פינות בעבודת פיבר גלס

• פותח הנושא ci
  • פורסם בתאריך

ci

New member
פינות בעבודת פיבר גלס

מישהו אולי יכול לתת לי טיפים בקשר לפינות בתבניות פיברגלס?? הבעיה היא שכששמים בד פיברגלס על תבנית שיש בה פינות של 90 מעלות אז בד"כ הבד לא תופס את הפינה או הזוית ונוטה להתעגל(ככה יותר קל לו). שמעתי כבר שתי עצות : 1)לערבב מיקרובלונס עם אפוקסי ולשים אותו בפינות לפני הבד ואח"כ לא יווצר חלל בפינה. 2)לפרום חוטים מהבד ולשים אותם עצמאית ככה הם לא יתקפלו ולמלות את החלל . למישהו יש עוד ראיונות???

ci

New member
עבודות בפיברגלס

לא לא שמתי ג´לקוט ומה זה בכלל ? זה חומר הפרדה כי אם כן אז אני משתמש באניווקס ואם זה חומר מילוי לפינות ומקומות צרים אז ייעצו לי מיקרובלונס עם אפוקסי .

tumti69

New member
זה חומר לייצור תבניות

אתה מורח אותו על הגולם ברגע שאתה עושה תבנית ובסוף מה שמתקבל זה פני שטח חזקים מאוד וחלקים

את החומר הזה חובה להשים

על תבנית כדי להפיברגלס יתפס את הפינות חומר בצבע כחול עם תכונה מגניבה שהוא הופך לצמיגי,אין בו בועות אויר,הפיבר גלס נתפס אליו טוב,וכו וכו הוא נותן פיניש ממש טוב כמו שאמרתי אפשר לקנות מחנויות פיברגלס וגם חנויות עשה זאת בעצמך, אני חושב

אלי כץ

New member
השיטה הראשונה היא המקובלת

בד"כ בתבניות של טיסנים איכותיים ממלאים את הפינות בתערובת של מיקרובלון ואפוקסי. אל תפרום חוטים ואל תתעסק עם הבד בגלל שכך אתה עלול לפגוע בחוזק החלק בצורה לא מבקרת. דרך נוספת היא להדק את האריג באמצעות ואקום.

אני חושב שהבעיה שלו

היא יצירת הקליפות לוואקום אותם קליפות שמביצבים אותם על התבנית והם מקבלים את הצורה אז איך לעשות אותם כמו שצריך? ככה דבר ראשון להשים על התבנית פול וואקס אחרי זה לבנות מחיצה על התבנית כדי שיהיה לך 2 קליפות הקיר צריך להיות אטום לגמרי וכדי שהקליפה תהיה איכותית בלי בועות אויר ושיתפוס את כל הפינות שאתה רוצה, צריך להשים תחילה חומר ששמו ג´לקוט חומר בצבע כחול שקונים אותו עם המקשה בחנויות פיבר גלס ועשה זאת בעצמך, צריך להשים כמות עשירה על התבנית ביחוד על הפינות הקשות להציף אותו שם ככה שהבד יתפוס את כל הפינות מיד אחרי ששמים את החומר שמים פיסות פיבר גלס בזווית 45 מעלות למה 45 מעלות? כדי שהבד יתפוס את כל הפינות הכי קשות שיש לך, אחרי ששמת את כל הפיסות על התבנית בעזרת אפוקסי כמובן תשים עוד שכבה של פיסות פיבר גלס. בדר"כ אתה אמור להשים חצי מטר של פיסות פיבר גלס והחצי השני הוא לקליפה השניה. מחכים 24 שעות עד שהג´לקוט והאפוקסי יתייבשו, שוברים את הקיר שמים פול ווקס על החצי השני של התבנית, ועושים אותו תהליך על הצד השני של התבנית ובסוף מפרידים את שני הקליפות בעזרת כמה מקלות שמכניסים בין שני הקליפות. נ.ב ככה עשיתי את התבנית לגוף של דאון רדיו ויצא בול תפס את כל הפינות

tumti69

New member
תיקון קטן...

ברגע שאתה מורח גלקוט אל תמרח שכבה עבה כמו שנאמר כי זה לא טוב הגלקוט אמור להיות בעובי של שניים שלושה מילימטר גג! בפינות אפשר קצת יותר, אחרי שמורחים את הגלקוט מחכים עד שהוא נהיה צמיגי ואז מצמידים עליו בד עדין(50 גרם למטר) ככה שהוא יתפס קצת אבל שלא יגיע עד ה"גולם" שרק יתפס על הגלקוט. לאחר מכן אפשר לשים בד יותר גס עם אפוקסי

