פינת הדילמה II

ofribecker

New member
פינת הדילמה II

למי שעדיין לא הספיק להכיר, בפינת הדילמה אני מעלה בכל פעם דילמה מממשחק פוטבול, לניתוח והחלטה שלכם. אין פתרון בית-ספר, עליכם לענות מה אתם הייתם מחליטים. ורצוי לנמק. אז הנה הדילמה להפעם: הקבוצה שלכם בפיגור 30 - 33 כשנותרו 1:20 לסיום הרבע הרביעי והשעון רץ. לכם נשארו 3 פסקי זמן וליריב לא נשארו כלל. הכדור של קבוצתכם על קו ה 33 של היריבה וזה 4th down and 5 yards to go. נתונים נוספים: בועט הפילדגולס שלכם הוא ממוצע פלוס, השיא שלו העונה הוא פילדגול מ 50 יארד ובקריירה 53 יארד (לפני שלוש שנים). סטטיסטית הוא עומד על 78% הצלחה כל העונה. היום הוא עשה 3 מ 4 (הכניס מ 28, 34, 49 ופספס מ 47). אין רוח משמעותית באצטדיון. ההתקפה שלכם עשתה עד כה 100 יארד בריצה עם טצ'דאון ו 170 יארד במסירה עם שני טצ'דאונס ו 3 אינטרספשנס. היריבה עשתה בריצה 175 יארד ושני טצ'דאונס ובמסירה 210 יארד ושני טצ'דאונס וההגנה שלה הוסיפה סייפטי. מה תכנית המשחק שלכם מעתה ואילך? 1) נבעט מיד פילדגול, נקווה שייכנס ונקווה שההגנה תעצור את התקפת היריבה. 2) נלך למהלך מסירה בתקווה ל first down כדי להתקרב יותר ואולי אפילו להכנס לאנדזון מאוחר יותר 3) נלך למהלך ריצה בתקווה ל first down כדי להתקרב יותר ואולי אפילו להכנס לאנדזון מאוחר יותר 4) נבעט פאנט במטרה לנעוץ את היריבה בתוך ה 10 יארד של עצמה, נשתמש בפסקי הזמן בהגנה ואולי נקבל את הכדור שוב במקום טוב בשדה. 5) נקח פסק זמן מיד ואז נלך לתשובה מספר... 6) אחר

אופציה 2

לא להסתמך על הקיקר . מצד שני לא להסתכן בעצירת מהלך ריצה של הקבוצה שלך .. מסירה ארוכה אפשרית אבל מסוכנת והוכחה לכך הINT של הQB שלך.. מצד שניץץ ההגנה שלהם "תפחד" ממסירה ארוכה אזי ישארו כיסים ריקים בין הקו הראשון לסייפטיס והקורנרים בצדדים . פאנט זה הימור.. כי יכול להיות שתתקע אותם ויכול להיות שלא.. אבל הם יעבירו את השעון בריצה בכל מקרה ותצטרך לבזבז את הפסקי זמן שלך ויכול להיות כמו וושינגטון אמש שהם יעשו את הפירסט דאון ואז הפסדת . ) נלך למהלך מסירה בתקווה ל first down כדי להתקרב יותר ואולי אפילו להכנס לאנדזון מאוחר יותר.. בד"כ ככה עשו הפטס השנואים .. שלח את הרסיברים המאיימים שלך בראוטים עמוקים ככה שהקורנרים והסייפטים יתכווצו אליהם.. שמור על קו הגנה כמה שיותר .. השתמש ברץ שלך בתור חוסם.. ואחרי כמה שניות בודדות של פאפמפייק ו-או סקרמבלים כנגד מסירה ארוכה.. מסור לTE או לרץ שיעזבו את החסימה (או במקרה האחרון לרסיבר שלישי של מסירות קצרות (כמו ווס ולקר או ברנדון סטוקלי בזמנו בקולטס) מסירה קצר ימינה או שמאלה ותעבור לפירסט דאון ומשם תמשיך עם פסקי הזמן שלך .

meirhala

New member
אפשרות 3

5 יארד? סקרין פשוט לרסיבר או לר"ב יספיק.. אם הם בPress Coverage לעשות אודיבל למסירה לTE.. אין כמו טייט טוב למסירות קצרות.. הייתי מפרט עוד אבל אני צפוף בזמן
.. אולי אחרי זה

