פינות טיח מעוגלות

banai3

New member
פינות טיח מעוגלות

ראיתי כמה בתים שבהם הפינות מחוץ לבית אינם זויות ישרות אלא הם מעוגלות. אני רוצה לעשות אותו דבר בבית שאני בונה כרגע רציתי לדעת אם זה משהו מיוחד או שכל טייח יודע לעשות את זה? האם זה אמור להיות יותר יקר או יותר זול כי לא צריך לשים פינות מתכת. ובכלל אשמח לשמע עוד מידע על הפרט הזה תודה

msvnk

New member
כמה מעוגלות ? באיזה רדיוס ?

האם הכוונה ממש מעוגל כמו שנהוג לעשות למשל ב"בתים יווניים" ?

banai3

New member
איך להגדיר את זה.....

קשה לי להגדיר את זה במדויק כי רק ראיתי את זה בעין זה נראה לי עיגול די קל. נאמר רדיוס 5-10 ס"מ

msvnk

New member
יהיה יקר יותר

כל טייח סביר יכול להסתדר עם זה. יהיה לא פחות חזק מפינות טיח. צורות מעגליות מתמודדות טוב יותר מפינות עם פגיעות ולכן את הפינות "משריינים".

banai3

New member
למה יקר יותר

אתה יכול לפרט. זה דורש מאמץ מיוחד ? ועוד שאלה. זה שאין פינות מתכתיות לא מקשה לפלס את הטיח ? למיטב ידיעתי הפינות המתכתיות משמשות מישור ייחוס תודה על התשובות

msvnk

New member
עיבוד פינה מעוגלת

הוא הרבה פחות טריוויאלי מפינה ישרה ולכן מצריך יותר תשומת לב, יותר זמן עבודה וכפועל יוצא מכך גם יקר יותר. אין פה שום מאמץ היסטרי אבל זה פשוט עבודה יותר מורכבת. יותר קשה לבצע פינה מעוגלת מושלמת מאשר פינה ישרה מושלמת כשפינות הטיח בעצם קובעות אותה. יש הרבה שיטות לפלס טיח גם בלי הפינות, ובכל מקרה אל תשכח שבד"כ הטייח עובד בין הפינות ולא על הפינות כי הסרגלים שלו קצרים יותר מאשר המרחק בין שני פינות טיח על קיר ממוצע.

בינא

Member
פינות מעוגלות מבצעים כבר ביציקת העמודים

מצורפת תמונה להמחשה. בעת התקנת הטפסנות = לוחות העץ, כדי לסגור את העמוד ליציקה, מוכנס צנור ביוב מנוסר לאורך ל-1/4, בקוטר 110 מ"מ. יציקת הבטוןמקבלת תבנית עגולה. במידה והשלד כבר עומד, האפשרות לבצע פינות מעוגלות קיימת רק בטיח ואז בהתאמה לעובי הטיח, ניתן לבצע את הפינה המעוגלת, ע"י שימוש בפרופילי קצה המיועדים לכך אשר גם יתנו לטייח את המישוריות לה הוא נדרש. כל ניסיון לבצע בעבודת יד תביא לתוצאות לא אחידות. שים לב כי ההעגלה הזאת אמורה להגיע לקרניז תחתית הגג אם זה גג רעפים או לתחתית הקופינג במעקה הגג השטוח, או אם אין קופינג, למצב בו יש לעבד בכל פינה של מעקה הגג, כך שמים ישפכו אל תוך הגג ולא יזרמו על הפינה המעוגלת בגשם ובעיקר אחרי הגשם עם הלכלוך האחרון..

banai3

New member
חבל שלא שאלתי קודם

השלד כבר עומד. אבל אני חושב שביצוע עם טיח בלבד יספיק לנו. אנחנו מעונינים ברדיוס יחסית קטן. אני מבין אם כך שמומלץ לקנות פינות מעוגלות לביצוע טוב יותר. יש הבדל במחיר בין פינות רגילות למעוגלות ? לגבי הקופינג. אני לא מעוניין בקופינג מסיבות אסטתיות. גם את הפינות של מעקה הגג אני רוצה לעגל כדי לקבל מראה אחיד. כיצד אפשר לגרום לגשם להשפך לתוך הגג. אני מניח שצריך לעשות שיפוע פנימה במעקה. בזמן היציקה לא נעשה שיפוע כזה. האם ניתן לעשות אותו בעזרת הטיח ? האם זה ימנע את הפסים השחורים שרואים לעיתים ? תודה על התשובה המפורטת

בינא

Member
אני מבין שאתה עובד ללא מפקח...נכון?

