פינת אור - סיעור מוחות אופטימי

נרי כ

New member
פינת אור - סיעור מוחות אופטימי

במקביל לסקר המכשפים של טיפטיפ, אני מזמינה לסקר חדש: חמישה דברים טובים שעשו לכן טיפולי הפוריות. מה אתן אומרות, יש כאלה? אני הצלחתי לחשוב על: - התקרבתי לאמא שלי ובכלל למדתי יותר להעזר באחרים. - לראשונה בחיי קיבלתי לגיטימציה לבכות, להתבכיין ואפילו להשבר זמנית. ובאים עם זה גם פינוקים: המלתחה שלי גדלה משמעותית מתחילת הטיפולים ועד היום. - למדתי להזריק ולקבל זריקות, כשלפני זה הייתי יכולה לבכות (או לברוח מהארץ) רק מהמחשבה על זריקה או בדיקת דם. ובכלל, עד עכשיו תפסתי מעצמי מפונקת בטירוף, ועכשיו אני יודעת שכשאין ברירה - אין ברירה, וגם אני מתגייסת (מקטרת אבל מתגייסת). - פתאום העבודה קצת פחות חשובה וזה גילוי משמח. ואחרון חביב ואיך אפשר בלעדיו: - אהובי. ידעתי את זה קודם, אבל הוא שוב הדגים לי את תעצומות נפשו, הלארג'יות שלו, האהבה שלו אליי, יכולת הנתינה שלו וגם החוזק שלו, שמספיק לשנינו. עכשיו תורכן!

d2b2

New member
../images/Emo41.gifפשוט מדהים כמה כל מה שכתבת נכון

מזדהה מאוד עם עניין הפרופורציות בחיים
הצלחתי לסיים את עבודת התיזה שלי שמשכתי 4 שנים בתוך חודש מרגע שהכל התחיל עם הטיפולים כי פתאום תפסתי שזה ממש ממש שולי העניין הזה ולא חייב להיות פרפקט בכלל כי יש דברים הרבה יותר גדולים !!
המלתחה בהחלט גדלה והולכת לה ...
אני הרבה יותר אומרת מה שבא לי לאנשים ומה שיושב לי על הלב כאילו ההורמונים האלו שחררו איזה מחסום פסיכולוגי ... וזה לפעמים תחושה נפלאה אבל יכולות להיות תוצאות לא תמיד נעימות , בכל מקרה אני הרבה פחות מחשבנת על כל מלה שלי !!!
בהחלט תחושה של גבורה על כל מיני פחדים אבל בהחלט צצו להם גם כמה וכמה חדשים...
הכרתי אנשים מדהימים וגם כמה חברות חדשות שפשוט עוזרות מאוד מאוד
איבדתי קצת את הפחד מלאבד את עבודתי כי שוב זה תפס פרופורציות אחרות , אולי זה טוב...מי יודע?

d2b2

New member
ועוד משהו קטן אבל חשוב..

למדתי שמותר לי לטפל בעצמי והקשיב לצרכים שלי מה שלא תמיד עשיתי , פשוט יותר לחשוב על עצמי וזה בסדר גמור !!!

Blue velvet

New member
שאלה על התזה, לך ולכל מי שהתנסתה

או מתנסה בכך. אני מתעניינת במה שכתבת בעניין התזה, כיוון שיש לי בדיוק אותה הבעיה. למרות שאיני מושכת את זה הרבה זמן, ויש לי משמעת עצמית (התחלתי לעבוד על זה לפני חצי שנה, ואם אמשיך בקצב זה אסיים, כנראה, בעוד שנה), אני מוטרדת מאוד מהשילוב של המטלה הזו והטיפולים. שני הדברים דורשים הרבה כוחות נפשיים וזמן, ואיני בטוחה שיש לי מספיק מאלה כדי להמשיך במשימות בו-זמנית, מה גם שאני עובדת במשרה מלאה, ואיני יכולה בשום אופן לצמצם את היקף המשרה או לצאת לחופשה ללא תשלום. אוסיף גם, כי המנחה שלי פרפקציוניסטית מאוד (טוב, גם אני...), ודורשת המון. אשמח אם תספרי כיצד שילבת את הדברים.

