פינת אוכל -
בישול עם הילדים

אלהלי

New member
שניצל, המאכל הלאומי והכמעט בלעדי..אצלינו

פעם אהבתי שניצלים לפני שנאלצתי להכין אותם יום וליה ואם אפשר לבוקר גם. ממליצה על אילו של טבע עוף ללא אנטיביוטיקה והורמונים . משרה למספר שעות בביצים לימון סויה וחרדל ואפילו כף קמח שמעבה את בלילת הביצים ואז לתוך הפירורי לחם .חלק מטגנת וחלק מפרידה בשכבות של ניילון מנות מנות ומקפיאה .
 

Big Mama 1

New member
עוגיות מבצק פריך

מרוב פעמים שאדם הכין את העוגיות האלה, הוא כבר מומחה, ומידי פעם עושה "סדנאות אישיות" לילדי החברים. התמונה שצירפתי אמנם מצונזרת, אבל תאמינו לי, הילדה בונבונה אמיתית. הסבלנות והעדינות שבה הוא מסביר לה מה ואיך לעשות כל דבר פשוט ממיסה את הלב. משלב החומרים, דרך מעבד המזון אותו הוא מפעיל לבד, (אני עוזרת רק ברידוד למשטח ישר ואחיד, ובתפעול התנור),התוצרת פשוט מלבבת, הם קורצים ומקשטים ומניחים בתבנית מסודר ויפה. בשבוע שעבר הם הכינו ביחד עם אחותה הגדולה כדורי שוקולד, והיא הגישה אותם ביום ההולדת שלי לכל האורחים.....
התמוגגנו
אז קבלו מתכון לעוגיות מבצק פריך פשוט וקל, שמכינים במג'ימיקס בשתי דקות 100 גר' סוכר 200 גר' חמאה/מחמאה 300 גר' קמח רגיל 1 ביצה מי שרוצה לגוון, מוסיף - ווניל, גרידת לימון או תפוז (או שניהם) קינמון.
 
עוגת שוקולד

אנחנו קוראים לה עוגת הבית. כמעט כל שבוע עושים אותה תוך כדי הוא מלקק ואז האחים שלו באים עם כסא כדי לטעום גם ושמח במטבח... פעם הוא עירבב לי בטעות את החומרים לא בסדר הנכון והעוגה יצאה הכי טעימה (הבעיה היא שאני לא זוכרת את הסדר שהוא עירבב). עם אבא שלו הוא מכין חביתה בשבת
 

גוליגל

New member
אני מצרפת אותו לכל דבר:

- פיצה על פיתה: הוא מורח את הרוטב (קטשופ או רסק עגבניות), זורה תבלינים, מפזר פירורי מוצרלה - עוגות וכו' - עוזר לי בעיקר לספור - ביצים (מעביר בשיא העדינות X ביצים מהשקעים למכסה). מסתכל בחיל ורעדה על הבלנדר הפועל ולפעמים מרהיב עוז להסתכל פנימה על הקצף והבצק - סלט - כשנחה על שנינו הרוח הוא אשכרה חותך מלפפונים בסכין חדה (בן 3, זה קצת גבולי) - חביתה - הוא טורף את הביצים בקערה, שם מלח וכו ועוד ועוד שאני לא זוכרת. דוקא לגעת בדברים הרכים (לקרוץ קציצות למשל) הוא לא אוהב. עוד משהו שהוא מאוד אוהב - לטעום את חומרי הגלם היבשים - את התבלינים, הקמח
, הקטשופים, דבש, קפה, קקאו, הפסטה הלא-מבושלת... לפעמים אני עושה לו "פאלטה" pallette של תבלינים, כמו של ציירים, על צלחת, והוא טועם אותם בכיף עם האצבע.
 

גוליגל

New member
הוא בדיוק הזכיר אותך שלשום!

נגמרו לי הימים הארוכים, שמא ניפגש? מתגעגעת קשות.
 

יופיופ6

New member
../images/Emo207.gif מקווה שזה בסדר..

אני מחפשת מתכון קל ופשוט לקציצות בשר בשביל הקטנים. הם כבר בני שנה כאמור...אז מותר עם ביצים. תודה!
 

calabaza

New member
קבלי קציצות מעולות

מצרפת מתכון של הגולשת פירגה. אנחנו (למען האמת הבעל) עושים אותו בשינויים קלים, וגם יוצא יותר טעים עם פתיתים מאשר עם איטריות. והקטן, כמובן, טורף
 

יופיופ6

New member
תודה! ../images/Emo140.gif

נראה לי הרבה מרכיבים מצד אחד...מצד שני... לא נורא מסורבל להכנה נכון? ננסה, תודה.
 

מרב.