lgicher

New member
אני חייב להודות שאני ממש אוהב את הפינה

לפי הנתונים אני רואה שהקבוצה היריבה שיחקה יותר טוב ממני כל המשחק (התקפה והגנה), משמע אני מפסיד לקבוצה שהייתה יותר טובה ממני, וזה אומר שאם אני מנצח אני גונב ניצחון, אם לא אז ראו את זה במשך שישים דקות. *.אני לא אלך על פילד גול כ"כ מהר כי הוא יהיה מקו ה-40 יארד והבועט שלי ממוצע (למרות שהוא תפס יום, אני בטוח שידאגו להזכיר לו שזה בעיטה ששוה משחק), ובגלל שהוא ממוצע, אני פוחד שהרגל שלו תרעד אז 1 נפסל (לבינתיים) *.לא לכולם בקבוצה יש את סאב רוקה, והאמת שמזמן לא ראיתי פאנטר שיכול לינעוץ כדור פוטבול כמו חץ דארט וגם ככה אם זה יצליח אני בטוח שקבוצה היריבה תכרע ברך במשך ארבע דאונים אז גם 4 נפסל *.קבוצה שתפסה יום רע או קבוצה שסתם משחקת גרוע, את הדברים הבסיסיים חייבים לדעת, ואני מאמין שהקבוצה שלי מתורגלת בהתקפה כשאין זמן והשעון רץ, אז או שהם בדרך לעמדות או שהם כבר בעמדות ומכייון שכבר פסלתי את אפשרות מס' 1 (לבנתיים) אני גם אדחה את אפשרות מס' 5. (כמובן שאם היה לי מצב תיאורטי שלי 50&3 מעבירות וכרגע השלמתי 45 מיארד אז אקח TO) הדבר שאני אעשה הוא אלך על אפשרות מס' 2, אשאיר את הרץ האחורי מאחור רק כדי שיעשה פליי אקשן, ואולי יקבל מסירה, הדבר אומר שיש לי עכשיו 5 תופסים מתוכם שניים אני אשלח למרקר של הפירס דאון, שניים אני אשלח למרחק בינוני ואחד אני אשלח לאנד זון. אני עומד על קו ה-33 יארד ויש לי טיפה מרחב מסירה, אני מאמין שהם יציבו הרבה הגנה על סימון הפירס דאון, ושלושת התופסים ששלחתי פנימה יקבלו כדור עם פחות שמירה עליהם. מה שלא יקרה אני אקח את ה-TO שלי אם השלמתי לפירס דאון ושם זה כבר סיפוטר אחר לגמרי, אם המהלך לא הצליח אז אין מה לעשות ליפעמים מנצחים ליפעמים מפסידים.

tragula

New member
כל רוב המאמנים אני הולך על שער שדה

קודם כל שער שדה מעביר את האחריות מהמאמן לבועט. וכיוון שמאמנים ובועטים האם הראשונים לאבד את החוזה שלהם השאלה פה משמעותית. מעבר לזה. 5 יארד במהלך הם הרבה מאוד. כמובן זה תלוי בליגה, אבל ב- NFL זהו בערך הממוצע. כיוון שיש הרבה מהלכים של +15 אבל לא תראה הרבה מהלכים של יותר מ -5 החציון נמצא על פחות מ 5 יארד וזה אומר פחות מ- 50% סיכוי הצלחה לדאון רביעי. נראה שהקיקר נותן את האופציה הטובה. במידה והקיקר החטיא עדין ניתן לעצור את השעון ולקוות להזדמנות נוספת להשוות או לעלות ליתרון.

דורי כמובן צודק

צריך ללכת על שער שדה. אבל האם כדאי לבזבז פסק זמן כמו שעופרי מציע? אם סומכים על ההגנה, אז התשובה היא לא, פסקי הזמן וההגנה ייתנו לי את הכדור לעוד ניסיון אחד להכריע את המשחק. אבל, מפני שההגנה שלי כבר חטפה 33 נק' במשחק, כנראה שלא כדאי לסמוך עליה, וכן כדאי לקחת פסק זמן כמו שעופרי מציע. ובחזרה לדורי, מה נשמע בצפון הרחוק? מצאת כבר קבוצת סמי-פרו לשחק בה? שנה טובה עידו.

roniway

New member
אני הולך בפירוש על האופציה השלישית

מהלך ריצה , והתקרבות לאנד זון. מהלך של מסירה יכול להביא לאינטרספשן , שיגמור את המשחק. האפשרות השלישית היא זו שבה אני בוחר.

אפשרות 1+תוספת קטנה

בלי ספק. מבזבז כמה שיותר זמן ואז בועט. מסירה וריצה הן שתי אופציות מאוד מסוכנות ופאנט לא עוזר מבחינת תוצאה. זו שיטה פחדנית ביותר.

ofribecker

New member
מה אני הייתי עושה (לא פתרון בית-ספר)