משהו קטן

אני מסכים איתך צריך להשים את הג´לקוט במידה מסויימת אבל רק המחשתי את הכמות שצריך להשים על הפינות. בכל מקרה אפשר גם להשים את פיסות הבדים ישר אחרי ששמים את הג´לקוט ולתת את ליציקה להתייבש 24 שעות השיטה הזו עבדה לי נ.ב דאון 3 מטר? חתיכת כלי אהה? אתה עושה הכל מפיבר גלס גוף וכנף? אתה משתמש גם בחומרים מורכבים אחרים כמו קרבון? בברכה רותם

omriram

New member
את הדאונים

את הדאונים אנו בונים בעיקר ממיקרוגלס וחיזוקים מבדים חזקים יותר ישנם גם חיזוקי פחמן אךהחלק העיקרי העשוי פחמן הוא הקורה והגויינרים של הכנפיים

arthur69

New member
עבודה עם פיבר גלס

יש כמה שיטות לסדר את ה "בעיה " הזאת . אפשר לערבב אפוקסי עם מיקרובלון או ארוסיל ולמרוח על הפינה ועל זה להניח את הפיבר גלס (כמו שצויין) , והשיטה השניה שצויינה בקשר לסיב טובה אף היא ואפילו טובה יותר מהשיטה הראשונה כי היא מחזקת את המבנה. שיטה נוספת היא להשים כשיכבה ראשונה בד עדין ( מיקרוגלס ) ועליו להשים בד יותר גס ועליו את הבד הגס ביותר ועל הכל לעשות וואקום , כאשר עושים את הוואקום רצוי להשאיר הרבה מהנילון לחלק הפנימי של היציקה , ואחרי שיש ואקום פשוט להצמיד שנית את הפינות בעזרת בלזה בצורה המתאימה (90 מעלות). רק בשביל להבהיר כמה דברים אני גם כן יוצק ואני עובד לפעמים עם פינות בזויות מאוד קטנות שהגישה אליהן מאוד קשה ואני לא משתמש במיקרובלון מסיבה אחת פשוטה , מיקרובלון זו פשרה . הייצרנים משתמשים במיקרובלון בגלל שזה מקצר להם את העבודה (מבחינת זמן , זמן= כסף) , אם אתה רוצה לבנות חלק ברמה עדיף להשים חיזוק של עוד פיברגלס בפינה מאשר לדחוף מיקרובלון (אם אתה רוצה להשיג שם יותר חוזק) אם לא הבנתם תשאלו שאלות ספציפיות ואני אסביר ארטור ב"ש

ci

New member
אז ככה

קודם כל תודה לכל המייעצים במקרה שלי לא מדובר בגולם אבל אני מכיר את השיטה עם הוואקום תודה בכל מקרה אני כנראה ילמד רק מעוד ועוד ניסיונות.

motigano

New member
סתם לידע כללי מה אתם עושים ../images/Emo35.gif

בפייברגלס אם אפשר לקבל רקע על האפשריות של בניה בחומר זה תודה מראש

hifly

New member
עבודה בפיבר גלאס

יש המון שיטות והאפשרויות בלתי מוגבלות,החל מבנית חלקים כמו קאול,כיסוי גלגלים וכו ועד בניית כל הטיסן מפיבר,זה נהדר,קל,חזק,וכו וכו. אמיר

hifly

New member
זול מאד.....

טיסן ממוצא שוקל כ 500-600 גרם. כמה עולה פוליסטר ופיבר??? 13 שח לק"ג....ז"א בערך 7 שח לטיסן. לא חושב שזה יקר. אמיר

ci

New member
יש לי חדשות מרעישות בשבילך אמיר

כנראה שהרבה זמן לא ביקרת במחסנים ובמיוחד לא עיינת במחירונים של תעשיית הפלסטיקה. אז ככה מחיר לקילו שרף אפוקסי + מקשה 60-80 שקל לפני מע"מ לדבקים הזולים. בד פיבר גלס 12-15 שקל למטר ואתה צריך קצת יותר ממטר אחד כמה שכבות כאמור וזה רק בשביל הטיסן עוד לא דיברנו על התבנית שצריך להכין. חומר הפרדה PVA או אניוואקס או כל חומר הפרדה אחר 45-75 שקל לקילו לחומרים הזולים ולחצי קילו לחומרים היקרים יותר כאמור לפני מע"מ. מיקרובלונס 70 שקל קילו לפני מע"מ. אם אתה ממש מתעקש על בדים חזקים ועמידים במיוחד קרבון וקוולר 200 שקל למטר ולא אני בהחלט לא טועה, מה שמעלה את השאלה מאיפה יבגני וחבריו מבאר שבע משיגים את החומרים האלה . וזה עוד לפני הכלים המברשות הניילונים הכפפות העבודה הרבה וכמובן הבריאות כאמור החומרים האלה ממש לא נחמדים, פריחות וגירויים בטווח המיידי ,ידועים כמסרטנים לטווח ארוך. אז מה דעתך עכשיו מה עדיף ללכת לבנות וזה ממש לא כל כך קל ופשוט צריך ניסיון וחומר וזמן וכו´ או ללכת לקנות משהו מוכן שיוצא הרבה הרבה יותר זול. בגלל זה יבגני צדק כשאמר שזה משתלם רק אם מוציאים מתבנית מספר רב של מוצרים.

noam weissman

New member
שלום בן

בהחלט לבנות טיסן או שניים מחומרים מרוכבים או שילוב של חומרים מרוכבים עם בלזה או מתכת זה לא כלכלי. אלו שבונים ואתה ביניהם, נהנים ממעשה ידיהם ומיצירתם מאוד. גם אם זה לא תמיד יוצא כמו כשרצינו או לפי התכנון, זה שלנו. ראה בכמה גאווה רון גרסי, יבגני ונוספים מראים את פאר יצירותיהם. מה ששלך שלך ואף אחד לא יכול לקחת ממך. בהצלחה ובכיף.

למעלה