פינת אוכל -
בישול עם הילדים

Little Red Hen

New member
פינת אוכל - ../images/Emo66.gifבישול עם הילדים../images/Emo135.gif

אז ככה, הנושא שלנו השבוע נכנס מיד לקטגורית ה"איך לא חשבתי על זה קודם". זה הכי טבעי בפורום שהסיבה שהוא קיים היא שיש לנו ילדים. מבשלים עם הילדים - תעזבו רגע את הלכלוך, הבלאגן, ערימת הכלים האינסופית בכיור ואת כאב הראש שחטפתם, האפרוחים נהנו? זה מה שחשוב. אין כמו החיוך שלהם, אחרי שנגסו בעוגיה ריחנית מעשה ידיהם, הגאווה שלהם (ושלנו בהם) כשהם מכבדים את האורחים בשבת עם כדורי שקולד ואומרים "אנחנו הכנו!". מי יודע? אולי אם ניתן להם יד חופשית היום, מחר הם כבר יכינו כריכים לביה"ס לבד, מתישהו בגיל ההתבגרות תגלו שהם מבשלים יותר טוב מכם וכשהם יעזבו את הבית אנחנו נלך לאכול אצלם ולא ההיפך? (או שרק אמא שלי זכתה לזה?) חומר למחשבה. בנתיים, ספרו מה אתם מבשלים עם האפרוחים שלכם? תנו מתכונים שווים, שתפו ברעיונות טובים וחלקו טיפים שיעשו לנו עוד יותר כייף. מבשלים עם הילדים, עכשיו, אצלנו בפורום. תמיד איתכם
L.R.H

מה, היית אצלי בבית../images/Emo13.gif../images/Emo35.gif

אז איך את יודעת שזיו כיבד בגאווה את האורחים בכדורי שוקולד מעשי ידיו....? ואיך את יודעת שהגדולים שלי מבשלים מצויין ואוהבים את המטבח, בעיקר הצעיר בן ה-15 שהחלום שלו הוא להיות מבקר מסעדות. וכן- כבר פונקנו בארוחות שהבן הגדול הכין בשמחה, עכשיו הוא אחראי על הארוחות בדירת הסטודנטים שלו ומבשל לשותפים... הרזומה הקולינרי של זיו- כדורי שוקולד, לביבות גבינה, פנקייקס, עוגת שוקולד וסוחט בשמחה מיץ תפוזים.....אשמח לתת מתכונים אם תרצו.

יופיופ6

New member
אפשר מתכון של לביבות גבינה?

עדיין לא מבשלת עם הילדים...אבל אולי כדאי שאתחיל לבשל בשבילם...
מקווה שזה משהו קל... (קל מוגדר בתור מתכון בו זורקים את כל המרכיבים לתוך קערה, מערבבים, שופכים לתבנית, אופים חצי שעה ויש אוכל.) תודה

../images/Emo92.gif

2 ביצים 2 כפות סוכר (אפשר חום) 1 שקית סוכר וניל 4 כפות קמח (אפשר מלא) כפית מחוקה קינמון גביע גבינה לבנה מערבבים יחד את כל החומרים. מחממים מחבת טפלון ומרססים במעט שמן. צרים בעזרת כף עיגולי לביבות קטנים ומטגנים על אש קטנה עד שהלביבות מזהיבות קלות (כמו פנקייק). האמת שאפשר לטגן את כל הבלילה כמו חביתה ולחתוך אח"כ וריבועים או עיגולים.

ואני רוצה לשאול אותו דבר, בווריאציה קלה

מה, היית אצלי בבית? איך את יודעת איך נראה המטבח אצלנו (הלכלוך והבלגן) אחרי שהכפתור משתתפת בהכנות?

Little Red Hen

New member
אצלך דווקא כן הייתי ../images/Emo6.gif

ולא קשה לתאר איך בדיוק המטבח נראה אחרי שהכפתור סיימה לבשל
ספרי, מה היא מכינה? אולי שווה לקפוץ שוב לביקור

לבנה123

New member
אנחנו מבשלים ואופים כמעט הכל איתה -

אפילו כשהזמנו את המטבח - עיצבנו אותו ככה שהארונות העליונים מתחילים גבוה יותר כדי שתוכל לשבת על השיש גם בגילה המתקדם ולקחת חלק עדיין בעשייה במטבח בקלות... הלהיטים אצלנו (ואם מישהו ירצה מתכון - תגידו, אבל נראה לי שזה פשוט מהדברים ה"ברורים" יחסית...)
שניצלים - כולל להעביר אותם מהקמח, לביצה, לפרורים...
עוגת ביסקוויטים (ולמעשה כל העוגות. בשלב הבלנדר, היא מחזיקה את היד שלי שמחזיקה את הבלנדר ומנענעת אותה...)
לביבות תירס (ובכלל לביבות למיניהן...).
כדורי שוקולד כמובן...
פשטידות למיניהן - בעיקר חביב עליה לשבור את הביצים ואז לדלות את הקליפות מתוך הקערה.