d2b2

New member
אני גם מאוד פרפקציוניסטית ולכן היה

לי מאוד חשוב תמיד לעשות את זה מושלם . ביום שהתחלתי עם הטיפולים הבנתי שיש דברים הרבה יותר גדולים מתיזה וחשובים בחיים ואז הכל בעצם התגמד ונראה כאילו אם לא אשיג את הציון הכי טוב זה ממש לא יהיה כזה קריטי והעיקר פשוט לסיים עם זה כי זה מה שחשוב ומליון אנשים עשו את זה לפניי והצליחו . הקושי היה פשוט להתחיל כי הפחד שלא אעשה את זה כמו שצריך שיתק אותי ואצלי גם עבר הרבה מאוד זמן וזה נהיה עוד יותר קשה . ואז פשוט הסתכלתי על זה פתאום כמשהו שהוא ממש ממש טכני ולא הכי חשוב בחיי כרגע ואז הכל מתגמד ונהיה ממש פשוט כי גם אם זה לא יהיה פרפקט זה ממש ממש לא נורא , העיקר לגמור עם זה !!! חייבת להגיד שאצלי זה עבד ואם תרצי לדבר איתי שלחי לי מסר וארחיב .

Blue velvet

New member
תודה,

אבל אני לא רואה את זה בשום אופן כדבר טכני, אלא כמשימה מורכבת ומעמיקה. כמובן, שיש עניינים חשובים נוספים בחיים, אבל לא אוכל להתייחס לזה כך, מה גם שהמנחה שלי פשוט לא תקבל את זה. גם כך, עם כל הרצינות וההשקעה הרבה, יש לה המון ביקורת. אני די בלחץ מההתעסקות בשני הפרויקטים בו-זמנית. אספר לך על זה בהמשך במסר. שוב, תודה ששיתפת בבעיה.
בכל!

neta2

New member
וואלה. אכן יש!

1. הזוגיות שלנו רק התחזקה והאהבה רק גדלה. גיליתי כמה חזק הקשר בינינו וכמה אני אוהבת ויכולה לסמוך עליו. 2. התבגרתי. למדתי שלא הכל בא בקלות בחיים, לא שלא ידעתי זאת קודם, אך הפעם אני לומדת זאת על בשרי
3. הרחבתי אופקיי, התחלתי טיפול בדמיון מודרך (הודות לדבי12 - תודה מתוקה) וזה עושה לי טוב כל-כך.וחוצמזה, אין לי ספק שלימודיי (תיאטרון בובות ודרמה) תפסו תאוצה בעקבות הטיפולים. 4. הכרתי בזכות הטיפולים מספר חברות נפש (מפה- מהפורום) שאני בטוחה שילוו אותי למשך כל חיי - תודה חברות שלי, אני אוהבת אתכן. 5. למדתי להתגבר על פחדים, ולמדתי לשתף ולהפתח.

../images/Emo45.gif נטוש, זה בדיוק מה שאני מרגישה

1. זוגיות ואהבה - גם קודם הזוגיות שלנו היתה איתנה ואוהבת. מעבר לטיפולים, גם אובדן ההריונות ושברונות הלב עיגלו פינות מחודדות וגרמו לשנינו להבין באופן הכי מפנים שאנחנו תמיד האחד בשביל השני. אנחנו חברים הכי טובים, משתפים בכל הרגשות והמחשבות, וגם בפחדים. הספקנו גם המון דברים, שאילו היינו נעשים הורים, אולי לא היינו מספיקים לעשותם בכזו אינטנסיביות. למשל, הרבה טיולים בארץ ובחו"ל. 2. התבגרתי (גם בגיל
). אני יודעת היום, שלא כל מה שמתכננים ומתכוונים אכן קורה. השנים האלו גרמו לי להיות הרבה יותר אמפטית לזולתי, למצוקות של אחרים, רגישה יותר, קשובה יותר לסביבה וגם לעצמי. אני מבחינה היום בניואנסים של הבחנתי בהם פעם, אני מכירה קשת רחבה יותר של רגשות, והנסיון והזמן, חורצים את עקבותיהם על בשרי ונפשי. אין יותר שחור ולבן, אלא טווח רחב יותר של הרבה אפור, והכל מורכב ולא פשוט. איבדתי חלק מהתמימות והנאיביות שהיו פעם חלק אינהרנטי בעצמי, שזה גם קצת לטובה... 3. הרחבת אופקים ומקצועיות - נעשיתי "מיני מומחית" בתחום הפוריות. מעבר לכך, הקדשתי את השנים להתמקצעות בתחום העיסוק שלי. למדתי שנתיים הנחיית קבוצות בגישה פסיכודינאמית. הלימודים סייעו לי להיות יועצת טובה יותר, מאבחנת טובה יותר. הם לימדו אותי המון על עצמי, על ההתנהלות שלי מול זולתי, על היכולת שלי לקבל ולתת משוב, ועל ההתמודדות במצבים עמומים ומעורפלים. 4. חברות וחברים - הגדלתי את המעגל בסדרה הנדסית. זנחתי חברויות ישנות שלא התאימו יותר, והרווחתי המון חברים חדשים. החברים החדשים עמדו לצדי גם וירטואלית וגם באמת, ברגעים הכי אפלים וקשים של חיי, וגם בקצת הרגעים שהיו בהם שמחה. זו ההזדמנות להודות לכולם, ולהגיד כמה החברות בינינו משמעותית עבורי. רציתי לתת קצת דוגמאות, אבל אז אחטא למי שלא נתתי דוגמא לגביה. 5. להישתף ולהיפתח - מעבר לטיפול הפסיכולוגי שעברתי, שגרם לי טלטלה עזה, למדתי לשתף גם אחרים באכזבות ובכשלונות. הבנתי שזה לא פוגע במאומה בדימוי העצמי שלי, להיפך. נכון, אני בוחרת בפינצטה, את מי שאני משתפת, אבל אני מקבלת מזה כל כך הרבה, ואני לא מבינה איך הייתי כל כך סגורה פעם. זהו, אני באמת זוהרה אחרת ממה שהייתי פעם....

