פינת הדילמה IX

ofribecker

New member
פינת הדילמה IX

ותודה ליוני יפעת על הרעיון. המצב במגרש: הקבוצה שלכם בפיגור 29 - 24 ברבע הרביעי. כרגע הקבוצה שלכם בהתקפה וסיימה מהלך ריצה שבו השיגה דאון ראשון בקו היארד אחד (One yard line) של היריבה כשנותרו 30 שניות לסיום והזמן רץ. נשאר לכם פסק זמן אחד. הדילמה: מה תעשו מעכשיו? 1) ספייק מיד, אחריו מהלך ריצה. 2) ספייק מיד, אחריו מהלך מסירה. 3) פסק זמן מיד, אחריו מהלך ריצה. 4) פסק זמן מיד, אחריו מהלך מסירה. 5) מהלך מסירה מיד. 6) מהלך ריצה מיד. 7) אחר יש כאן מקום לשיקולים מרחיקי לכת, למעשה תכנית משחק שלמה. מומלץ לכלול גם שיקולים פסיכולוגיים כלפי ההגנה של היריבה.

mishuna

New member
דעתי בנושא

אני אישית לא חובב גדול של מסירות בקו היארד, אז אני אפנה לריצה. התלבטתי קצת בין אפשרות 1ל-6, אבל בחרתי ב-6 על מנת לנצל את העייפות של הדי-ליין אחרי מהלך ריצה ועוד ב-no huddle. ברגע שמגיעים לקו היארד, חילוף מהיר בין הרץ שהגיע לקו היארד, לרץ הגדול והטרי הבא, מריצים מהלך ריצה בסיסי. אם לא מצליח, טיים אווט. אמור להשאר 15-20 שניות(תלוי בגודל ערימת השחקנים), וזה אמור להספיק לשני מהלכי מסירה.

Yo-man

New member
5) מהלך מסירה מיד

במצב של מהלך מסירה השעון יעצור כמעט בוודאות (בתנאי שלא מסרתי למקום שאינו ה-end zone). זה יאפשר לי להחליט אם בניסיון שני אני רוצה לרוץ ואז לקחת את פסק הזמן או למסור שוב ולשמור את פסק הזמן לדאון הרביעי, אם יהיה צורך. בכל מקרה, פסק זמן במצב שכזה יכול להיות קריטי, ולכן אחפש דבר לשמור אותו, ואת זה אני לא יכול לעשות עם מהלך ריצה. אני נגד ספייק כי כרגע המומנטום אצלי. אני לא רוצה לעצור את המומנטום הזה עם ספייק אלא לנצל את השניות הנותרות לעוד זירקה קצרה שלא תגזול ממני זמן כמעט, תעצור את השעון בוודאות ותשאיר לי 3 נסיונות ב-20 ומשהו שניות. לגמרי מצב טוב לקבוצה להיות בו.

avishaiam

New member
סקרין

לרסיבר- בד"כ יהיה אחד על כל רסיבר וכל השאר יישעטו לעבר הQB/RB או יחסית עמוק,לכן אנסה את הסקרין בתקווה שלא יהיה סק במקרה השני הטוב זה עוצר את השעון.

tragula

New member
1

אלא עם אתה מייק סינגלטרי והקבוצה שלך לא עבדה על no-huddle במשך השנתים האחרונות. אין דבר בטוח ממהלך ריצה, במיוחד שתמיד ניתן לעצור את השעון לפחות או פעם (פסק זמן) במידה והמהלך נכשל. המהלך ההגיוני בעיני הוא QB סניק, כיוון שה- QB נופל לרצפה ולא יהיה מצב בו שחקני ההגנה מחזיקים אותו ומונעים ממנו ליפול. גם כל מהלך ריצה אחר למרכז המגרש מתאים (רק לא לצדדים).

ofribecker

New member
התשובה שלי (לא פתרון בית-ספר)

נראה לי שמיד הייתי לוקח פסק זמן. לא טוב להעמיד את הקבוצה בלחץ מיותר במצב הזה ולבצע ספייק מבזבז לי נסיון יקר כרגע למצב שלא מצליחים להיכנס בקלות לאנדזון. לגבי ההמשך יש כמה שיקולים. יש זמן למהלך ריצה, שאם לא מצליח, אחריו הזמן ימשיך לרוץ וכנראה נוכל לבצע מהלך אפקטיבי אחד נוסף וזהו. אם נלך למסירות, יש לנו זמן אפילו לארבעה מהלכים, רק שיש בהם סיכון של איבוד כדור, גדול יותר מאשר במהלכי ריצה. עוד אלמנט שניתן להכניס למשוואה, הוא כמה זמן יישאר ליריב לעשות משהו אחרי שאנחנו נעשה סקור. נשאלת השאלה אם כן, האם הייתי מעיז ללכת למהלך מסירה אחד שמראש אני מייעד אותו להיות incomplete (חוץ מאשר במצב שהרסיבר פתוח לחלוטין באנדזון) כדי לבזבז נניח 7-8 שניות לפני שנכנסים לאנדזון. (לא נשכח שאחרי שאנחנו נעשה טצ'דאון, היריבה צריכה בסה"כ פילדגול). דילמה לא טריוויאלית בכלל. הנטיה שלי היא לנסות מהלך מסירה אחד, לרסיבר שירוץ לקצה האנדזון ואז הסיכוי לאינטרספשן קטן יותר. אם לא הצלחנו כאן, נמשיך כנראה עם מהלך ריצה (ככל הנראה סניק). לסיכום - הולך לתשובה 4.

DAnalyst

New member
בטירוף שלנו

קודם כל אחרי שקראתי את התגובות אני חייב להגיד שהכי אהבתי את הגישה של יורם, אם כבר הולכים על לעצור שעון אז בואו נעשה את זה במסירה הייתה ריצה מוצלחת, אנחנו על קו היארד, ההגנה בבלחץ וממהרת להתמקם מחדש כשההתקפה רצה חזרה לליין, ברור לגמרי שההגנה מפחדת מעוד מהלך ריצה לפני שהם מספיקים להעלות את האנשים של ה-goalline situation למגרש, ובצדק. אני אומר PA מתוך spike formation. vהגנה מאומנת לחשוב שכשנערכים לספייק על קו היארד עלול להיות טריק. ברגע שהם יראו ריצה המחשבה האוטומטית תהיה "ידעתי! ריצה!" והם יזנקו לעצור. וביזנקו אני מתכוון יטוסו כאילו אין מחר, מדובר על קו היארד, והם גם ככה חטפו בדיוק ריצה בראש. הם לא הולכים להסס לשניה. מה שמשאיר הרבה חלל למסירות גם במידה ומישהו מהם ישאר מאחורה. worst case - throw it away sack - take the TO, regroup, 3 more tries המפתח למהלך הזה הוא הלחץ על שחקני הגנה שעד עכשיו לא הצליחו לעצור את ההתקפה ועכשיו נמצאים במצב שבו בד"כ באים הבחורים הגדולים להחליף אותם אבל הפעם הם לכודים על המגרש, וחייבים לעצור את הכדור מלזוז יארד בלי שהם מרגישים שיש להם זמן להתארגן כי ההתקפה כבר על הליין.... לחץ גורם לאנשים להגיב אינסטיקטיבית, PA ישרוף אותם.

למעלה