פינוי דייר

פינוי דייר

שלום

חוזה השכירות הסתיים והדייר לא מפנה את הדירה שלי. הבנתי שיש הליך "מקוצר" לפינויי, אבל לא הצלחתי להבין בדיוק כמה זמן הדבר יקח. שאלתי את עורך הדין וגם קראתי מה שכתוב באינטרנט וקיבלתי תשובות של מ-30 יום מהגשת התביעה ועד ארבעה חודשים32.

הייתי שמח אם מישהו יוכל לתת לי הערכה מדויקת יותר - מניסיון אישי או מקצועי - של המינימום והמקסימום שזה יקח כולל הזמן (בפועל) שההוצאה לפועל אכן מבצעים את הפינויי כך שאוכל לדעת מה האופציות שלי.

תודה

מדובר בשני שלבים שונים

השלב הראשון: הגשת תביעת פינוי, המתנה לכתב הגנה אותו על הנתבע להגיש תוך 30 ימים מיום קבלת כתב התביעה, לאחר מכן דיון שיקבע בתוך 30 ימים מיום קבלת כתב ההגנה ולבסוף מתן פסק דין בתוך 14 ימים מיום הדיון. כך שערכה שההליך נמשך רק 30 ימים בוודאי שאינה ריאלית. ההערכה הריאלית היא שההליך נמשך חודשים - שלושה.
השלב השני: פנייה להוצל"פ במידה והשוכר לא פינה את המושכר למרות שקיים פסק הדין המורה לו לעשות זאת.

תודה על התשובה - ושאלה נוספת

כמה פחות או יותר זמן לוקח מהגשת התביעה ועד קבלת כתב התביעה ע"י הנתבע? ומי צריך להביא לו את כתב התביעה אני או בית המשפט?

תודה, ושתי שאלות אחרונות

הבנתי שלנתבע יש זכות לכתב הגנה 1 בלבד כדי לקצר את ההליך, האם זה נכון?

שנית, אם אגיש תביעה עכשיו, האם הפגרה עד ספטמבר תעכב את העניין בחודש נוסף?

לכל נתבע יש זכות להגיש כתב הגנה

אין בנמצא נתבע שיש לו זכות להגיש שני כתבי הגנה (למעט אם הוא מבקש לתקן את כתב ההגנה שלו והשופט מקבל את בקשתו).
כן, ימי הפגרה אינם נספרים במנין הימים העומדים לרשות הנתבע לשם הגשת כתב ההגנה.

למעלה