הרהורים: לקחת מיד פסק זמן יכול לעבוד לרעתי, כי אם נכניס פילדגול, או טצ'דאון, יכול להיות שאני בעצם יוצר מצב שליריבה יהיה יותר זמן להחזיר. בין ריצה למסירה במצב זה אני אישית מעדיף מסירה כי ניתן יותר להתחכם עם זה, מהלכי פייק, פאטרנים לא כלכך צפויים של הרסיברים ועוד. אם יש לי פאנטר טוב שאני סומך עליו, יכול להיות שגם פאנט בא בחשבון, אבל אי הצלחה של ההגנה שלי ביום הספציפי הזה לא כלכך מעודדת אותי ללכת לשם. בועט הפילדגולס שלי ממש נראה מבטיח היום ובמיוחד שכבר הכניס מ 49, אז כאן הוא צריך להכניס מ 50 שזה שיא העונה שלו. בדיוק במצבים כאלה אני מצפה ממנו שיגיע לשיאים שלו, והוא אפילו לא צריך לשפר (לא שיא אישי ולא שיא עונתי, אז סימן שהוא יכול) אלא רק להשוות שיא עונה. מה שכן, אם החלטתי ללכת לפילדגול, אז כדאי לעשות זאת כשנותר הכי מעט זמן על השעון שניתן להשיג. כדי לבצע זאת נכון, יש לקחת פסק זמן בשניה האחרונה האפשרית כדי להשאיר מעט זמן להתקפת היריבה וגם לא לספוג delay, כלומר באזור ה 0:40 לסיום. זה לא מוגזם לדרוש מההגנה שלי לשמור על תיקו במשך כ 35 שניות (כ 4-5 מהלכים) אחרי הקיק-אוף כדי שנוכל ללכת להארכה. לסיכום: לוקח פסק זמן כשנותרו כ 40 שניות ובועט פילדגול בתקווה שייכנס ומקווה שההגנה תשמור על התיקו עד ההארכה.

manning ownage

New member
לדעתי יש ללכת על FG

שוב,אם זה טווח שהוא יכול להגיע עליו,אין סיבה שהוא לא יצליח. וגם אם הוא כן החטיא,עדיין הכדור נמצא בטווח שלו עם 3 פסקי זמן, זאת אומרת שיכול להיות שאם ניסית לרוץ ולא הצלחת אז הכדור יגיע לאותו מקום אם ניסית לבעוט והחאטת. ואם ניסית למסור את הכדור יגיע לאותו מקום בדיוק אם ניסית לבעוט ונכשלת. ואם אתה מנסה פאנט,סיכוי סביר שזה יהיה טאצ'בק שזה כמעט כמו לא לנסות לעבור ולא להצליח. לכן לדעתי הדבר הכי חכם לעשות זה לבעוט, אם ההגנה של היריב הצליחה להחזיק אותך על 5 יארדים ב-3 המהלכים האחרונים סימן שהם יותר אגרסיבים ממך, וככה או ככה בסופו של דבר את תצטרך לסמוך על ההגנה שלך לעצור את היריב. וגם את אתה מצליח אתה משאיר לעצמך ממש קצת זמן כדי לעשות משהו.

WickedZebra

New member
פילד גול... 50 יארד זה סביר לבועט ממוצע +

ועוד שהוא כבר בעט 4 פעמים היום, אז הרגל שלו חמה והוא יודע בדיוק מה צריך לעשות ומה לא לעשות בשביל להכניס את הכדור מ- 50 יארד. רק נקווה שההולדר שלי הוא לא טוני רומו והכל בסדר

DAnalyst

New member
מסירה + הסבר

הסיפור הוא כזה - דקה וחצי על השעון עם שעון רץ ו-3 פסקי זמן. עכשיו, בגלל שהתוכנית שלנו באה לכסות מקרה של כישלון (סיכוי סביר כשמדובר במהלך של 5 יארד או בעיטה של 50), צריך להביא בחשבון שאם ננסה מהלך שיכשל (נניח), עדיין יש לנו מספיק פסקי זמן בשביל להחזיר אלינו את הכדור אם ההגנה תתפקד, ובמצבים כאלה (מהלך שנכשל) אין לך מה לעשות חוץ מלסמוך עליהם. עדיין יהיה סיכוי להגיע למצב בעיטה, אבל בשביל שבאמת יהיה לזה סיכוי אסור לבזבז זמן לפני המהלך הנוכחי. אז השאלה היא מה עושים. ריצה ל-5 יארד היא לא סבירה, לא בד"כ ולא לפי הסטטס של המשחק, ובמיוחד כשמביאים בחשבון שבד"כ במצב כזה ההגנה תבוא בבליץ. זה משאיר אותנו עם מסירה ובעיטה. אם הבעיטה מצליחה אנחנו בשיוויון, עם דקה וחצי על השעון ומול קבוצה שלאורך היום לא הייתה לה בעיה להזיז את הכדור, לא מצב אידיאלי. אז הייתי הולך על מסירה מתוך מערך של הגנה מקסימלית על ה-QB ועם שני רסיברים. אם הם יבואו בבליץ יהיו חורים ויהיה לו קל, אם לא אז יהיה לו ים של זמן וגם סיכוי לרוץ את ה-5 יארד. הפואנטה היא שאם המהלך יצליח רק להשיג FD, האופציות פתוחות, ואם הוא נכשל אני לא במצב הרבה יותר גרוע מאשר אם הבעיטה הייתה מצליחה.

למעלה