פינוי חד-צדדי - כן או לא?

*Che MaOrA*

New member
פינוי חד-צדדי - כן או לא?

אמנם בשיחות הדיפלומטיות הנושא עדיין לא עלה, אך בקרב השמאל הישראלי ישנן חילוקי דעות ודיונים בעניין. לדעתי, פעולה כזו מהווה אלטרנטיבה מצוינת לפעולות צבאיות, שכן היא פתרון מידי אשר מגן על האזרחים. ומה דעתכם??? לא אפסיק לנדנד עד אשר הפתיל הזה יכיל 15 הודעות לפחות. בהצלחה לנו, מאור.

*Che MaOrA*

New member
כוונתי הייתה...

פינוי חלקי של התנחלויות, ובשטחים המפונים - נסיגה של צה"ל עד לגבולות הקו הירוק. מובן שבאותה חבילה נכנסת גם הפסקת הסגרים והכיתורים, וכלל הפעולות בתוך שטחי הרשות.

מאור, אתה מתבלבל.......

איך אתה יכול לפנות באופן חלקי התנחלויות, אך את צה"ל באופן מלא??? גם מתנחלים הם אזרחי המדינה, ומגיעה להם הגנה.

*Che MaOrA*

New member
בהההה... לא קראת נכון.

כתבתי בפירוש שבמקומות המפונים ייסוג צה"ל לגבולות המתאימים.

טיעונים בעד ונגד.......

ישנם מקומות שבמהירות הבזק צריכים להתפנות באופן חד צדדי, למשל נצרים, התנחלות מבודדות שממוקמת באמצע חבל עזה, מס´ המתיישבים (מתנחלים אם תרצו) שם קטן ממס´ החיילים שמגנים עליהם, המדינה עכשיו בונה שם כביש מיוחד לאותם מתנחלים שאמנם יקל על הפלשתינאים, אבל בהחלט זה בזבוז כסף מבחינת המדינה, שיכלה להשתמש בכסף של האיחוד האירופי לפנות את נצרים, ישנם מעט מאוד אנשים גם בקרב הימין המתנחל שחושבים שנצרים הינה נקודה אסטרטגית חשובה, או חלק מהותי מא"י השלמה. אך אל תשכח שישנם מקומות מאוד בעייתיים! העיר העתיקה למשל, או אפילו היישוב היהודי בחברון, למראית עין יישוב דומה לנצרים מס´ קטן של מתיישבים (מתנחלים אם תרצה) לעומת מס´ גדול של מתיישבים פלשתינאים אשר נמצאים תחת עוצר כמעט תמידי בגלל היישוב היהודי, אך למעשה מקום בעל זיקה דתית יהודית חשובה, נכון, אני לא דתי יהודי, אבל איך תשמור על חופש הפולחן של יהודים באותו מקום??? רק דרך מו"מ, במידה ותקום מדינה פלשתינאית עם הסכם שלום עם ישראל, יוכלו להישמר זכויות הפולחן לכל הדתות בעיר העתיקה למשל, או אפילו בחברון. עוד טיעון שיכול להתפרש לשני הכיוונים, הנסיגה תתפרש כבריחה דבר שיכול להקטין את כח ההרתעה של צה"ל (שכאשר יהיה צבא הגנה ולא כיבוש יהיה חשוב!), מצד שני זה יוסיף לכבוד הפלשתינאי שהשיגו את המדינה במלחמת עצמאות ולא בהסכם (והכבוד הזה קיים...) שבסופה צה"ל "ברח". (נו... אנחנו לא מהללים את עצמנו עד היום שניצחנו במלחמת העצמאות מעטים מול רבים???). עוד טיעון נגד, אחזקת השטחים הללו מהווה כוח אסטרטגי במו"מ, אם למעשה יפונו רוב או חלק מהשטחים באופן חד צדדי, יהיו לך פחות "קלפים" לשלוף במו"מ וכך למעשה אתה מרחיק את החזון של שתי מדינות שכנות שחיות בשלום.

המממ.......תוספת.....

אני סבור גם שהמדינה צריכה (בתמיכה כלכלית שהוצעה כבר מהאיחוד האירופי) לקנות דירות בערך נדל"ני שווה לכל מתנחל שירצה לעבור לתוך שטחי הקו הירוק, בקרב המתנחלים האידאולוגים שיישארו אני סבור שיש לפנות את נצרים ועוד כמה התנחלויות מבודדות. כמובן שכל בנייה בהתנחלויות חייבת להיפסק מייד!

*Che MaOrA*

New member
וידוי חושפני...

אני לא ממש מכיר את המפה המדוייקת של האזור... לכן אני לא מאוד מתמצא בהתנחלויות שצריך או לא צריך לפנות לאחר הסכם זה או אחר. מה דעתך על פינוי של פסגות ושל גילה כאקט סמלי של הליכה לקראת הפלשתינים וכמו כן לשם הגנה על התושבים וסיכון מינימלי של חיילים?

אין לי מושג לגבי פסגות.....

