פינה קטנה על ת"ש #2

A N I g M A

New member
פינה קטנה על ת"ש #2

לא צריך, אל תגיבו. זה בסה"כ בשבילכם:p הפעם נדבר על הת"ש – מה זה, מה הקריטריונים ולמה לא כדאי לכם להתווכח איתנו כשאנחנו מסבירות לכם שלא מגיע לכם להיות קרוב לבית. הת"ש = הקלות בתנאי שירות. ההקלות ניתנות למלש"בים הנמצאים במצוקה כלכלית, או במצוקה סוציאלית – אלכוהול וסמים בבית, נכות של אחד מבני המשפחה מדרגה ראשונה, מחלה סופנית של אחד מבני המשפחה מדרגה ראשונה, וחוסר תפקוד של המשפחה. הת"ש מגיע למלש"ב כאשר הוא התומך היחידי בבן המשפחה שזקוק לו, ובתנאי שהוא היחיד. בנוסף, הת"ש 3 מגיע אוטומטית לבני משפחות שכולות (דרגה ראשונה), משפחות נפגעות איבה, פטירה טרייה (עד שנה מיום הפטירה) של קרוב מדרגה ראשונה ו100% נכות צה"לית. הת"ש 1 = מלש"ב שמוכר להת"ש 1 לא ישרת כלוחם. הת"ש 2= לינה פעמיים בשבוע בבית. הת"ש 3= לינה שלוש פעמים בשבוע בבית. הת"ש 4= לינה ארבע פעמים בשבוע בבית. הת"ש 5= לינה חמש פעמים בשבוע בבית. הת"ש 7= לינת בית קבועה (או – יומיות). לידיעתכם, שישי שבת נחשבים ללילה אחד. כמו כן, יש אופציה לשבוע-שבוע במקרים מיוחדים, ויש לקחת בחשבון שמי שעושה שירות כזה ישובץ רק בתפקידים של טבח, מאבטח מתקנים וכבאי בחיל האוויר. כדי להיות זכאים להקלות מטעמים כלכליים עליכם להוכיח מצוקה כלכלית. הת"ש כלכלי ניתן רק אם יש חובות של מעל 100,000 שקלים בבנק ותיקים בהוצאה לפועל. הת"ש כלכלי לא מאושר תמיד, וזוהי בקשה שמוגשת לעיתים רחוקות. תצטרכו להמציא אישורים על חובות, להביא תדפיסי בנק ותלושי משכורת של ההורים. כל אלו צריכים להיות עדכנים – תדפיסי בנק ותלושי משכורת הם לשלושה חודשים אחרונים, והאישור על החוב צריך להיות מהשנה האחרונה. אם תהיו מוכרים להת"ש כלכלי תהיו זכאים אוטומטית להיתר עבודה פרטית. כל מה שתצטרכו לעשות – לגשת למש"קית הת"ש לאחר הגיוס, ולמצוא מקום עבודה. אם תסתבכו, המ"שקית תעזור לכם למצוא מקום. את האישורים תוכלו להביא אתכם כבר לזימון למדור פרט, זה יחסוך לכם ולנו הרבה זמן ותזכורות. אם תדרשו להביא אישורים, ינתנו לכם 10 ימים להביא אותם. הקפידו להשאיר פרטים עדכניים ולהיות זמינים, למקרה שנצטרך אתכם. הת"ש מטעמים סוציאלים ניתן לפי הקריטריונים שפורטו למעלה. תצטרכו להמציא אישורים רפואיים על בן המשפחה עליו מדובר, להחתים טפסים שינתנו לכם במדור פרט (לא להביא מהאינטרנט, אנחנו לא מקבלות את זה), להביא צילום ת.ז של אחד ההורים, דו"ח עובדת סוציאלית – אם יש ועוד אישורים שיתמכו במה שאתם אומרים. זכרו – אנחנו לא מאשרות את הבקשה שלכם, אלא רק ממליצות, והגורם המאשר מבקש לראות כמה שיותר אישורים על מנת שיוכל לאשר את הבקשה. אני חייבת לציין – לא כדאי להביא אישורים רפואיים כשאתם באים לראיון – אנחנו לא יכולות לקחת אותם לפני שבן המשפחה עליו מדובר חותם על ויתור סודיות. במקרה של הת"ש אוטומטי (משפחות שכולות, נפגעות איבה, 100% נכות צה"לית ופטירה טרייה) – גשו למדור הפרט. תעברו ראיון ותוגש אתכם הבקשה. לגבי פטירה טרייה יש דרישה לתעודת פטירה. נניח שהבקשה שלכם נשללה, או שמידת ההת"ש שקיבלתם לא מספיקה לכם, לדעתכם. אתם יכולים להגיש ערעור, אבל תקחו בחשבון שני דברים: 1.ערעור ניתן להגיש פעם אחת בשירות. 2.לפני שאתם חושבים בכלל על להגיש ערעור, תבדקו אם יש לכם משהו חדש להראות לנו. ערעור מוגש רק אם למלש"ב יש מסמכים חדשים להציג. אז אחרי שעברנו על הקריטריונים, אני מקווה שמובן למה לא כדאי להתווכח איתנו. ואם לא – אלו הם החוקים. אנחנו עובדות לפי משהו שמוכתב לנו, ולא בגלל שאנחנו לא רוצות לעזור. אין סיבה לבוא ולצעוק עלינו. זה סתם בזבוז זמן בשבילכם ובשבילנו. כמובן שיש מקרים שצריך לבחון אותם – כל אחד לגופו. גם אם לכם יש מקרה מסוים, ולחבר שלכם יש אותו הדבר – לא בטוח שתקבלו את אותו ההת"ש. יש דברים שאתם לא יודעים, ושיקולים מסוימים לפיהם בוחנים כל בקשה. אתם יכולים לשרשר לכאן שאלות! בשבוע הבא- מי צריך עזרה כלכלית?