לי מ ו ר

New member
איזה שרשור נחמד

טוב אז הדברים הטובים שקרו לי בעקבות הטיפולים
הזוגיות שלנו עלתה הרבה מאוד מדרגות. גיליתי שהאיש שלצידי, הוא שותף מלא. האהבה רק הולכת ומתעצמת, כאילו הבנו שבינתיים אנחנו שנינו וזה בהחלט יכול להיות טוב.
הקפתי את עצמי באנשים שעושים לי טוב, ורק כאלה. אלה שגרמו לי להרגיש לא בסדר, או שלא היו איתי ברגעים הקשים שלי, פשוט כבר לא חברים שלי.
הסבלנות שלי גדלה למימדים שלא היו איי פעם.
למדתי שלא חייבים להיות סופר וומן. אפשר לפעמים להגיע הביתה, לעשות מקלחת ולא לעשות כלום אח"כ, פשוט לשבת ולבהות בטלויזיה, ולאסוף כוחות.
רכשתי חברות טובות, שילוו אותי כל החיים. וכאן המקום להודות לאותן בנות.

gypsy999

New member
החמישיה שלי

זה תרגיל ממש מצויין - אף פעם לא ניסיתי לחשוב על הדברים הטובים. אז הנה ה-5 שלי: 1. גיליתי כמה רחוק אני מוכנה ללכת בשביל דברים שחשובים לי באמת 2. גיליתי שאחרי כל כשלון אני מתמוטטת מחדש, אבל כל פעם יש לי את כוחות הנפש לאסוף את עצמי מהרצפה ולהמשיך הלאה 3. גיליתי שאפשר להיות אופטימית גם שהמצב לא נראה כל כך טוב 4. גיליתי שסבלנות זו מילת הקסם 5. גיליתי שאני אוהבת את בעלי הכי הכי בעולם ועוד אחד נוסף, ברמה היותר פרקטית: 6. קנינו את כלבה הכי מקסימה בעולם!!! (שיהיה על מי להוציא את כל הרגשות האמהיים והאבהיים בינתיים)

אז תורי עכשיו? אנסה..

דבר ראשון, קיבלתי ממש ככה חברות חדשות (ולשם שינוי אמיתיות) כן גם אני מפה.. מהפורום..
למדתי שמותר לשאול רופאים... (האמת זה לא בזכות הטיפולים, אלא בזכות הפורום שהוא כן בזכות הטיפולים)..
האמת מבחינת בעלי, לא מרגישה שינוי בקשר, אני מרגישה שהקשר הטוב שלנו נשאר אותו דבר כמו מקודם... אבל כן מרגישה שהוא מקבל אותי כמו שאני.. הכוונה מקבל אותי יחד עם האנדומאוטרוזיס...הרי אני זאת שעכבתי את עניין הילדים למרות בקשתיו הרבות...
למדתי מעט יותר (עדיין חסר לי הרבה מאוד חומר) על גופנו ועל איך באמת "באים" ילדים לעולם...איך בדיוק הגוף של האישה עובד..
אולי אני קצת יותר רגישה לאנשים, נותנת להם יותר מרחב... משתדלת לא לשאול יותר מידי.. (טוב האמת בד"כ לא הייתי שואלת לחיים הפרטיים של האנשים) אבל עכשיו זה יותר במודע.. האמת, צר לי שלהגיע ל- 5 היה לי קשה, אני מנסה לחשוב שוב ושוב מה באמת טוב לי...מה שבאמת טוב לי הוא רק הפורום הזה שעזר לי להכיר בנות נפלאות מאוד, עזר לי להבין יותר ולשאול