גם הכרותיי עם המפה אינה בע"פ לגבי כל יישוב ושכונה, אבל אבדוק את העניין במהירות ואחזיר לך תשובה. לגבי גילה, גילה היא שכונה בגודל עיר קטנה משהו כמו הגודל של הוד השרון אולי יותר, אם אני לא טועה חלקיה המזרחיים של גילה עוברים את הקו הירוק וגילה הוקמה כדי למנוע מבית ג´אלה להתחרב לכיוון ירושלים. רוב תושבי בית ג´אלה הם אוכלוסייה נוצרית שמתגוררת שם בגלל הקרבה לבית-לחם, אוכלוסייה שביחסים טובים מאוד עם האוכלוסייה היהודית בגילה. אין סיבה ממשית לפנות את גילה, מה גם שהעובדות בשטח לא ממש מאפשרות את זה. לגבי פינוי צה"ל מגילה, זה מצב בעייתי... אני חושב שאם עושים את זה, זה צריך להיעשות כחלק מקיום מסמך טנט ולא כפינוי חד צדדי, זה סתם יוביל לירי על גילה.

*Che MaOrA*

New member
לאחר קריאת הטיעונים השונים...

הגעתי להחלטה לא סופית שאני תומך בפינוי חד-צדדי חלקי, כלומר - פינוי התחלויות מבודדות. הנימוקים בעניין קלפי מיקוח למו"מ ובעניין היכולת הפרקטית לבצע את התהליך הם אלה שגרמו להתמתנות דעתי. חזקו ואמצו, לא כל יום אני משנה דעה!!
איזה מגניב, יש בסמלים את דגל הגאווה!! נ.ב. - אשמח לשמוע את דעתו של רועי בעניין. מהדברים שנאמרו על ידי שי במזכירות לפני הדיון שהיה אמור להתקיים בנושא פינוי חד-צדדי, הבנתי שלרועי יש דעות נחרצות התומכות בפינוי...

כמה נפלא!

הבה נמשיך את הדיונים המעמיקים הללו!!! וגם אני הייתי שמח לשמוע את דעת רועי בנושא. (למעשה - אני רושם את ההודעה הזאת רק בשביל להיות ראשון במס´ ההודעות!) סתםם!!

holy_sheep

New member
תפסיקו לפנות את גילה!!!

זה כל כך טיפשי- ואף אחד לא מבין את זה! ואני לא אומרת את זה כי אכפת לי מהשכונה הדפוקה הזאת, ממש לא! אני אעבור בכיף אם אני אצטרך! אבל זה ממש לא מהותי! הפלשתינאים לא רוצים את כל השטחים הכבושים שלהם! ואנחנו גם לא נתן להם את הכל! הם רוצים חלקים, וחלקים כמו גילה ופסגת זאב ( או ארמון הנציב) לא נכללים בבקשות שלהם! מה הם יעשו עם גילה? יעשו כביש עוקף בית לחם? נו באמת... יש חלקים, שהם התנחלויות "לגיטימיות", ואני אסביר את עצמי- לפני שכולם יתנפלו. לא לגיטימי בצורה של- "זה בסדר שכשנו".. אבל לא בהכרח צרי לפנות... יש חלקים שישארו בשליטתנו גם אחרי ההסכם (מתי שהוא באמת יגיע)... חלקים כמו גילה לא יוחזרו, ורק בגלל שלפלשתינאים אין שום רצון לדרוש את גילה! אני מניחה שלא הבנתם- ויהיו תגובות- אני אהיה מוכנה להסביר את עצמי עוד קצת... שמלאנים יפי נפש... כבשתם התמימה

אלון אני גאה להגיד!

לשם שינוי יש בנינו הסכמה! אני מסכים עם כל מילה שלך בעניין זה!

דעתי

אני חושב שאסור לעשות כזה מהלך. פינוי התנחלויות צריך לבוא לאחר מו"מ אחרי הסכמה רצינית מצד שני הצדדים להפסקת אש ולשלום.

*Che MaOrA*

New member
נקודה שיש להתחשב בה:

משא ומתן מדיני, בפרט אם הוא מתקיים בתקופה של אינתיפאדה כשהמנהיגים רק יחפשו תירוץ להפסיק אותו ולחזור לפעולות הכוחניות, עשוי להיות תהליך ממושך למדיי. בזמן אותו תהליך, ינסו גורמים עוינים כמו צה"ל ושאר ארגוני הטרור (אופסי... למחוק?), לטרפד את השיחות. סביר להניח שגם קורבנות ונפגעים רבים יהיו במרוצת המו"מ... חשוב שיהיה פתרון מידי, ואני, כפי שאני נוהג להזכיר תחת כל עץ רענן, מתנגד בתוקף לפעולות צבאיות, ורואה בפינוי חד צדדי פתרון זמני אולטימטיבי.

מה זמני בפיתרון הזה?

אתה מפנה אנשים מהבית שלהם (האם הוא בית לגיטימי או לא זה דיון אחר, שכולנו לדעתי חושבים בו דברים דומים) ובעצם מכריח אותם "לעבור דירה". זה לא פיתרון זמני זהו פיתרון סופי

למעלה