פינוי דירה

פינוי דירה

שלום
לפני 3 חודשים נגמר חוזה השכירות שלי והמשכתי לאופציה, והודעתי לבעל הדירה בזמן על הרצון שלי לממש את האופציה. בעל הדירה מצידו ביקש להעלות את השכירות למרות שבאופציה כתוב שהשכירות תישאר כמו שהיא. בעל הדירה איים שיוציא אותי אם לא אשלם לו יותר ואני מצידי שילמתי רק מה שהייתי אמור. לפני כשלושה שבועות הגיע שליח עם מכתב מעורך דין כלשהו כאשר לא הייתי בבית, הוא לא חזר על הביקור ואין לי מושג על מה היה המכתב, אולם היום ביררתי אם נפתחה נגדי איזושהיא תביעה ואכן בעל הדירה פתח נגדי תביעה לפינוי מושכר לפני חודש . לתביעה נקבע דיון הוכחות לעוד כמה זמן. מאחר ולא קיבלתי את כתב התביעה אני מנחש שחתמו על קבלת כתב התביעה במקומי. אשמח לדעת מה באפשרותי לעשות במקרה הזה?

תודה מראש

אם אתה יודע שהוגשה נגדך תביעה

מחובתך לדאוג לקבלת עותק ממנה ולהגיש כתב הגנה. התעלמות מכך לא תועיל לך.

ובנוסף לא ממש ברור

איך אתה יודע שהגיע שליח עם מכתב מעו"ד אם לטענתך לא היית בבית. סירוב לקבל את המכתב (בהנחה שהסירוב הוא של בן משפחה בגיר) עשוי להיחשב כהמצאה כדין של המכתב.

ממי אני אמור לבקש עותק? מבית המשפט? ומה הפרוצדורה?

שנית, אני יודע שהיה שליח של עורך דין כי הוא דיבר עם השכנה, ובאמת היא אמרה לו שיש מישהו בבית כי כך חשבה - אבל מבחינה תקנית זה לא צריך להיחשב לסירוב.

ושאלה נוספת- אם לא הגשתי כתב הגנה ועוד לא עברו 30 יום

מהגשת התביעה (עברו, אבל רובם היו בפגרה) איך כבר נקבע מועד לדיון הצגת הוכחות לכמה ימים אחרי המועד האחרון שיש להגשת כתב ההגנה?
יכול להיות שימי הפגרה נספרו גם ואז יוצא שהמועד כבר עבר?

תודה על המענה, ושאלה נוספת

באיזו צורה מגישים כתב הגנה? צריך לציין פרטים ומספר תיק וזה מספיק? ואיך צריך לשלוח אותה, ידנית בדואר רשום או שאפשר גם בפקס?

כתב הגנה יש להגיש

באופן אישי.
איך מגישים? כמו שמגישים כל כתב הגנה בציון כל הפרטים הן עלו הטכניים של התביעה אליה הוא מתייחס והן אלו העובדתיים.

למעלה