פינוי בכוח?

פינוי בכוח?

האם משתתפי הפורום תומכים בפינוי בכוח של מתנחלים שייסרבו לעזוב ברצון במקרה של החלטת ממשלה על פינוי יישובים?

נוסח ימית

חשוב יהיה להם לדעת שהם לא הלכו ככה סתם, זה אומר התנגדות פאסיבית (שגם היא מחייבת כוח כדי לפנות אותם) במקרה הטוב שהוא גם המקרה הסביר במקרה של עזה וצפון שומרון, או התנגדות אלימה עד כדי ירי - שזה מה שנראה אם יפנו נגיד את חברון או את איתמר.

כלומר אתה נגד

שהממשלה תודיע שבתאריך זה וזה צה"ל יפנה עצמו מהאזור,ובכך יסתכם העניין?

זה נראה כמו מתכון לבלאגן ולאסון

כל עוד המתנחלים אינם חוצים את גבולות המחאה הסבירה וההתנגדות הפאסיבית, יש לעשות את המאמץ הדרוש לפנותם כמו שפינו את מתנחלי סיני. אם יסכנו את חיילי צה"ל, מה שלא סביר בעיניי כאמור בהתנחלויות שבתוכנית ההתנתקות הנוכחית, אז יש מקום לנקוט בדרך שהצעת. אבל זה יהיה יום עצוב מאד.

yoramgat

New member
נשמע לי סביר

זה יהווה תקדים טוב עבור פינוי ההתנחלויות בגדה. הדבר מצריך כמובן תיאום עם הפלשתינאים, אבל אני מנחש שבמצב כזה לא יהיו רבים שיבחרו להשאר.

התנגדתי לפעולה כזו

אבל יותר ויותר אני תומך בה.עם כל הבטחות הדם,אש ותמרות העשן בשם ה"יהודים לא מגרשים יהודים",ו"יש לנו אהבה",הרעיון היותר נכון יהיה לתת לזמן לעשות את שלו.הם מאמינים שלדמוקרטיה הישראלית אין ערך,אז בבקשה. שיחיו שם תחת שלטון פלסטיני או מה שלא יהיה.

yoramgat

New member
אני מניח שאתה אירוני, אבל

למען הסר ספק, אציין שגבורתם של המתנחלים חמושים או לא חמושים תלוייה בגיבוייה המאסיווי של מכונת הכיבוש הישראלית.

Alexco

New member
אין לישראל זכות

להשאיר בשטח הפלסטיני חבורה של קנאים דתיים חמושים. לא הייתי אירוני.

yoramgat

New member
אני מסכים שאין לישראל זכות, לכן

כתבתי שיהיה נחוץ תיאום עם הפלשתינאים. מצד שני, אני משער ש: א. לא יהיו רבים שיישארו, ב. תמורת פיצוי הולם (כספי או אחר) הפלשתינאים יהיו מוכנים לקבל את המתנחלים כתושבים (בנוגע לנכסים שהמתנחלים אוחזים בהם כרגע, מערכת החוק והמשפט הפלשתינאית תחליט באופן עצמאי - יש לצפות שחלקים גדולים מהנכסים הללו יוחרמו ע"י השלטונות הפלשתינאים), ג. הדבר יקל באופן משמעותי על הפינוי ובכך יהיה תקדים חיובי לפינוי הגדה. לפלשתינאים יש אינטרס בכך.

gershon17

New member
כל המתנחלים מבטיחים את זה?

ומה אם מתנחלים שלא מבטיחים שום דם, שום אש, ושום תמרות עשן, אבל עדיין לא יפנו את בתיהם בהתנדבות? גם אותם צריך להשאיר שם ללא הגנה? אני מקווה שזו לא עוד דוגמה איך השמאל בישראל דוגל בזכויות אדם לכל, פרט למתנחלים.

לא,לא כולם.

רק טבעי הדבר שחלק גדול מהמתיישבים לא יתפנה מרצון.השאלה היתה האם יש לפנותם בכח או לפנות את צה"ל כהחלטה מדינית ולהפקירם לגורלם. באמת נראה לך הגיוני ששמעון וראובן יודיעו שאינם מוכנים להתפנות ובכל זאת ידרשו מהמדינה לשמור עליהם? דבר נוסף,לגבי צביעות: בוא תזכיר לכולנו מהיכן הגיעה ההצעה לשלול פיצויים ממתנחלים שיתנגדו לפינוי? לא במקרה ממגיניהם הגדולים מה"מחנה הלאומי"?

למעלה