תודה, והנה קצת מהנסיבות
אנחנו עוברים לגרמניה עוד מספר חודשים. ברשותנו דירה בדרום ת"א ואנחנו בתהליכי מכירה. חיפשנו שוכר ל 6 חודשים על מנת לסיים את המכירה כל עוד אנחנו פה. הגיע בחור, עולה חדש ונאמר לו בפירוש שהחוזה הוא לשישה חודשים (יש 3 עדים) והוא הסכים מפורשות ואף ביקש לחמישה חודשים בלבד. הוא חתם על החוזה, נתן חמישה צ'קים, הוציא ערבות בנקאית של 10000 שקל לחצי שנה (וגם לזה חיכינו הרבה זמן). עכשיו ברוב טמטומי ולחץ הזמן עידכנתי את החוזה של השוכר הקודם ורשמתי תאריכים לחמישה חודשים אולם נשכחה ממני פיסקה המדברת על אופציה לשנה. הקונים של הדירה רוצים מכתב מפורש מהשוכר שהוא מסיים את החוזה בתום החמישה חודשים. כאשר ביקשתי ממנו לחתום על המסמך, הוא מסרב וטוען שהוא רוצה את תקופת האופציה ואם אני רוצה שיעזוב, עלי לתת לו את כל החודשים (4 חודשים) חינם. בינתיים הוא לא קיים את מה שכתוב בחוזה ולא עשה ביטוח לדירה, לא העביר את הארנונה, גז וחשמל על שמו, סעיפים אלו הם תנאי יסודי לחוזה והפרתם הם הפרה יסודית. כרגע אחרי שקיבל שבוע לתקן את הליקויים (מכתב מעו"ד), השוכר אינו מגיב למיילים שאני שולח לו או לטלפונים או ל סמסים. יום ראשון הוא המועד האחרון למכתב מהעו"ד שלנו. בזמנו אפילו הצענו לו חודש חינם אבל הוא בשלו, הצעתי לו אפילו שייקח לשנה (בתנאי שהוא מקיים את כל תנאי החוזה וחותם על פינוי, והגדלת הערבות לשנה) אני רוצה לפנות אותו מכיוון שהוא אינו מקיים את החוזה ואני צופה הרבה בעיות איתו. מה ההליך שעלי לעשות? תודה