ronshira

New member
אני לא מאמינה!

קמתי היום בבוקר עם תחושה שאני חייבת לכתוב על הדברים הטובים שהטיפולים גרמו, ו... הנה - יש כבר שרשור כזה... בכל מקרה - גיליתי שאני אדם הרבה יותר חזק ממה שחשבתי - הן ברמה הפיזית והן ברמה הנפשית. גיליתי, במלוא מובן המילה, שאין דבר שאני לא יכולה לעשות. גיליתי שרוב מה שמעכב אותנו בחיים הוא הפחדים שלנו, וברגע שמתגברים עליהם, הכל נראה פשוט. התובנה הזאת באה כשהתחלתי להזריק לבד (ואני מתה מפחד מזריקות), ואחר כך כשעברתי שאיבה בהרדמה מלאה. ובנוסף - גיליתי אסרטיביות שלא היתה בי קודם. בהתחלה חשבתי שלא כדאי לספר למשפחה על מנת לא להעציב אותם, אבל גיליתי שלא כדאי לשמור סודות בבטן, כי גם אם לא אומרים לך במפורש, כולם מרגישים שמשהו לא בסדר, רק לא רוצים לשאול עד שלא תספרי, ואם לא מספרים - לא מקבלים תמיכה שהיא כל כך חשובה בזמנים כאלה. גיליתי המון חברים חדשים שמוכנים לעזור (לדוגמה - מישהי שלא הכרתי מטפלת בי ברייקי בחינם) אז שבת שלום לכולנו והמון ילדים

פיצקית

New member
גם אני רוצה

גיליתי את כוחות הנפש והאופטימיות שלי, לקום ולהמשיך הלאה לאחר כל כשלון גיליתי שאני מצליחה גם בימים קשים לחייך ולפרגן לחברות שילדו ולהתענין (למרות שזה ממש קשה ואפילו קצת מאולץ!) גיליתי חברות נפלאות ותומכות הן וירטואלית והן בחיים: שתי חברות מאד טובות שלי מקודם, עברו IVF וילדו והן מקסימות ותומכות, אחת מהן סיפרה לי רק לאחר שניחשה שיש לנו גם בעיות וחשפה את עצמה לפני, לאחר שלא סיפרה לאף אחד עד היום!!! גיליתי שיש לי משפחה מקסימה ותומכת, לא שלא ידעתי קודם, אבל זה תמיד נעים לגלות מחדש.. והכי חשוב- בעלי היקר שתמיד נמצא שם בשבילי וכ"כ תומך ומקבל את כל השגעונות והאמיתות שאני פולטת ואני מרגישה קרובה אליו יותר מתמיד. אני בטוחה שהקשר שלנו רק התחזק והתעצם ולימד אותנו לעבור ביחד חוויות פחות נעימות.

יעלה31

New member
יש לי מה לכתוב???

