פינות חדשות

odedee

New member
פינות חדשות

טוב, כחלק מה-revival (יש לזה מלה בעברית?) של הפורום, אני רוצה להציע "פינות" - דיונים יזומים במה שנראה לקהל מענין. למשל 1, פינת "גאה השבוע" - כותב הפינה יבחר אישיות גאה (נניח, מישהו שנולד באותו יום או לפחות חודש...) ולספר עליו/ה קצת. לא מתכוון לעבודת דוקטורט, אלא למשהו שאפשר למצוא בגוגל אבל בדרך כלל לא מחפשים, ויהיה מענין לקרוא. למשל 2, פינת "לאן יצאת בסופ"ש האחרון". זה יכול להיות ביקורת מועדונים, או סתם מקום נחמד במקום מגוריכם - אנחנו הרי מכסים את הגלובוס
למשל 3, חדשת השבוע - לבחור אירוע בולט (gay-related) שקרה השבוע ולדון בו. אתם מוזמנים להתייחס וכמובן גם להציע 4,5,6 משלכם. לפי מידת הענין נוכל להחליט אם אנחנו מתחילים בפינה אחת, או אולי שתיים שונות, או כל שבוע פינה מסוג אחר - כרצונכם. מה דעתכם?

ro99

New member
revival = תחייה, התחדשות, התעוררות

זה לא שנעשיתי חס ושלום גאון לשפה העברית בן לילה, אלא פשוט חיפשתי במורפיקס.

ro99

New member
טוב, לי יש חדשות...

זה משהו שהתפרסם באתרי חדשות גאים שאני מעיינת בהם לפעמים. זה מחקר שיפורסם רק בינואר כך שכעת רק אפשר להתבסס על דווחים יד שנייה (ושלישית ורביעית). כמו רבים לפניו הוא מתרכז באספקטים הבילוגיים של הומולסביות. מה שאותי מעניין הוא לא הממצאים (לכאורה) של המחקר, אלא התגובות שקראתי כאשר שמתי קישור לכתבה בפורום בריטי לסבי שבו אני מבקרת. היו תגובות זועמות על "איך הם מעיזים?" ועוד דברים בסגנון. כאמור, אין ביכלתי לבחון את התקפות המדעית של הממצאים (וצריך תמיד לקחת דווחים עיתונאיים עם חצי קילו מלח לפחות, כי יש נטייה לסנסציה ולחוסר הבנה מדעית אצל עיתונאים רבים) כי המחקר עדיין לא התפרסם. מה שכן, אני רואה פה מקרה שמצאו קורלציה (מתאם) בין לקיחת תרופות מסויימות בזמן ההריון (תרופות הרזייה, אפיליפסיה ונגד בחילה) ובין מיניות הילד/ה שנולד/ה. אני מבינה מהיכן באים החרדה והזעזוע (טיעונים כמו: זה לא מחלה, אם ימצאו "גורם" אז יוכלו גם למצוא "מניעה", ועוד) אבל מצד שני התגובה הזאת היא בעייתית בעיני. קודם כל קורלציה היא לא הוכחה לזהוי ה"גורם" - אלו שני דברים שונים. (ואם כבר אני משעממת אתכם במדע, אז מבחינה סטטיסטית בדקו מספיק מקרים כדי שהותצאות יהיו תקיפות) אם היו משתמשים בתוצאות למטרה רעה (כגון: הגדרת נטייה מינית כמחלה, חיפוש אחרי "מניעה" ועוד) אז כמובן שיש למחות על כך ולהלחם בשמוש הזה. אבל האם יש לעשות no-go area לגבי מחקר בנושאים מסויימים? האם מחקר שבודק תופעות שונות צריך להפסק ברגע שזה נוגע בנושא הזהות המינית למשל? האם ידע צריך להקטע בגלל שאולי גורמים מסויימים ישתמשו בממצאים כדי לדכא קבוצת אוכלוסיה? האם לא יותר רצוי להלחם באופן כללי באלו שמנסים לדכא אותנו במקום לנהל מלחמה נגד כל אלו שמנסים לפתח את הידע האנושי? אולי כרגע זה לא נראה לנו חשוב ורלוונטי, אבל מחקרים רבים רק מראים את החשיבות שלהם הרבה יותר מאוחר כשהם מתווספים לעוד ידע. כיום חוקרים יותר ויותר דברים ומנסים להבין את המהות של כל מיני תופעות טבעיות. ידע זה לא דבר רע - יש אנשים שמתמשים בו למטרות רעות, אך הידע עצמו בעיני לא יכול להיות שלילי. ותחשבו על זה: אלו שכל כך נגד הומוסקסואליות למשל הם ברובם לא בדיוק מתוחכמים... Rednecks לא קוראים כתבי עת מדעיים. הם מבססים את השנאה שלהם על דעות קדומות, דברים מעורפלים מהתנ"ך ופרושים מעוותים ובורות.

