פינת האדריכלות

FalseFlat

New member
זאת זכוכית

שעליה מודפס הבניין, משהו חולני, בחלקים מסויימים זה נעשה שקוף ואז רואים דרך הבניין כמו הזייה,

יש שם מלא תמונות באתר , למרות שזה לא נראה שיש שם הרבה תמונות. פשוט לוחצים על התמונה שם ואז עוברים לשאר.

מתוך :

http://www.mvrdv.nl/#/projects/tp254glassfarm

About
Schijndel?s market square suffered from Operation Market Garden bombings in the Second World War and has been subject to numerous enlargements and refurbishments. Winy Maas wrote a letter in 1980, and in 2000 the city council adopted the idea of a new structure in the square between the church, town hall and main street. MVRDV since then iteratively proposed new options that could fill the gap of this unusually large village square. The Glass Farm is MVRDV?s seventh proposal for the site.

The village engaged vividly in the process resulting in heated debates, polls and polemics in the local press - by supporters and adversaries. The 1600m² building which is entirely covered by a glass facade will consist primarily of a series of public amenities such as restaurants, shops and a wellness centre.

By coincidence, the maximum envelope that was defined by the town planners had the form of a traditional Schijndel farm. In collaboration with MVRDV, artist Frank van der Salm photographed all the remaining traditional farms, and from these composed an image of the ?typical farm?. This image will be printed using fritted procedure onto the 1800m2 glass facade, resulting in an effect such as a stained glass window in a cathedral. The print will be more or less translucent depending on need for light and views.

At night the structure will be illuminated from the inside, becoming a monument to the farm. At a height of 14 metres the Glass Farm is intentionally designed out of scale and is 1.6 times larger than a real farm. The printed image follows this augmentation, with the superimposed farm door for example appearing 4 metres tall. When adults interact with the building, they can experience child size again, possibly adding an element of nostalgic remembrance to their reception of the building. To enhance this further, there will be a table and swing next to the building, a scaled up farmyard.

FalseFlat

New member
חישובי בנייה

האמת זה פחות מסובך ממה שעלולים לחשוב,
או שמקבלים הצעה מקבלן,
או שמתכננים בניין יוצאים למכרז מול חברות אלומיניום, חומרי בידוד, פרטים וכו' ואז מקבלים עלות משוערת

אבל זה דברים שרק הדגים השמנים עושים, בטח שלא דג רקק כמוני.

יש ספר מסויים שיש לי, שיש בו כמה וכמה פרוייקטים ויש שם ניתוח עלויות של כל פרוייקט:
http://aplust.net/tienda.php?seccio...dad&libro=HoCo (Density Series)&busqueda=hoco

זאת בערך ההוצאה הכי טובה שיש לספרי אדריכלות
אם את רוצה לקנות מתנה לחברך האדריכל אמליץ בחום על אחד מאלה.

אני לא מתכוונת לתת לו מתנה

אני הולנדית. שכחת ?
אני קצת ירדתי מדעתי ואני רוצה לקנות קרקע במצפה לבנות מחסן לגור בו.
כמובן שאני חושבת לבקש מהחבר הנ"ל שיתכנן לי בית אקולוגי צופה על המדבר
בחינם
ואני אפילו חושבת שאם באמת זה יגיע לכך - הוא יעשה זאת

FalseFlat

New member
בית אקולוגי

הייתי ממליץ על אדריכל מקומי, אינדג'נוס
צריך שנים של נסיון והתמחות באזור גאוגרפי כדי להכיר אותו אקולוגית
להבין מה הטמפרטורות רוחות זוויות שמש לחות איך האקלים מתנהג וזה החלק הקל כי אז צריך להבין איך מנצלים אותו לטובתך דרך הרבה נסיון וטעיה
גם באדריכלים הישראלים שטוענים שהם אקולוגוים יש ספורים שיודעים באמת מה הם עושים.

azardevlieger

New member
הבית הכי אקולוגי זה מגדל מגורים

כי הוא צורך הכי פחות קרקע - פחות טבע נהרס

FalseFlat

New member
תיאורטית כן מעשית לא

כי ככל שהבית גבוה יותר עלות הבנייה שלו גבוה יותר אקספוננציאלית בסופו של דבר
ובבתים גבוהים יותר תמצא אוצרות טבע כמו שיש, יהלומים ושנהב, שנשדדו מהטבע ,

FalseFlat

New member
בהולנד עדיין אין קרקע ועדיין לא תראה מגדלים

כאלה......

האדריכלות משקפת את התרבות, הכלכלה, הסוציאל

בארץ שלנו התרבות כזאתי שמקדשת עושר כלכלי, פרטיות,
בארץ שלנו אין פיקוח על בנייה ולכן לאחרים מותר לקחת הכל ולא להשאיר לאחרים כלום,

קיצר ועוד הרבה דברים אחרים,
בהולנד מהבחינה הזאת כמעט ההפך, יש ערך לנורמליזם לשווין וליברליות,
על אדם אפילו חובה להסתכל בבתים של אחרים - לא בדיוק פרטיות, ויש פיקוח וערך בקרקעות,

הרבה ניו אורבניזם שלדעתי מורגש באמסטרדם, אני מאוהב בו. הרבה תלות בתחבורה ציבורית ושבילי אופנים
הרבה בניינים נמוכים. אפשר להגיע להכל ברגל. לא הרבה ירוק אבל 'כחול זה הירוק החדש' אומרים.

FalseFlat

New member
טוווווו ובבבבבבבבב

אפשר גם דרך revit לתכנן ואז לראות מה העלות
למרות שבית אקולוגי זה כבר סיפור אחר לגמרי לתקצב.

למעלה