New member
טוף. הנה קצת זמן ושקט,

והנה התרומה הצנועה שלי. ראשית אציין שאני ירוקה מקינאה על כל המבשלים עם ילדיהם. כרגע בעידן הקורן זה בלתי אפשרי, ובטח ובטח עם שניהם, אין לי אנרגיות לקטסטרופות שיתרחשו במטבח, מה שגם שקורן, ובעקבותיו איתם, מתעניינים בעיקר בחקר במדעי של התנהגות הקמח בעת מעוף, באמצע שלולית, בעת פיזור נרחב על השייש או סתם בהצפת הכלים בכיור. קטסטרופה. יש לי שני מתכוני ילדים חביבים, אחד הוא עוגיות שנחטפות, לקחתי אותו מאיזה ספר, השד יודע איזה. עשינו אותן בפורים למשלוחי מנות, והן אכן נחטפות. הבצק נוח לעבודה, הילדים יכולים לקרוץ את הצורות- ולהתענג על הטעם: 3 כוסות קמח לבן כוס סוכר דק שקית אבקת אפיה קורט מלח שקית אבקת סוכר 200 גרם מרגרינה קרה חתוכה לקוביות (אצלינו תמיד חמאה. אין מרגרינה) כפית ברנדי ביצה מערבבים ומאחדים קמח ויבשים, את הרטובים מכניסים לתוך גומה, לשים, מרדדים וקורצים. אופים כ-20 דקות בחום בינוני. המתכון השני הוא ללחם, לחם הקרוי "לחם אסתי", ע"ש מי שכמובן מספקת לי מתכונים נפלאים. במקור הוא נקרא "הבצק של הלורד", וזה המתכון הכי קל והכי טעים ללחם שאני מכירה (ואני מכירה). 1/2 ק"ג קמח (אני לרוב מערבבת קמח מלא, קמח שיפון, קמח לבן, קמח כפרי וכו') כף שמרים יבשים (לא שמרית ולא הקוביות. שמרים שלא צריכים קירור) 3 כפות סוכר 1 כפית מלח 3 כפות שמן 1.5 כפות גדושות אבקת חלב (מה שנקרא מלבין קפה) 3 כפות שמן פוס וחצי מיים חמימים. את המיים לא מוסיפים בבת אחת אלא קצת בכל פעם, עד קצה יכולת הספיגה של הקמח. לשים, מתפיחים עד שמכפיל את ניפחו (בחום הזה זה צ'יק צ'ק, ואם עירבבתם בתערובת קמחים מלאים, ההתפחה לוקחת יותר זמן). נותנים בוקס ולשים עוד טיפה, ואז צרים איזה צורות שרוצים- חלות קלועות או לחמניות עגולות, לחמניות שבלול, לחמניות בולבול, לחמניות שמונה- אני נותנת לילדים חתיכות בצק והם לשים לנחשים (או מבקשים שאלוש להם) ויוצרים צורות שונות וחמודות. שוב מתפיחים, אם זה בצק מקמח לבן בלבד אני מורחת בביצה טרופה, אם מעורב בו קמח מלא אני מורחת בשמן זית ולמעלה מפזרת (או נותנת לילדים כמובן) מלח גם, קצח או שומשום. אופים בחום של 180 מעלות כרבע שעה (תלוי בגודל הכיכר/לחמניה). בתיאבון!!
 

אלהלי

New member
ואם מותר להוסיף...

הבצק יוצא מאד דביק לפעמים וזה בסדר אני מורחת שמן זית על הידיים שלי ושל אלה (מאד בריא לעור) וכך נוח לעבוד עם הבצק . אנחנו תמיד משתמשים בקמח מלא ,אני מכינה מראש קילו קמח (עם פחות סוכר מהכתוב)ומקפיאה מייד כשהלחמניות מצטננות.. זה כמעט הלחם היחידי שאנו אוכלים בבית . אלה מאד אוהבת להכין וגם לאכול
 

אלהלי

New member
בייגלה או אם תרצו כעכים..

אני מכינה אותם עם ילדי הצהרון של הגן ואם אלה הפרטית שלי. הצלחה מסחררת גם אצל הילדים וגם אצל ההורים שבאים לאסוף את הטף וכמובן הכי חשוב שהבררנית הקטנה שלי אוהבת . שלוש וחצי כוסות קמח מלא (לבן פחות טעים) שקית אבקת אפיה 200 גרם חמאה רכה מאד כוס גבינה צפתית (רצוי יותר) מגורדת גביע יוגורט ואני מוסיפה לפעמים גבינה צהובה מגורדת ללוש היטב לבצק להכין נחשים שמיניות משקפים שבלולים עם זית וכיד הדימיון אפשר לצפות בביצה ולשמשם או לקצח או מלח גס וכו אני בגן לא מורחת ביצה אלה ישר לתנור מאה שמונים מעלות לעשרים דקות הם הכי טעימים חמים וטריים לכן גם כאן אני מקפיאה שאריות ומחממת בטוסטר שוב
 
ינוסה בהקדם האפשרי../images/Emo51.gif

הבשלנים הפרטיים שלי ראו והתלהבו. עכשיו כבר הבטחתי. נראה לי שמחר נאכל לארוחת בוקר כעכים....
 
למעלה