פינת דיאטנית פגים

טחיא

New member
עידכון

הוא המליץ לתת לה מולטיויטמין שנקרא ויטמולט בזמנו כשהיא הייתה בת 8 חודשים לקחנו אותה לייעוץ אצל פרופ שפירר והוא המליץ על זה כמעורר תאבון אבל כאמור נגה לא מוכנה לגעת בזה

בשניידר הציעו לפני כמה חודשים לתת אורקטין שזו תרופת מרשם ברקיחה מיוחדת שגם ממליצים שם שמעורר תאבון אבל שוב נגה לא הסכימה לגעת

מכירה כמה ילדים שקיבלו את זה וזה עזר

Bacio

New member
הצעה: פרוביוטיקה

היי, מקווה שלא תחשבי שזו חוצפה להציע לך הצעה, ואם כן, תתעלמי בשמחה.

אני נותנת לתאומות שלי (9 חודשים כרונולוגי, 8 מתוקן) פרוביוטיקה, טיפות של ביוגאיה. אני מרגישה שהיא עוזרת בספיגת האוכל (חלב אם במקרה שלהן בינתיים), כך שגם בתקופה קשה של חורף על שלל מחלותיו הן עלו קצת במשקל.

ואני מצטרפת למחזיקי האצבעות.

טחיא

New member
היא מקבלת כבר

אנחנו נותנים לה פרוביוטיקה של סולגאר ABC דופוליס האמת שעשינו הפסקה וחזרנו לזה אבל בכול מקרה זה לא מה שעשה שינוי במשקל

סגול72

New member
גם עדכון

לאור הורדת הכמויות שכתבתי לך עליהם בפינה הקודמת הגענו לאשפוז עקב התייבשות....
היינו במחלקת ילדים 4 ימים. שלשום שחררתי אותו וחתמתי על ויתור למרות שהנתרן היה גבולי 147
מאתמול מנסה לתת כמה שיותר נוזלים. הגיע ל 440 סיסי. נאוקייט וקורנפלור
מסרב למים למרות שהסמכתי אותם בחומר שהמלצת לי עליו. כל ההתערבות הזו בפה עושה לו לא טוב .
ניסיתי כפית,מזרק,בקבוק עם פטמה צהובה של הבית חולים, העיקר שישתה
מתה מפחד שנחזור לאשפוז . ברחתי משם
יש עצות ? אולי משקה ממותק , השאלה אם לא יפגע בכמויות הנמוכות ממילא של האוכל?
מזכירה שבוע 31 . בן 7.5 חודשים , מתוקן 5.5 . שקל כבר 6.05 וירד ל5.8 ביום האשפוז. עכשיו בטח פחות ...

סגול72

New member
לא הציעו, ולי לא היה אומץ לנסות.

בזמנו כשהתחיל להוריד כמויות ניסיתי מטרנה פגים, לא אכל....
אולי לנסות שוב?...

yael nutrition

New member
דעתי בעניין

במקרה שלכם, מאחר ובכלל לא ברור שיש אלרגיה,
כמובן לוודא עם הרופא לפני כן,
לנסות פורמולה רגילה.
לא מבינה כל כך למה לא ניסו דווקא בתוך מסגרת אשפוזית.....
פגשתם דיאטנית באשפוז?

שינוי ביציאות

היי יעל
אייל בן 7 חודשים , שוקל 7740, גובה 66 ס"מ (אחוזונים בערך 30 לשניהם)
קיבל חלב אם שאוב כחודשיים, אח"כ עברנו למטרנה- פלט המון, ועברנו לסימיליאק- הסתדר יחסית (עוד פלט אבל הרבה פחות)
לפני כחודש התחלנו טעימות
כיום אוכל 2 ארוחות מוצקים ביום- פרי וירקות (בטטה, גזר, קישוא, סלרי, בצל)+עוף/הודו במרק טחון וכן 2 בקבוקים דייסת סולת (והשאר סימילאק)
לפני כמה ימים נתתי לו בננה- זו הפעם השניה שקיבל. אכל בכיף אבל מאותו הרגע התחיל לעשות יציאות רכות ואף מדי פעם נוזליות כמעט אחרי כל ארוחה. בפעמים היחידות שלא קורה כך זה כשאני נותנת מטרנה אקסטרה קייר ללא לקטוז+דייסת אורז. את המטרנה לא מוכן לאכול בלי האורז... ופולט אותה המון....
הפסקתי את הבננה, חזרנו למה שמוכר ועדיין ממשיך
הוא לא חולה ככה שלא חושבת שזה וירוס- סה"כ הוא מבסוט מהחיים, ישן כרגיל, לא בוכה יותר מהרגיל וכו'
מה דעתך?

yael nutrition

New member
שינוי ביציאות

טוב,
לאור העובדה שהתעכבתי בתשובה - האם הסתדר עם היציאות? אולי בכל זאת זה היה וירוס?
זאת כן יכולה להיות תגובה של מערכת העיכול לבננה, הרי זאת הסיבה שאנחנו צריכים לנסות כל מזון חדש בבוקר/צהריים - כדי לראות איך הם מגיבים.

