה. נעמה היא חוקרת משטרתית שעברה כריתת שד ומנסה לעזור לרפא לצאת מהתסבוכת. לא שזה עוזר, כי רפא מסרב לנגוס בתפוח כדי להוכיח לכולם שזה לא הוא שנשך את הגופה. באמת, זה הסיפור. כל העונה. ואמנם נעמה חוקרת, ואמנם נעמה מנסה לעזור לו, ואמנם היא יוצרת קשר עם יעל אמא של כפיר, וחושדת באיתן אבא של כפיר. אבל זה לא זה. בסוף לא יודעים מי רצח, ואני לא מבין למה היה כל הסיפור הזה. אז בסדר, אז החוקר בני "חותא" מנדלוביץ' צוחק עליה קצת, יופי, באמת. אבל זה היה כזה דבילי, כל מה שהולך בסדרה הזאת. למה אתם מספרים לי סיפור על תעלומת רצח כשאין בסוף פתרון מי רצח? הוא היה יכול לנשוך את התפוח מההתחלה והיינו גומרים עם זה. זה מה שקורה כשבסדרות אתה סתם מתרץ את הסיפור ומנסה לספר את ה"השלכות" על הדמויות במקום עלילה.​

YossihNew

Well-known member
אושר גימפל.jpg

מקום שביעי של מאור שווייצר: אושר גימפל (אופוריה)

אני לא אומר שהרעיון לא היה טוב. אבל את האמת? אופוריה לא הייתה סדרה שממש אהבתי. בטח הושפעתי מהביקורות הנלהבות על הגרסה האמריקנית שלה שאין לה שום קשר למקור. אושר הוא דמות ממש מוזרה, הוא היה שמן בעבר, הוא עושה סמים עם חופית, תומר וצהובון, והקטע הכי הזוי- אושר בטוח, וזה נחשף בסדרה כרק דמיון, שהוא כוכב של טלנובלה. והוא לא. לא ממש הבנתי את זה. הזיה אחת גדולה כל הדברים האלה שקרו בסדרה. בנוסף אנחנו רואים את אושר מתקשה לעשות סקס, הוא מנסה לעשות את זה עם העובדת הזרה שלו, אבל היא נשואה אז הוא מסלק אותה. ואז הוא מנסה לעשות סקס עם בובות. תקשיבו, זה פשוט הזוי. בסוף העונה, כשכולם מנסים לטוס לחו"ל ונעצרים- כל אחד מהסיבות שלו- אושר נמצא ליד אוטו גנוב שתומר השתמש בו, אז השוטרים חושבים שהוא השתמש באוטו ועוצרים אותו. הסצנה בסוף, כשאושר רואה את כל הצלמים באים אליו ומחייך כי הוא סופסוף כוכב, הייתה... מספקת בצורה מוזרה. אבל תאמינו לי, אני לא חושב שזאת הייתה ממש סדרה טובה. וחבל שכך. אבל מאור כן השקיע במשחק של הדמות הזאת, וזה היה ממש כיף לראות אותו כזה.​

YossihNew

Well-known member
רננה כץ.jpg

מקום שישי של שירי גדני: רננה כץ (אלכס בעד ונגד)

אל תתלהבו, זה גבוה יחסית אצלה כי לא היו לה מלא דמויות שיכולתי לדרג. אז השלמתי את אלכס בעד ונגד כדי לדרג דמויות של מאיה שואף. הסדרה הזאת מדברת על ילדה שמקבלת עונש לכתוב לעיתון בית הספר שלה, ושאבא שלה (אלון אבוטבול ז"ל) מתחיל להיות אובססיבי לקלטות של תוכניות של האמא המתה שלה. תוך כדי, אלכס עוברת כל מיני תהפוכות בחיים הרומנטיים ומצליחה לגשת לאבא שלה לבסוף. רננה הייתה המורה של אלכס, היא הייתה האחראית על העיתון והיא זאת שהציעה לה לכתוב טור כדי שהיא תוכל לנצל את יכולות הכתיבה שלה. אבל בסוף, רננה מפוטרת, וכל מה שאלכס עושה זה לעשות הפגנה בשבילה. זה היה נחמד, אבל אני לא חושב שאלכס אפילו כתבה טור אחד במהלך הסדרה הזאת. בנוסף, הסדרה הזאת בוטלה אחרי שמאיה שואף ואלון אבוטבול ז"ל ניהלו רומן בין הדמויות שלהם בעונה השלישית של האלופה. רומן חסר כל סיבה, שלא ממש עניין והיה חלק מעונה לא מעניינת, וערוץ הילדים חשש לבלבל את הצופים שלו. בנוסף, אני נדהם לחשוב כמה דמויות שם נכנסו לאלופה. גם אלון, גם מאיה, גם אייל רוזלס ששיחק את המנהל ובאלופה שיחק את הרצל קמחזי. לפעמים, וזה אולי חשוב לדעת, לא כדאי שההפקות יעבירו שחקנים ממקום למקום...​

