פינת האדריכלות

ניסיתי לברר על בנייה באבן, ולפי מה שראיתי

כנראה בגלל רכות האבן והעובדה שהאבן סופגת מים, לא בונים רק באבן, ללא בטון למטה.
האם אתה יודע על זה יותר ?
בצרפת, כל הבתים הישנים בכפרים (בילוי זמן אהוב על הולנדים הוא לקנות בית בכפר בצרפת ולשפץ אותו)
הם עד כמה שאני יודעת מאבן בלבד בציפוי, לעיתים רק פנימי, של טיח.
האם מותר בישרעל ללכת לאסוף לך אבנים לבד - או שאתה מחויב לקנות מחוצבים מורשים ?

FalseFlat

New member
בנייה באבן

אבן בימינו תמיד באה כחיפוי, זה לא חומר מצטיין בבידוד, או בחוזק הסטטי שלו או ביעילות הכלכלית שלו,
יש שיטות בנייה שונות, בארץ בונים עם שלד מבטון + בלוקים ואז החיפוי, לפעמים מבנה יהיה עשוי מבטון כולו (למשל מבנה ממוגן, בית חולים) ואז החיפוי,
בכפרים הישנים בנו בבלוקים עם טיח ויש כמה כמה בניינים מעניינים בתל אביב ובארץ מלבנים אבל התקופה הזאת עברה מזמן.

בארץ חוקים הם בגדר המלצה אז אני לא יכול לענות לך על זה. בתור מישהו שעבד בעברו בפיקוח על טבע (אפילו הייתה לי תמונה בעיתון העירוני עם מסור חשמלי שתפסנו כורת עצים),
אני יכול להגיד לך שאין על זה פיקוח \ אכיפה.

בלוקים מאבן חצובה או בלוקים מ[אני לא יודעת

איזה חומר]?
מה התפקיד הפונקציונלי של אבן בתור חיפוי?

דיברת עם פים?
ואיפה אתה עובד עכשיו?

FalseFlat

New member
בלוקים

בלוקים בארץ בד"כ של איטונג,
http://he.wikipedia.org/wiki/בלוק_איטונג

"בטון תאי מאושפר באוטוקלב מיוצר על ידי ערבוב של חול, סיד וחומר התפחה (בדרך-כלל אבקת אלומיניום או מגנזיום) ולפעמים גם צמנט אשר מעורבבים עם מים ונוצקים לתבנית גדולה. לאחר מספר דקות נוצרת ריאקציה המתפיחה את החומר לנפח כפול. לאחר כשעה וחצי נחתך החומר למידת הבלוק הרצויה באמצעות חוט או מסור פלדה. לאחר חיתוכם עוברים הבלוקים אשפרה באוטוקלאב בטמפרטורה של 180 מעלות צלזיוס ובלחץ של 10 אטמוספירות למשך 10 שעות. בתהליך האשפרה, מתקשר הסיד החופשי עם גרגרי החול תוך יצירת "הידרוסיליקטים" יציבים. בשנות ה-30 בגרמניה פותחו לבנים דומות לאיטונג שתהליך ייצורן אינו דורש אשפרה באוטוקלב."

זה זול יעיל ואפקטיבי, לא דיברתי עם פים כי אין לי מה להגיד לו בשלב זה, ואיפה אני עובד עכשיו שמור במערכת,
לאחר התכתבויות ושטויות הבנתי שאני אצטרך לעשות MASTER בהולנד ככה שיש מצב שספטמבר הקרוב אני אחזור להיות סטודנט למשך שנתיים,
נראה.
אוף.

חזליח ! למה חייב MA? ? אין צורך ב-"אוף", כי

בינכה אין עבודה אצלנו - לעומת המצב המדאים בישרעל:
צפוי גידול בכלכלה של 3.3%
בהולנד ואירופה - ירידה או לפחות עמידה במקום

FalseFlat

New member
מאיפה הבאת את הנתונים ?

מדינת ישראל ?
http://www.themarker.com/news/1.1904390

אני ממליץ לך לא להיות נאיבית כי בישראל היא נתפסת כחולשה או טמטום
ולאור המשפט לעיל אני מהחלשים והמטומטמים שעדיין מאמין בערכים ולא רק בעבודה וכסף

FalseFlat

New member
על נאיביות

"מילה מושאלת מצרפתית שפירושה הצגת או הבעת חוסר ניסיון, הבנה או תחכום. במקור המילה הצביעה על תמימות וטבעיות במובן החיובי דווקא"