איזה רעיון נחמד לסוף השבוע!! אני מנסה לחשוב..:
למדתי שמותר לא להיות תמיד חזקה, מותר להישבר ומותר לבקש עזרה.
התבגרתי מאוד בשנה וחצי הזו, אני מרגישה שבשנות העשרים לחיי התמקדתי בלימודים ובקריירה, רציתי להצליח כמה שיותר מהר ובגדול.., היום אני רק רוצה ילד וכל השאר חשוב הרבה פחות.
אני משתדלת להנות מהדברים הקטנים, הם עדיין שם.
לא למדתי אבל נוכחתי שוב שההורים שלי תמיד נמצאים בשבילי, תמיד תומכים ועוזרים בכל מה שרק ניתן (ואנחנו לא בקשר הדוק מידי ביום-יום)
קל לי יותר להתחבר למקומות של קושי וכאב אצל אחרים ולא משנה מאילו סיבות, חשוב לי יותר לתמוך, לעודד ולנסות לעזור.
פגשתי המון אנשים נפלאים בדרך שעוזרים בכל מה שניתן גם אם הם לא חייבים (כמו לדוגמא אחות בקופת חולים שהפכה עולמות בשבוע שעבר על מנת שאוכל לבצע בדיקות קרוב לבית בלי להתרוצץ יותר מידי ואני בכלל לא שייכת למרפאה שלה) וכל יום אני פוגשת נוספים.
לגבי בעלי - לא למדתי לשמחתי שוב דבר חדש, היה לי ברור שהוא יהיה שם לידי, לפעמים קצת אדיש ומחזיר לפרופורציות, לפעמים סופג את כל הקושי והכאב. ולנרי - היה לך רעיון נהדר, כל כך קשה לראות לעיתים את הדברים החיובים במצב הזה, כיף לגלות שבכל זאת הדברים הללו קיימים. שבוע נעים ומוצלח לכולן

bapi

New member
../images/Emo39.gif טוב לראות שאנחנו גם יודעות...

לראות את חצי הכוס המלאה אני מצטערת אם אחזור על דברים שאחרות אמרו
אבל כשקראתי חלק ממה שנכתב זה היה כאילו אני קוראת דברים מתוכי
. אז הנה כמה דברים שגרמו לי הטיפולים:
למדתי לחיות - לעשות דברים שעושים לי טוב, להנות ולדאוג לעצמי יותר.
למדתי לעזור יותר - ההרגשה הכי טובה שלי היא שאני מצליחה לעזור ולתת הרבה יותר ממה שידעתי שאוכל.
האמונה שלי גדלה - אני רואה היום איך כל דבר קורה בגלל סיבה וכנראה יש סיבה טובה שאני עוברת את כל זה זה אולי ישמע מוזר אך אני מרגישה שאני מממשת את תפקידי בעולם בזכות כל מה שאני עוברת.
העסק שלי - התחלתי אותו בידיעה שמהר מאוד אחבוק ילד ומשזה התעכב, היתה לי היכולת להתפתח יותר מבחינה מקצועית ולהגיע למקום בו אני נמצאת היום.
(מיותר לציין שהייתי מוותרת על הכל, אבל אף אחד לא נותן לי לבחור
)
הכרתי חברות חדשות, בחורות מדהימות אחת אחת שאני מרגישה שהיתה לי זכות גדולה להכיר ואני מקוה שנמשיך בהכרויות בפורומים השכנים
ואחרון חביב אהובי היקר - לא האמנתי שנגיע אי פעם לכזו עוצמה של קשר, אהבה, חברות.
אין לי ספק שאלוקים שלח לי את האדם הנכון לעבור איתו את כל התלאות הללו. אם הדרך שאנו צועדים בה כרגע היא מבחן לקראת מה שעוד נעבור אני אמשיך ללכת בה בראש מורם ובלב שמח כי אני יודעת שהוא תמיד יהיה שם איתי ובשבילי
.

טיפטיפ29

New member
טוב, אז גם אני...

למדתי שאם יש משהו שאני מאד רוצה, אני אשיג אותו, לא משנה מה יקרה, אני אקבל את זה.
אני הרבה יותר חזקה ממה שחשבתי, בתקופת חיים קצרצרה עברתי מה שהרבה אנשים קשישים לא עוברים כולם יחד, ונראה לי שהתמודדתי לא רע.
קלישאה קלישאה, אבל לא אכפת לי: אהבת חיי, למדתי להכיר אותך אפילו טוב יותר, גיליתי שאתה כל כך חזק, שאתה רוצה קוצ'ה קטנה אפילו יותר ממני ולא מסוגל להגיד כדי לא "ליפול" עלי, שאתה אוהב אותי יותר ממה שאני מסוגלת לתאר ושאתה תהיה אבא נהדר, אני יודעת את זה ואתה תהיה אבא! (!!!) התאהבתי שוב לגמרי, למדנו להתמודד עם טרגדיות נוראיות, אנחנו מוכנים להכל אבל מקווים שהכי קשה כבר מאחורנו.
הכרתי חברות מקסימות ועשיתי "סדר ונקיון" בחברים, מי שלא עושה טוב - החוצה ומי שעושה טוב - מחבקים ושומרים חזק חזק.
בעקבות פיטורי מהעבודה בגלל הטיפולים, למדתי לסמוך רק על עצמי, גם אם זה כרוך בלהיות, מה לעשות, אינטרסנטית (לא ממש סגורה על מה זה בכלל) לדאוג לעצמי גם אם זה יהיה כרוך בלהיות צבועה (אני צריכה ללמוד איך עושים את זה) ולשקר (גם פה נדרש מקצה שיפורים).
יש עוד, אבל כדי שגם אני אוכל לספר פעם שסיימתי את התואר כשעשיתי ילדים, אני אחזור לספרים...

