פינת הבית

אטיוד5

Active member
פינת הבית

אתם כבר יודעים שאני בשלבי בניית בית, נכון? מדי פעם צצות לי שאלות של "מה נהוג", "איך עושים" ואני צריך שכמה אנשים יענו לי כדי להעלות את רמת הבטחון שלי במה שאני עומד לבצע. זה לא שאין לי דיעה משלי, למשל כמו שהיתה לי בעניין הצהוב לחלונות. אבל אם שלשה אנשים אומרים לך שאתה שתוי, אז כדאי לך לרוץ לשירותים לפני שתרטיב את המכנסיים, נכון? זהו, אז במסגרת הזאת השאלה השניה שלי היא לגבי האבן/שיש שמכסה מעקים במרפסות חוץ. זאת שמונחת בצורה אופקית למעלה מעל הקיר/מעקה. האם אצלכם, אם יש לכם כזאת, היא בולטת מהקיר פנימה והחוצה או רק לצד אחד?

צימעס

New member
בן אלף!

המ ללא נושא? היה נושא, והיה גם תוכן. הנושא היה משהו כמו "באיזה גובה?" התוכן דיבר על הגובה והמיקום של ראש של פעוט, למשל נכד עתידי שלך.

shellyland

New member
לא רלוונטי.

הבליטה היא של סנטימטר או שניים, ותינוק עתידי יצטרך להתאמץ מאוד בשביל לתקוע את הראש שלו בזה.

אטיוד5

Active member
לא משנה הגובה

הבליטה היא 2-5 ס"מ. ילד קטן לא מתקרב אל הבליטה הזאת עד כדי כך כי גם לו יש כתפיים. וחוצמזה, זאת לא השאלה. [וחוצמזה, OFF, "ללא נושא" נהייתה הודעה מאוד פופולרית לאחרונה.]

אינטואיטיבית

לשני הצדדים בגלל הסימטרייה. מצד שני אין לי תמונה בראש למעקה הספציפי שאתה מתכנן. אני יכולה לחשוב על מעקה בו בליטה לצד אחד תהיה יותר טובה -נגיד כשצד אחד של המעקה הוא כמו קיר חיצוני חלק. במקרה כזה בליטה יכולה רק לקלקל או סתם להפריע.

פנימה והחוצה

אבל אצל הורי יש אותו דבר רק מעץ, ואז הבליטה של השוליים היא רק פנימה.

הלכתי לבדוק

וגיליתי שבמרפסת חדר השינה שלנו, חיפוי האבן של המעקה בולט לשני הצדדים, אבל לא במידה שווה. פנימה - ממש מעט, אולי ס"מ. החוצה - קצת יותר, כ- 3 ס"מ.

אטיוד5

Active member
כן, לזה.

הצרה היא שאצלי הניחו כבר 70 מטרים רצים כאלו, ולפרק ולהרכיב מחדש ... אוףףףף. הס"מ הבודד הזה כלפי פנים - בשביל מה הוא טוב?

shellyland

New member
אאל"ט

הוא אמור להגן על החיבור שבין האבנים לקיר. אם אין בליטה, יש נטייה לחיבור הזה לפתח "חורים". וגם יותר נוח לשבת עליו ככה, כי אפשר לנדנד את הרגליים.

אטיוד5

Active member
נדנוד רגליים זה באמת חשוב מאוד

אבל רק ס"מ אחד מסכן ובודד? והחורים הזה - ייתכן באמת. מישהו אמר לי שבלי הזיז מי הגשם שיורדים מהסף המלוכלך מלכלכים את הקיר.

למעלה