בקשר לפורמולות:
אני קצת מבולבלת - אוכל 2 בקבוקים דייסת סולת והשאר סימילאק? בהתחלה כתבת שעם הסימילאק פלט המון - האם פשוט התבלבלת עם מה שכתבת?

תעדכני איך הולך ואני אוודא שאני מבינה הכל - ונמשיך.

טוב מדייקת

אכל בעבר חלש שאוב- פלט סביר
כשהפסקתילשאוב עברנו למטרנה- פלט המון
עברנו לסימילאק- פולט אך הרבה פחות
כיום פולט ממש מעט
כשכתבתי- אכל ארוחת פירות, ארוחת מרק ירקות ועוף/הודו והשאר בקבוקים (בד"כ משהו כמו 4-5 בקבוקים של 150-180* כ-2 מהם מועשרים בדייסת סולת
כשהתחילו יציאות כאלה קניתי מטרנה אקסטרה קייר קומפורט ללא לקטוז בהנחה שגם אם זה וירוס- הלקטוז לא תורם... (ככה עשיתי עם הגדולים אחרי כל וירוס בטן) והוספתי דייסת אורז במקום הסולת כדי קצת "לעצור" את השטף. אבל כאמור הוא שנא את המטרנה קומפורט לכן חזרתי לסימילאק וחזרו השלשולים...
מאתמול היו לו המון המון יציאות עם הסימילאק אז החלטתי לתת לו בלילה אפילו 3-4 בקבוקי דייסת אורז על בסיס המטרנה ונראה שזה עובד....
הפסקתי גם את המרק כדי לתת לבטן קצת מנוחה- בין שזה וירוס או הסתגלות או הבננה (מלפני 5 ימים כבר כן?)
חוץ מזה אתמול גם שמנו לב שיוצא לו ניב אבל סה"כ הוא מתנהג די כרגיל

yael nutrition

New member
שמח אצלכם

טוב אז נשמע שסך הכל מסתדרים, אין כמו ניסוי ותעיה הא?
באמת כל תינוק מגיב אחרת גם לסוגי פורמולה שונים וגם למאכלים באופן שונה.

אני אגיד לך כמה דברים כלליים.
אכן אם זה וירוס, באמת יכול להיות קצת אי סבילות משנית ללקטוז, זה בד"כ קורה לא בסתם שלשולים אלא במשהו עקשני שכזה, להשתדל לחזור אחרי כמה ימים לפורמולה רגילה.
באופן כללי ההנחיות לזמן שלשולים מזיהומים הם להמשיך את התזונה כרגיל ובמקביל הדבר החשוב ביותר כמובן הוא להיות ערניים להתייבשות.
בגיל הינקות זה לא ממש משנה, לחזור קצת יותר לבקבוקים זה הגיוני לחלוטין אבל בהמשך עם הגיל ועם הגדולים יותר - להמשיך לאכול, כמובן מדובר על אוכל מזין ולהימנע מאוכל מתועש וממתקים.
לא להשתמש ב"תזונה עוצרת" כמו לאכול רק טוסטים ואורז, הילדים זקוקים גם ובעיקר בזמן מחלה את שלל רכיבי התזונה כדי להבריא (נו כמו שכולם יודעים - מרק עוף
בוודאי עוזר).

מזל טוב על הניב!!! מקווה שזה היה פשוט זה.... שיהיה מאחוריכם.

לבריאות

אני מכירה את ההמלצה הזו

אבל מכיוון שאצלנו בבית יש לכל הילדים (וג לי) אי סבילות ללקטוז רק שבשוטף זה "מנוהל" היטב- בזמן וירוס בבטן אני מאוד מקפידה על תזונה ללא לקטוז (שזה לא בעיה מעל גיל שנה כי בקושי יש פה מוצרי חלב ורק הבקבוקים הם בעיה וכאמור- עוברת לתמל נטול לקטוז לשבוע-שבועיים)
לגבי תזונה רגילה- בוושאי שאוכלים עוד דברם אבל כן מנסה לתת אורז כפחממה, חלב אורז ולא חלב רגיל וכו'. בד"כ זה ממילא ליומיים-שלושה האקוטיים כדי לעצור את השלשולים ואז חוזרים לאט לתשונה רגילה. מנסיון עבר עם 2 הגדולים זה עובד פה כמו קסם (והבת שלי בכלל הגדילה ואוהבת קנידעלך אז מקבלת מרק צח עם המון קניידעלך)

אה... כנראה שלא

מאתמול הוא עם חום
היום נגר הדל לקטוז ומכיוון שיומיים כבר לא שלשל (כשהיינו עם דל לקטוז) חזרנו לסימילאק. תוך שעתיים חזרו השלשולים....

yael nutrition

New member
אויש

מסכן קטן,
נשמע שהוא באמת פיתח אי סבילות משנית ללקטוז.
לוקח כשבועיים למעי להחלים אחרי דבר כזה.
כלומר תקפידו עם הדל לקטוז לשבועיים ורק אז תנסו שוב.
תרגישו טוב!!!!!!!!

למעלה