YossihNew

Well-known member
ישראל מנשה.jpg

מקום שישי של ישי גולן: ישראל מנשה (כיפת ברזל)

שימי אלבז.jpg

מקום שישי של עדי אלון: שימי אלבז (כיפת ברזל)

אליהו גרנות.jpg

מקום חמישי של דני שטג: אליהו גרנות (כיפת ברזל)

אני מניח שאתם רואים שכיפת ברזל הייתה סדרה מאוד טובה בהשלמות שלי. אז בואו נדרג את כולם. הדמויות האלה היו חזקות בעיקר בעונה הראשונה- הרב גרנות, רב היחידה החרדית שמנסה לדאוג שהדמויות ישארו חרדיות גם בצבא ולא יתערבבו עם נשים. שימי זה השותף של עמרם לפשע, שמסבך אותו עם גניבת יהלומים, וכל העונה מנסה להכניס אותו לפשע, עד שעמרם מגלה ששימי עובד עליו ומנסה לנצל אותו, מה שגורם לו להפקיר אותו לגורלו בסוף העונה. וישי? הוא משחק את ישראל מנשה, רב רציני שהטריד את גור אריה, חייל במחלקה. הדבר הזה מטריף את גור אריה, הוא גורם לו להתבצר בזמן מבצע עם תת מקלע בבניין כשעמרם ויענקי נאלצים לעצור אותו. העימות בסוף, כשהרב מנשה מדבר עם גור אריה, והרב גרנות עצוב כי לא הצליח להקשיב לגור אריה המסכן, היה נהדר. וגם עדי- הוא היה נהדר בתפקיד של הפושע הערמומי, שמנסה לקחת את עמרם בחזרה אל התרבות הרעה, כשזה סופסוף מצא שייכות בצבא. לא שההתנערות ממנו עזרה ממש לעמרם- בסוף הוא בכל זאת נכנס לכלא, אבל מצליח לטפל בזה בסוף. גם היו הקטעים כשהרב גרנות מנסה לדבר עם יענקי על הרומן שלו עם תמר בקשר, רק שהוא לא יודע שיענקי לא בדיוק מקרב חילוני למצוות. סדרה מצוינת, שהיה כיף לצפות בה, עם שחקנים אדירים, שרק חלק מהם מוזכרים בהשלמה הזאת. אולי גם את רועי נדרג יום אחד...​

YossihNew

Well-known member
זאביק בראל.jpg

מקום רביעי של שרון אלכסנדר: זאביק בראל (האלופה)