Amazing18

New member
לי יש שאלה!

אם יש לי ת"ש 5 ואני עושה יומיות.. יכולים להשאיר אותי בכל זאת לילה אחד בשבוע/בחודש לשמור בבסיס?

A N I g M A

New member
אני חושבת שזה בעיקר תלוי בבסיס שאתה

נמצא בו. אצלינו לא משאירים לשמירות גם מי שיש לו הת"ש 3, אבל אני מכירה בסיסים שבהם זכאים להת"ש 5 עושים שמירות.

Amazing18

New member
אז למה?

הרי זה חובה לאפשר לך לישון 5 ימים בשבוע בבית. על שישי שבת אני לא מתווכחת, אם אין לי 7 מין הסתם שישאירו אותי שבת. אבל למה לא שומרים על הבסיס הזה אם יש חוקים? בשביל מה הם קיימים?

A N I g M A

New member
אני לא יודעת../images/Emo10.gif

אבל את צודקת, זה לא תקין. יש הרבה בסיסים שעושים דברים שהם לא אמורים לעשות.

Amazing18

New member
../images/Emo7.gif

מה שכתבת קודם, רשום איפהשהו? אני יכולה להתלונן נגד זה [כדי שיהיה לי בסיס לדברים שלי]? זה מוכר בחוק? שווה בכלל להלחם?

A N I g M A

New member
אמ..

מה זאת אומרת מה שכתבתי?
אני לא יודעת אם זה רשום איפשהו;[ אבל החוק הוא שאם יש לך הת"ש 5 את לא אמורה לעשות שמירה.

Amazing18

New member
התכוונתי

כל מה שרשמת על הת"ש... אם זה באמת רשום איפהשהו שאפשר להתעמת נגד זה.... הצבא לפעמים רשע.

להת"ש יש חוקים ופקודות.

הפקודות שמסבירות כיצד מוגדר כל הת"ש והת"ש, מה מבדיל הת"A מסויים מהשני וכו' - קיימות. אם יש לך גישה לרשת צהלנ"ט בבסיס - את יכולה להיכנס לאתר של אכ"א אני חושבת ולחפש שם... סליחמה מראש שעניתי לך, את לא אוהבת, אבל רציתי לעזור.

כי אם לא נותנים לך שישי-שבת

יכולים לתת לך לילה בשבוע, בגלל שאת במערך השמירות [משמע חיילי הבסיס שומרים, ולא מאבטחי מתקנים שזה התפקיד שלהם]. מבחינתם או שתעשי שישי-שבת או שתעשי לילה בשבוע.

Amazing18

New member
../images/Emo123.gif

זאת אומרת שרק אם יש לי הת"ש 7 אין שום סיכוי שבעולם שאעשה שמירות... הבנתי. תודה.

ככה נראה לי ;[

ז"א, אצלנו זה ככה, בגלל שמערך השמירות לא נופל רק על מאבטחי המתקנים, אלא גם על חיילי הבסיס האחרים [שזה בעצמו מטומטם, לא מספיק שהם עושים שבוע-שבוע, שירות של שנה וחצי, אחרים גם צריכים לשמור?
]

Amazing18

New member
../images/Emo6.gif

חחחחחחחחח בדיוק!!! יאוו מאז שהגעתי לבסיס שלי אני כזו עצלנית. העיקר בטירונות הייתי יומיים שלמים שןומרת 3-3 כמו כלבה ונהנית מכל רגע. אין איןן... יומיות עושות אותך כזה מפונק. אבל תכלס, חוצפה. שישמרו

Amazing18

New member
אגב, עוד שאלה לא קשורה אבל..

אם אני רוצה לטוס לתאילנד לשמונה ימים בערך.. יתנו לי? זאת אומרת יש אפשרות לצאת לזמן ממושך כזה אם אין לי משפחה שם? אני מתכננת לטוס בפסח [שזה יהיה גם הדממה של הבסיס..] ככה שלא יווצר מצב שאני אעדר מהצבא יותר מידי... האם זה אפשרי בכלל, ואם כן יש חופשה מיוחדת על זה או שאני צריכה להתחיל לצבוא רגילות?

אחרי שנה בצבא,

חייל רשאי לטוס לחו"ל. איך זה עובד? צריך איזשהו אישור גם מביטחון מידע, רק לחתום על טפסים, לא משו יותר מדי מסובך
ולא מקבלים חופשה מיוחדת... זה על חשבון רגילות שלך. 8 ימים זהעוד דיי קצת, אנשים גם טסים לשבועיים... חשוב לסדר את כל העניינים מוקדם ככל הניתן בצורה הגיונית (לא מהרגע שמתגייסים או משו, לזה אני מתכוונת ב"הגיונית"
) ולא לחכות לחודש בערך מתאריך הטיסה המתוכננת.

Amazing18

New member
יא נהדר!

זה בהחלט קצת 8 ימים אבל אבל המטרה היא רק איים... בנקוק אפילו לא מגרה אותי אז כמה זמן בערך לפני את חושבת? נגי דחודשיים לפני מספיק?

דברי עם המפקדי שלך כבר עכשיו,

תשאלי אותם מתי עדיף, או מתי צריך, לקבל רושם כללי, כי אנלא יודעת בדיוק
או שתלכי לביטחון מידע ותשאלי אותם... (אם יש לך בבסיס, אנלא יודעת גם את זה
)

למעלה