פינקים

בזוז

New member
פינקים

לאחר שהקוקטיל שלי מת, וגוזל תוכון שמשכן מצא והביא אלי הצלי לברוח דרך סורגי הכלוב!!! באופן מיסתורי כי הכלוב היה סגור ואף אחד לא היה בבית, כשחזרנו הכלוב היה סגור והתוכון נעלם. הבת שלי ניג'סה לי רבות שהיא רוצה תוכי חדש (צודקת בעיקרון, אבל אני-קשה לי לאללה עם הפרידות האלו מהחיות הנהדרות שלי) אז אחרי התלבטויות רבות הגעתי למעין פשרה - רכשתי זוג פינקים לבנים זכר ונקבה - כך שהם זוג ולא יחיד, והם בתוך הכלוב ולא מתקשרים אליהם כל כך חזק, אבל מצאתי מעט מאוד חומר על זן זה. אם יש מישהו שיודע או שיכול להפנות אותי למקום בו יש חומר מספק אודה מאוד. מה שמעניין אותי בעיקר: 1} תוחלת חיים ממוצעת 2} תזונה (האם גם פירות וכו' כמו לתוכים??) 3} אם אפשר או אי אפשר להחתים? (הבנתי שלא, אבל אני בספק) 4} עונת רבייה (אני מניחה שבאביב-קיץ, אבל האם רק אז?, או שפשוט להניח סלסלה בכלוב ולתת להם להחליט מתי?)

אמ..

פינקים לפי ידיעתי לא ניתן להחתים-אבל אם אתה רוצה להרבות אותם הם גם ככה יאבדו החתמה.. עונת רבייה לפי מה שהבנתי זה בין אוגוסט לדצמבר..

victoria777

New member
בקשר לתזונה...

אם אני לא טועה אפשר להביא להם זרעונים כמו שמביאים לתוכונים.(על האוכל של התוכון שלי רשום תערובת לתוכונים ולפינקים).

sigalite

New member
יש לי כלוב חצר עם כ- 20 זוגות פינקי

פינקים ואנחנו נותנים להם ירקות: חסה, מלפפון, פלפל ירוק, וגם זרעים כמו בתערובת של התוכונים. והיו לנו גם כמה הטלות, בקשר לעונת ההטלות אני לא בטוחה אבל בעיקרון אני חושבת שזה כל השנה ובמיוחד בחודשי אביב וקיץ.

big mama 2

New member
רוצה להוסיף על התשובות הטובות

שכבר קיבלת..... לגביי המזון - המזון היבש צריך להיות מורכב בעיקר מסיטריה. וכמובן שרצוי מאד להוסיף פירות וירקות. אני נותנת לפינקים שלי גם קצת מזון בשרי. תמיד כדאי שיהיו סלסלות בכלוב [ לפעמים הם מתרבים גם בחורף ], וצריך לדאוג להם לחומרי קינון. בהצלחה!!!

בזוז

New member
אני אוהבת את הפורום הזה

בגלל האנשים שפה ולא רק בגלל הנושר... את המזון היבש כמובן הם קיבלו מההתחלה, לא הייתי סגורה לגמרי לגבי הפירות לךמרות שיצאתי מההנחה שרב הציפורים ניזונות גם על פירות ועוד לפני שקיבלתי תשובה נתתי להם פיסת אגס עסיסי שהם אעלו בשמחה. לגבי המזון הבשרי - האם שאריות מזון של המשפחה? (כי אני צימחונית...חחח), או אולי להרטיב מזון יבש של הכלבה ולתת להם? אני יודעת שאני נודניקית, אבל אם מישהו יודע על קישור שיוביל אותי לכתובים על הזן הזה (אין בעייה עם אנגלית) אשמח. ושוב תודה תןדה ותודה

big mama 2

New member
קודם כל - את ממש ממש לא נודניקית

זה בדיוק המקום לשאול שאלות..... אני מרטיבה מזון של הכלבים ונותנת. פינקים מאד אוהבים לאכול ירק- בייחוד שמיר. לגביי קישור....אח"כ אחפש עבורך...... איזה סוג של פינקים יש לך ??

בזוז

New member
אמממ

לא יודעת שם הסוג הם לבנים עם מקור כתום-אדום לנקבה פס אנכי מתחת לעיניים, ןלזכר "לחי" עגולה בצבע שנהבי. אני אנסה לשלוח תמונה עוד מעט. דרך אגב - הכינוי שלך(BIG MAMA) היה אחד הכינויים שלי בצ'טים לפני בערך 5 שנים!!! למרות שאני לא ביג אבל בהחלט ממה

למעלה