והדמות האחרונה של שרון בהשלמות- זאביק. זאביק הוא שותף של ג'וזף אוגנסיאן והאבא של דורי, מנהל הכוח ירושלים. הוא גם יועץ בכיר לראש הממשלה (כן, שוב פעם). במהלך העונה, ראש הממשלה חולה בסרטן ולכן מחליט לעשות שלום, מה שמדאיג את ג'וזף וזאביק שהמפעל שלהם לנשק בשכם יתמוטט בגלל זה. אבל יותר מדאיג את זאביק שמיטל אוגנסיאן סיפרה לסער פדידה על התכנון שלהם להתנקש בראש הממשלה, ועל קלטת שהם מצולמים בה עושים את זה. זאביק חרד שסער יזכר במיקום הקלטת ומנסה להביא לו את ניקי, מנטורית, שתחזיר לו את הזיכרון בשביל זה. אבל גם ניקי וגם דורי- שיצא עם ליאן, אשתו של סער- עוזבים את זאביק ומסכלים את המזימה שלו, יחד עם סער, ליאן ואפילו מיטל שמתה בדרך. זאביק לא הצליח להתנקש בראש הממשלה, ובסוף הסדרה בורח כחרדי לשדה התעופה. על הנייר נשמעת דמות טובה, ושרון היה מצוין במה ששיחק, כרגיל. אבל תאמינו לי, האלופה 2 זה כלום לעומת האלופה בעונה הראשונה. פרט לרצח של סיגי לא היה שם שום דבר חשוב מדי, ואולי העלילה של איתי תורג'מן בעונות האלה הייתה טובה, אבל זה לא היה כמו שהתרגלנו לראות את שרון בטלנובלה בע"מ או במיכאלה. היה קצת משעמם לראות את סער מנסה להיזכר, וזאביק אמנם הכעיס את הבן שלו כמה פעמים, אבל זה לא יצא טוב כמו שקיוו שיצא. לפחות שרון הצליח להכניס קצת עניין בעונה הזאת. באמת עונה מוזרה ומאכזבת בעיניי.​

YossihNew

Well-known member
אסי דבורה.jpg

מקום רביעי של יובל סגל: אסי דבורה (נחמה)

דנה חן.jpg

מקום שלישי של גאלה קוגן: דנה חן (נחמה)

תמר נחמה.jpg

מקום שלישי של לירון וייסמן: תמר נחמה (נחמה)

כן, אני חושב שמכל הסדרות שראיתי לאחרונה, נחמה הייתה הכי טובה ביניהן. אז אני אסקר את כל הדמויות האלה יחד. נחמה מספרת על גיא נחמה, שהוא רשף לוי, אב למלא ילדים שפתאום באמצע החיים אשתו נהרגת בתאונת דרכים והוא נשאר לבדו. לירון הייתה מקסימה בתור תמר- האם שתקתקה את הבית, דאגה לילדים, עד למותה בתאונת דרכים, שמשאיר את נחמה עם חור ענק בלב וסימני שאלה. גאלה הייתה דנה חן- הכוסית מהעבודה של נחמה בהייטק (עם בוס הזוי, תאמינו לי) שרק רוצה שנחמה כבר ימשיך הלאה ויציע לה לצאת, ובמהלך הסדרה הופכת לבוסית שלו ואפילו עוזרת לו עם הילדים. ויובל היה אסי דבורה- השותף של נחמה מימיהם כסטנדאפיסטים, אבל נחמה הלך להייטק כדי להתפרנס ואסי הפך לסטנדאפיסט מהמצליחים בארץ. במהלך הסדרה אנחנו עדים להתפתחות היחסים בין נחמה לדנה, לסכסוך העמוק שלו עם אסי (כולל זה שהוא מנסה לחזור לסטנדאפ ואפילו מוכר לאסי בדיחה שלא הולכת ממש טוב בבמות הגדולות, כמתוכנן), והכי חשוב- אנחנו מגלים שגם לתמר היו סודות משלה. נחמה חושב שהיה לה רומן מהצד, אבל מגלה שהיא חלתה בסרטן ועמדה למות ממילא, וסידרה את כל העניינים כדי שהוא יוכל לגדל את המשפחה שלהם לאחר מותה. למרות שלאחר מכן, אנחנו מגלים שתאונת הדרכים של תמר לא הייתה משהו ספונטני, אלא נגרמה בגלל שרמי אביטל, מנהל מועדון הסטנדאפ, עבר איתה תאונה והשאיר אותה לגסוס. סדרה מקסימה ביותר בעיניי, רשף לוי שפך את הלב שלו לסדרה הזאת והיה ברור שזאת הייתה עבודה מהטובות ביותר של חלק מהשחקנים. כולם היו מצוינים שם, אבל לירון מעל כולם, והיא עוד הייתה מתה כל הסדרה, כן? אבל סדרה ממש טובה.

כאן הסתיימה עוד פינת הדמויות. בשבוע הבא יהיה תורו של יונתן לבחור. ביי!​

שיר m

Well-known member
דווקא אהבתי את אלכס בעד ונגד.
וכן נחמה היתה סדרה טובה.
יופי של השלמות.

למעלה