odedee

New member
המממ

יותר התכוונתי להתיחסות עקרונית לרעיון של פינות, כלומר מה לדעתך שווה שיהיה פה באופן יזום וסדיר - כמו שבפורום ספרות, נניח, דנים ב"ספר החודש". בערך פעם בחודש מתפרסם מחקר על הסיבות להומוסקסואליות. הענין הוא כל כך מורכב, לא רק שאין הסכמה אם מדובר במשהו גנטי, סביבתי פיזיקלי (כגון תרופות) או סביבתי פסיכולוגי, יש המון ממצאים סותרים לכאורה. המחקר הקודם שקראתי עליו טען שהומוסקסואליות קשורה לגן של פוריות אצל האם, כי הסטטיסטיקה באותו מחקר הראתה שמשפחה שהיו בה בן הומו או בת לסבית היו יותר ילדים מהממוצע. רק מה, כבר הרבה שנים שמספר הילדים במשפחה תלוי בהמון דברים מעבר לפוריות של האם. למשל, כמה משתמשים באמצעי מניעה... ובנוסף, די ברור שכל שיש יותר ילדים במשפחה יש סיכוי גבוה יותר שיהיה בה ילד הומולסבי. צריך לזכור את הנטיה המאד טבעית של עורכי מחקרים כאלה לרצות פרסום. אפילו במקרה הטוב שבו מגיעים לערוך מחקר כזה בלי איזה דעה קדומה ומטרה שמנסים להגיע אליה, צריך הרבה גדלות רוח להגיד: "או קיי, אז השקעתי שנה במחקר המעצבן הזה על הומואים ויצא שאין לי שום מסקנות. אז אני פשוט אשאר עוד שנה באוניברסיטה ואמצא לי מחקר אחר שיצליח". קל יותר למצוא דרך שבה אפשר להציג את הנתונים כך שייראה כאילו שיש ממצאים חדשים. ותמיד יש דרך כזו. ועכשיו, איזה סוג פינות את מעדיפה?

ro99

New member
זה מורכב - הכל מורכב בעצם...

כשמנסים לבודד גורם אחד נכנסים לצרות... אנחנו וכל מה שקורה לנו הוא סכום השפעות גנטיות וסביבתיות ועוד. וגם הפינות "שלך" זה עניין מורכב. אולי במקום להגביל אותנו בנושאים לפינות אפשר להקים פינה שבה כל שבוע משהו (בתורנות!) יציע נושא לפינה? אני יכולה לבלשט (כל הזכויות שמורות, אלא אם כן משהו כבר אמר את זה קודם, אדון "לינקקתי"
) מכאן ועד הודעה חדשה על כל נושא שתבחר, ואפילו להקריב את עצמי למען טובת הכלל ולצאת לבלות. או שנציע נושאים ושיהיו מספיק נעשה הצבעה? (I'm not helping, I know, but you know me by now so it shouldn't surprise you) או שהם יתחלפו ברוטציה? הצעות לנושאים נוספים לפינות: אאוטינג של דמויות מצויירות (נמק, פרט והבא דוגמאות) מצא את ההבדלים: הארץ והיכן שאנחנו כעת (כל פעם בוחרים פן מסויים) ועכשיו אני הולכת לראות כדורגל!

rupio007

New member
כדורגל?????

טוב אני לא אשפוט אנשים מוזרים.... כל אחד והאהבות שלו... אהבתי את הרעיון לאאטינג של דמויות מצוירות...(אני אישית מעריץ שלהן ושל כל ענייני הקומיקס) ולמי שלא קיבל את ההודעה חג שמח ומלא אור

odedee

New member
בסדר

אני חושב שכל אחד יכול ומוזמן להציע נושאים בכל הזדמנות, בלי לחכות לפינה... חשבתי שיכול להיות מענין לדבר באופן יזום על סדרה של אנשים, לדוגמה, ואז אפשר גם משבוע לשבוע להזכר בפינות קודמות ולהשוות. גמני מאד אהבתי את רעיון האאוטינג למצוירים, ומציע להרחיב אותו גם לבובות לא מצוירות (טלטאביז, אריק ובנץ וכדומה - לא רוצה לגנוב יותר מדי נושאים
). מאחר שאת יזמת את הרעיון, את מוזמנת להיות הראשונה, בזמנך החופשי. אני מצידי החלטתי שאעלה גייז ידועים מדי סופ"ש. וכל רעיון נוסף יתקבל בשמחה.

eig

New member
מעופף משהו... :)

הייתי לי עסוק קצת בימים האחרונים, ולא יצא לי להיות פה. ועכשיו נכנסתי וראיתי, הודעות, שמות בכחול, פעילות עירה, נושאים לדיון, אפילו תמונות נהיו פה....ואפילו לרגע לא ממש הפעלתי את התאים במוח להבין מה שונה.... עד שמצאתי את את ההודעה על מנהל לפורום....אני רק רגע מסתובב ומייד נהיה פה אקשן...ולא מספרים לי...:) להתחדש לכולם ובהצלחה לעודד, וסובלנות, ושמח :) איג

Joni M

New member
תמונות? ../images/Emo15.gif

אולי כי אני אוהב לראות תמונות, חשבתי שאפשר לשים תמונה ולהסביר עליה קצת. נראה לכם?
אולי כל אחד יספר על המקום האהוב עליו איפה שהוא גר?
בקשר לאהבה, אם מישהו לא מסוגל להגיד שהוא אוהב, אני חושב שבטח קשה לו להביע עוד הרבה דברים, וזה אף פעם לא טוב. תקשורת היא אחד הדברים הבסיסיים בכל מערכת יחסים שהיא.
ותסלחו לי על ההשתתפות הדלה שלי, אבל אני ב-final exams וכנראה עוזב את העיר לתקופה בזמן הקרוב, אז קצת קשה לי להיות פה באופן פעיל.

למעלה