טיפטיפ29

New member
אוף, תמיד אני נזכרת בהכי חשוב בסוף

אחרי כל מה שכתבתי, אני אראה כל כך שטחית ורדודה, אבל בגלל שטרחתי כל כך לפנק את עצמי בתקופה הזו, ריהטתי את הבית מחדש, קניתי כל מיני דברים לבית שעושים טוב, כי הבית זה הכי הכי הכי חשוב.

גולה1

New member
יפה מאוד! כל הכבוד!

אמרת דברים נכונים שמתאימים גם לי אחד על אחד.

חגיתלה

New member
../images/Emo82.gifחמש פנינים שרכשתי לי

בראש ובראשונה גילית איזו משפחה נהדרת ומיוחדת יש לי, ולאיזו משפחה חמה אוהבת ותומכת ללא סייגים וגבולות הצטרפתי ביום שהכרתי את הבעלול.
בכל יום אני מגלה מחדש את האיש היקר שלי. חם, אוהב, תומך, מחבק, אוחז ביד, כרית ספיגה מצויינת, שק איגרוף שמחבק ומחזיק, שכל פעם מגלה לי שיש בו עוד פינה שעדיין לא גיליתי, ושגם בה אני מתאהבת.
קיבלתי פרופורציות בחיים לגבי המון דברים. מה חשוב, מי חשוב, כסף אומנם לא גדל על העצים, אבל ילדים קשה יותר למצוא.
שלבכות זו לא בושה זו דווקא גדולה. לדעת להגיד קשה לי.
גיליתי שאני אדם הרבה יותר חזק ממה שנדמה לי, הן נפשית, הן פיזית והן בפן האמוני שלי.
הבנתי שנכון שהעבודה חשובה לנפש, אבל גם לדעת לפרגן לעצמי יום חופש חשוב לנפש.
גיליתי שבאינטרנט אני יכולה למצוא יותר מבעל וחבר הכי טוב,(כן כן פגשתי אותו כאן) אלא גם חברות הכי טובות. חברות מדהימות כאן שתמיד מוצאות את המילה הנכונה, וגיליתי מיהם החברים האמיתיים שלנו בעולם שמחוץ לאינטרנט.

ellieg

New member
יומיים אני חושבת על מה לכתוב

אני מרגישה מוזרה שהטיפולים לא שינוי אצלי סדרי עולם, אבל אחרי יומיים של מחשבות הנה המסקנות שלי:
תמיד ידעתי כמה בעלי תומך בי ושאנו רוצים אותם דברים בחיים. אבל הטיפולים חידדו את הענין.
לפני הטיפולים היה לי נורא חשוב להתקדם מבחינת מקצועית בעבודה ולחזור מיד לתואר שני. עכשיו גיליתי שהעבודה לא כל כך חשובה לי ושיש דברים יותר חשובים. והתואר שחשבתי עליו מתרחקת ממני.
למדתי לשתף אנשים, בעיקר חברים ומשפחה. יש לי נטיעה להסתגר ולא לשתף אנשים. למדתי באיזה שלב בחיים כמה אנשים שטחים ושכשואלים מה נשמע, לא מחכים לתשובה. באתו שלב הפסקתי לשאול והפסקתי לענות. בזכות בעלי שמדיניות שלו זה לשתף את העולם ראיתי שזה לא כל כך נורא שכולם יודעים שאני עוברת טיפולים. ועכשיו שאמא שלו שואלת אותי מה נשמע? היא באמת מחכה לתשובה.
והכי חשוב: למדתי לשקר, כן לשקר. לספר לאנשים רק מה שבאה לי לספר. לשקר לחברה שבזמן שהיא ניסתה להכנס להריון היתה מתקשרת פעם בחודש במחזור לבדוק מה ההתקדמות שלנו. ולשקר לאנשים על מה עשיתי בת"א אותו בוקר, בזמן שלא ענין אותי לספר להם שעברתי בדיקות דם.

למעלה