גאיה100

New member
שותפים כמעט להכל

שני דברים נחמדים שעשינו השבוע: 1. שוקיים בתנור - מערבבים בשקית אוכל חצי כוס פרורי לחם, כף אבקת קארי, כפית א. עוף, כפית פפריקה מתוקה, קצת פלפל. כל פעם מכניסים שוק לתוך השקית, מנערים קלות ומניחים בתבנית. מפזרים קוביות חמאה מעל השוקיים ואופים כשעה. יוצא קריספי (כמו קנטאקי רק הרבה פחות שומני) וטעים להפליא. זכויות המתכון שייכות לשולה מודן (בישולה מהאגדות). 2. פנקייק (מעולה!!!) - 1 כוס קמח, רבע כוס סוכר, 2 ביצים, 1 כפית תמצית וניל, 2 כפות שמן, כוס מיכל רוויון, רבע כוס חלב. מערבבים, יוצקים בכמות של כף לפנקייקים קטנים, מטגנים עם מעט שמן (אני אוהבת תרסיס שמן).אצלי טרפו עם גבינה +סוכר+קינמון.

ligo

New member
צריכה בבקשה מתכון לשניצלים...

מחיי לא הכנתי שניצל. קונה מוכן של "עוף טוב" בצורות (אוקיינוס, חיות, פנטזיה...)- אולי ננצל את זה שאני בבית ב"חופשת לידה" ונכין שניצלים אמתיים
אני,אגב, לא נותנת למאי (בת 5) לשבור לי ביצים עדיין...אולי נתחיל לאמן אותה?...

לבנה123

New member
יכולה להגיד לך איך אני מכינה

בעקבות טיפים שקיבלתי - אני משרה את השניצלים לילה קודם - הכי כיף זה בחלב. בחיי שזה עושה את השניצל נפלא. אבל אם אנחנו בענין השגחת כשרות, אז בסויה עם מים. אחרי זה - "לטגן" בקמח, בביצה, ובפרורי לחם. אם הושרה בסויה אין צורך לתבל עוד הרבה פעמים. אם לא - אני מתבלת את פרורי הלחם - או בכמון + פלפל שחור + מלח + פפריקה מתוקה, או בקצת אבקת מרק עוף (נטול מונוסודיום). טעייםםםםם!!! ובטח שתתני למאי לשבור ביצים! מקסימום דולים את הקליפות החוצה אחרי זה. אם נועה (בת 3 יכולה) אני בטוחה שגם מאי תוכל.

שניצלים למדתי להכין לבד....

אני עדיין די נגד כי זה מטוגן בשמן אבל מה לעשות, זה טעים... אנחנו עושים פעם בשבועיים בערך לפי בקשת הקהל. לא למדתי להכין. אלתרתי עם ביצה טרופה ופירורי לחם. במקום שניצלים אני מכינה חזה עוף על מחבת צלעות. יוצא ממש ממש טעים, פחות לכלוך, ללא טיגון וכו... התיבול שונה - לפעמים רק סויה עם טיפונת שמן זית, לפעמים תיבול לעוף של מקורמיק (טעים אך יקר...), לפעמים קצת מלח, שמ"ז ופפריקה, ועוד כיד הדמיון הטובה. לשי יש מרינדה מדהימה לשניצלים אבל צריך לבשל אותה ולהשרות אותם יום מראש. טעים אבל לא פתרון של הרגע האחרון... ועוד טיפ אחרון - לא מומלץ בכלל לקנות את השניצלים בצורות. זה הכי ג'יפה שיש. אם כבר מוכן, קני שניצל מנתח חזה עוף. יש בזה הרבה פחות חומרים מזיקים.

לא מוכרחים לטגן, אפשר גם אפוי!

מכינים כרגיל, ואחרי ההכנה מקפיאים כל שניצל בשקית נפרדת. כשרוצים לאכול מוציאים המקפאה, לא מפשירים (!), מורחים בקצת שמן זית ואופים בטוסטר 20 דקות. יוצא מצוין.

Little Red Hen

New member
הזכרת לי עוד מתכון מעולה../images/Emo45.gif

של נייג'לה, האנגליה הסקסית שמבשלת דברים שבא לי לפעמים לטרוף את הטמבלוויזיה
לא ניסיתי בעצמי אבל נראה לי שווה נסיון באחד הימים. את חזה העוף היא חתכה לאורך מבלי לשטח (לדפוק בלשון העם
), הכינה משרה של יוגורט מתובל במלח ופלפל וגם מעט חרדל והשרתה את חזה העוף למשך הלילה. במקום בפירורים היא השתמשה בקורנפלקס הכי פשוטים (הצהובים), הניחה על תבנית עם נייר אפיה ואפתה בחום בינוני גבוה משהו כמו 15-20 דקות. אוף, נהייתי רעבה
L.R.H

Little Red Hen

New member
../images/Emo88.gifמתכון לשניצלים

אצלנו בלול שניצלים הם ארוחה כמעט יומיומית. אני נמנעת מלקנות אותם מוכנים, אני תמיד קונה חזה עוף שלם ו"משנצלת" לבד, ככה אני מבטיחה שכל אחד מקבל את העובי והנתח שהוא אוהב. כמובן שמי שלא יודע ל"שנצל" יכול להעזר בקצב ולקנות שניצלים פרוסים ומוכנים לתיבול. את התיבול אני מכניסה דווקא לביצה, ולא לפירורים, ומשרה את השניצלים בביצה המתובלת כמה שעות אפילו למשך הלילה, וזה מבטיח שניצלים רכים ומתובלים היטב. יש שתי גרסאות תיבול אצלנו, האחת אדומה - פלפל לבן, מלח, פפריקה מתוקה, שום גבישי וטיפה כמון. השניה צהובה - פלפל לבן, מלח, שום גבישי ומעט חרדל. שתיהן אהובות באותה מידה. לפירורי הלחם אני לפעמים מוסיפה מעט שומשום. לדעתי מה שהכי חשוב בשניצלים זו הטריות ומידיות ההכנה. מהביצה לפירורי לחם, מיד למחבת וכמובן מיד לצלחת. בתיאבון
L.R.H

למעלה