מה זאת אומרת במובן החיובי ? במובן של אמונה שדברים יכולים להשתנות לטובה, למרות שלאו דווקא ככה המצב,
אמונה שאנשים טובים מטבעם ונטולי אינטרס אישי (מדי), אמונה שלא מנסים לעבוד עלייך או 'לזיין אותך' כמו שמישהו פעם הגדיר את זה.
פעם אחת ראיתי סרט דוקו על חבר'ה מישראל שהולכים למכור ציורים בחו"ל. רובנו אחרי השחרור, שמענו או התעניינו בזה,
"לך לאירופה תעשה מלא כסף, איפה שמקבלים ביורו מה שאתה מקבל בשקלים בארץ",
אבל מה מתגלה בדוקו שהאמת שונה לגמרי ממה ש'מציירים' לך,
אתה עובד כל היום מקבל גרושים כי אתה לא עושים בונוסים וכדי להצליח באמת צריך למצוא שיטה.
איזו שיטה מצאו הישראלים ? מוכרים סיפורים , שהציור שווה מלא כסף, או שאין לך כסף בבית ואתה זקוק לכסף, וכל מיני סיפורים...
ואלה ששיקרו הכי טוב, שרימו הכי טוב, מכרו גם הכי טוב, והאירופאים הפראיירים קנו,
האירופאים היו נאיבים, הם לא חשבו שמישהו ישקר להם או שמישהו ינצל את התכונה הזאת בהם (כי מבחינתם ובטח מבחינת ההולנדים זה מה ששומר שהחברה לא תתפרק),
וככה האמינו , פעם שהציור שווה הרבה כסף,
פעם שהבחור \ בחורה לפניהם במצוקה והוא צריך כסף וריחמו עליו,
והכי מדהים - הכי מדהים שהיו כמה שהבינו שמוכרים להם לוקש והם עשו דבר שבארץ עוד אין,
הם נתנו כסף בכל זאת, כי הם מרחמים על אנשים שצריכים לשקר או לנצל אנשים אחרים בשביל להרוויח כמה גרושים (וללכת לספר בישראל כמה גן עדן זה היה),
אה כן, עכשיו שאני נזכר בזה נתנו לזה שם בארץ, "שיהיה לך לתרופות", אני חושב שזה הביטוי הכי מגעיל ששמעתי בחיים שלי, מגעיל מדי כדי שההומור השחור שלי יוכל לצחוק ממנו.

שמעתי כמה פעמים מחברים נחמדים מהפורום שלא הכל גן עדן בהולנד,
ומה שחרא פה חרא שם,
מצידי שהשקר יהיה אותו שקר, רק תנו להיות נאיבי קבינימט, תנו הרגשה שדברים יכולים להשתנות ולא תקועים\חוזרים אחורה.
ככה אני הרגשתי לפני שהחלטתי לעשות משהו בקשר לזה, עכשיו פחות , ובעתיד אני מקווה שאני אתקדם.

אני בטוח שיש הבדל בין תרבות של 'כל איש לעצמו' לבית תרבות של overleg,
תרבות שמאמינה בדיונים ישיבות ואינטרדצפלינות מאשר במי צועק הכי חזק בכביש,
תרבות שלא מקובל בה להרים את הקול, ואתה צריך להיות נורמלי, ולהשאיר את החלונות שלך פתוחים כדי שכולם יראו כמה אתה בסדר, (וגם שאין אבק בבית)
ולא כל אחד מלך בפאקינג 12 מטר רבוע שלו במרפסת הסגורה שלו בתל אביב.

על אלימות:
למדתי בחיי, שאלימות פיסית היא לא כזו גרועה,
היא פתרון דווקא לא רע, תוך דקה בערך מגיעים שני צדדים לתובנה מי צודק ומי לא, אף אחד מהצדדים לא יחלוק על התבונה הזאת,
זה מציב סטטוס קוו דיי טוב לבעיות ופותר אותן אינסטנט,
אבל גיליתי ובמיוחד בשנים האחרונות שאלימות יכולה להתבטא גם בשלילת זכויות,
הזכות לעבוד, הזכות להיות בבית, הזכות לקרוא תקשורת לא מוטה, הזכות לדעת את האמת, הזכות להתפרנס בכבוד, הזכות לקנות אוכל בסיסי וללמוד באוניברסיטה תוך כדי,
כאלה,
וגם גיליתי שאפילו שבמקומות אחרים מתחשבים בזכות של אנשים לשקט !!!, שמעתם על דבר כזה ?
יש מקומות שבהם האמבולנסים רועשים הרבה פחות, ולא יעירו כל תינוק ברדיוס 2 ק"מ מהם,
עושים חור באוזן למי שעובר לידם ברגל, יש מקומות שהתחבורה חשמלית או היברידת כדי לא להפריע לאזרחים לידם , שיהיה נעים.

כסף הוא רק כסף, ואחוזים הם רק אחוזים, מספרים פשוטים כמו 3% ו-5% משוללי המציאות שיעידו על טיב של משהו.
כמו שיש שני צדדים ל3%, יש שני צדדים למילה נאיביות, ויש שני צדדים לכל סיטואציה,

אין לי בעיה למצוא את הצד הטוב, חצי הכוס המלאה, רק שלא תהיה מלאה בחרא. :)

אספרסו2

New member
ההולנדים קונים

חורבות גם בגרמניה,בחורים נידחים,משפצים
"מבלים" שם את חופשתם השנתית ומרגישים
על גג העולם ובחיוך רחב מספרים לכל שוכני הכפר
איך דפקו את המערכת.

הגרמנים מצידם,מלגלגים על ההולנדים התמהוניים,
שמסתובבים בכפרם חסרי מעש כשארנקם מעלה עובש
מחוסר השימוש בו.
לא מפרגנים לעצמם אפילו ארוחות במסעדה המקומית.

FalseFlat

New member
אספרסו

doe normaal,
למה להכליל ? אתה לא שגריר טוב לגרמנים.

FalseFlat

New member
אתה הכי דיפלומט שיש

כל גרמני יגיד לך שאתה עושה עבודה מצויינת חד צדדית לגרמניה, בתחומי הפוליטיקה, כלכלה והחברה.

אתה יכול להגיד שאתה לא דיפלומט שדיפלומט\שגריר אולי כי לך לא משלמים משכורת.

אספרסו2

New member
בוא נתפשר

על מליץ יושר.

דיפלומט מתחבב על הסביבה גם אם המחיר הוא מכירת נשמתו לשטן.

למעלה