כי אם אתה עובד עם מפקח, אינני מבין על מה הוא מקבל כסף. יש פרטים שצריך לקבל מהמתכנן...כמו למשל הצורה החיצונית של המבנה, כולל כל העגלה של פינות או קווי מבנה, כי יש לזה השפעה על המראה של כל המבנה ותקצר היריעה... זה אמור לכלור חתכים עקרוניים ופרטים, אם צריך. אם לא בוצעו שיפועים לחגורה העליונה במהלך היציקה, חובה לבצע לפני טיוח חוץ, כי אחרת לא תקבל גימור אחיד. את השיפוע הזה עושים עם תערובת של טיט/בטון עם ערב דיבקי (ללא התערובת של הטיח המוכן שיביאו לך במיקסר). הפסים השחורים הם תוצאה של סוג הציפוי / טיב הבצוע / מיקום בארץ* * בת"א למשל, כל גשם שיורד מוריד גם פיח ולכן נגמר בפסים שחורים. * ציפוי מחומרים שנסדקים ויוצרים בית גידול לאצות (השחור הזה), הוא ציפוי זול וגם "טמבור", גם "נירלט" וגם אחרים מיצרים כזה שליכט צבעוני - ללא שום גמישות, עם סדיקה נימית גבוהה וסיבה לתביעות...

בינא תסלח לי

אבל כל מי שפונה כאן לפורום,אני מעריך יודע ומבין שהוא יכול להתייעץ עם האדריכל,או עם המפקח (למי שיש) כל העניין, שהוא רוצה חוות דעת נוספת, אני מאד מעריך את הידע שלך,והניסיון שלך הרבה פעמים לעזור,לדעתי אין מקום לשלוח את הפונים לבעלי המקצוע הרישמיים שלהם,מי שיכול לעזור שיעזור,מי שלא יודע פשוט לא ישיב.הרבה פעמים אני מתלבט אם לשאול שאלה ,כי אני חושש מתגובות מהסוג הזה.כמו אין לך אדריכל,מי הקבלן שלך,איזה מין רצף הוא זה,בטח הטייח לא מבין כלום,

בינא

Member
מבקר המדינה, אני סולח לך...אבל אין לך זכות...

להעביר ביקורת על תגובות של אחרים. אם תקרא שוב את התשובה שלי, תראה שהיא מכוונת את השואל למי שצריך ולא מבקרת אותו על-כך ששאל. הפורום הוא משהו וירטואלי ואיני משקיע רגשות בתשובותי. היה רצוי שגם אתה לא תשקיע אנרגיה ב-לחפש מה מישהו כתב לדעתך לא בסדר, אלא תתיחס רק לעניין.

פגעתי בך הא

מה קרה,מה ההתלהמות הזאת,אז מישהו העיר לך,מה קרה,אתה מצד אחד סולח לי ,אך כמו ישראלי טוב לא יכול ואז חייב לתקוע.אני קורא אותך המון זמן,ואפילו אמרתי לך שאני מאד אוהב את מה שאתה כותב בדרך כלל.לך אין זכות לומר לי שאין לי זכות,יש לי זכות ,ועובדה שהעברתי ביקורת.אינך משקיע רגשות,אז תשקיע,לא על כל שאלה אתה חייב להגיב,ןכל זאת עוד לא דיברתי על קידום עיניינך בפורום(אני סולח על זה כל עוד אתה תורם לפורום)

fireman

New member
וירטואלי אבל אתה עדיין עונה לבני אדם

בשר ודם.....אנשים של ממש....אמיתיים!

לא מוצאת שום בעיה בתשובה של בינא

תשובה עניינית. גם אם יש בה הערה - היא עדין מועילה לשואל

למעלה