פינה חדשה

האגוש

New member
פינה חדשה ../images/Emo9.gif

או יותר נכון, קאמבק לפינה ישנה. :] וכן, אני יודעת שחופית הייתה אחראית על הפינה הזאת, אבל היא די הפסיקה לפרסם אותה..אז החלטתי לתפוס יוזמה
[מה..זו פינה כיפית :]. אז חופית, אם יש לך התנגדות כלשהי, השמיעי קול
. טוב, אז אחרי ההקדמה אני אסביר לכם במה מדובר. פינה שהחלטתי לקרוא לה "פירושירים". [אלא אם כן יש הצעות יותר טובות , אני אשמח :] בפינה הזאת אני אפרסם כל שבוע שיר של עברי, ואתם תתנו את הפרשנות האישית שלכם, איך שאתם רואים את השיר. אפשר לפרש את כל השיר, או רק חלק ממנו..או אפילו סתם לתת רעיון כללי על מה שהשיר אומר לדעתכם. ההחלטה היא שלכם
אם תשתפו פעולה, זה יכול להיות ממש נחמד.
הפינה תפורסם כל יום חמישי.. והשיר הפעם, שיר שאני מאוד מאוד אוהבת: "החברים הישנים שלי". המילים לשיר נמצאות ממש כאן. שוט

ofir1988

New member
הפירוש שלי ../images/Emo9.gif

אני אישית חושבת שלשיר הזה אין כל כך משמעות נסתרת, זתומרת שדי ברור לפי דעתי על מה הוא מדבר - כמו הכותרת - החברים הישנים שלו.. ואת כולם אני אוהב עכשיו את כולם אני אזכור - לפי דעתי, הוא התכוון, שאחרי שנרדים, ועובר כמה זמן, אז זוכרים רק את הדברים הטובים, ושוכחים את כל המריבות והדברים הרעים שהיו. חיים שלמים בשקיות מפלסטיק מתווכחים אם זה קרה או לא קרה - אני חושבת שפה הכוונה, שהרבה זיכרונות, דברים מוחשים אנחנו שומרים בשקיות, וזה בעצם הזיכרון היחיד שלנו מכל מיני אירועים שהיו לנו בחיים. ועוד כמה אחרים נסעו רחוק בשביל לחזור - פה, אני חושבת שהכוונה היא לא רחוק מבחינה גאוגרפית, אלא רחוק מהלב. רק מתי שאנשים שאנחנו אוהבים מתרחקים מאיתנו אנחנו מבינים באמת כמה הם חסרים לנו.

dabnir15

New member
אופירי מסכים איתך!!

אני אכתוב עוד כמה דברים מאוחר יותר:) והגרי!!!!!! איזה כיף שהחזרת את הפינה! אני אוהב לקרוא את מה שאנשים כותבים

1הילס1

New member
../images/Emo45.gif מסכימה, חוץ מ../images/Emo26.gif

מהמשפט הזה- ועוד כמה אחרים נסעו רחוק בשביל לחזור זה מתחבר לי עם מצב בחיים, שקשה לך במקום שאתה נמצא, והדרך היחידה להישאר בו, (או להישאר שפוי) היא לנסוע רחוק לאיזושהי הפוגה ולנקות את הראש. לנוח, לאסוף את השברים ולחזור.
ואולי זה אפילו לא לחזור לאותו המקום, אלא לחזור לעצמך, למקום הטבעי שלך בו טוב לך. זה מתחבר לי עם כל השיר, למשל- וגם אני נשארתי כמעט אותו דבר, מאיים ללכת אבל בסוף אני נשאר וגם לליאונרדו.. ואינלי כוח כבר להסביר למה
אחלה פינה!

Free Lancer

New member
אני חושב ש

נסעו רחוק בשביל לחזור. זה כאילו לעשות סיבוב ענק ולחפש משהו שבעצם כאן, אבל אתה מחפש ומחפש עד שתבין שלא תמצא את זה בשום מקום. אז אתה חוזר. לא יצא לי טוב אבל מאוחר.

idonknow

New member
מבינה את הקשר ללאונרדו

שאתה מדבר עליו :) כי בלאונרדו הוא אומר ש"בקיץ הבא הוא יהיה באירופה כי שמה לא חם..." יענו, מאיים ללכת.. :)

may17g

New member
אני ../images/Emo13.gif

דבר ראשון- השיר הזה מזכיר לי את "שישה" של שלמה ארצי... דבר שני-אין לי ממש פירוש.. אני לא יודעת להסביר מה השיר הזה בשבילי.. אבל החלק האהוב עלי בשיר- "עד שהלילה יגמר, שורות שורות של אנשים בחלומות שלי עוברים עד שהלילה יסתיים אני אספיק עוד לדבר על כל נושא שבעולם אם אלוהים קיים או לא קיים אם יש סיבה לאכזבות"

לא ניתן להעלות מילים לשירים בפורום,

הפרסום פוגע בזכויות יוצרים, ובגלל זה ההודעה המכילה את המילים לשיר של שלמה ארצי - נמחקה. את מוזמנת להעלות קישור למילים מהאתר שירונט, לדוגמא.

TauberiT

New member
../images/Emo219.gif

אין לי כותרת נו
טוב, אז אני אכתוב את השיר איך שאני רואה אותו. איך שהוא מתקשר אלי, דווקא בתקופה הזאת, דווקא עכשיו זה כזה אירוני שהזכרת אותו. אני רואה בשיר מין סיפור כזה, על בנאדם שיש לו המון חברים. אלה שתמיד שם, מכיתה, מהשכבה. אפילו מהגן. אבל מגיע השלב שמתחילים לפגוש אנשים חדשים, וקצת נוטשים את הישנים. ומתישהו זה מתחיל להפריע לבנאדם, אז הוא מנסה לחזור לחבורה. יש כאלה שהתנהגו כאילו הוא בכלל לא הלך, ויש כאלה שמתנהגים כאילו הוא לא קיים. עד שהלילה יגמר, שורות שורות של אנשים בחלומות שלי עוברים עד שהלילה יסתיים אני אספיק עוד לדבר על כל נושא שבעולם בקשר לפזמון, זה אני. פשוט אני. כי ברגע שנהיות לך קבוצות של אנשים מתחילות הדילמות, עם מי לצאת מתי. איך לשמור עם כולם על הקשר, וכמה שיותר טוב. והאמת, שכל התכנונים האלה, למשל מה לעשות ליומולדת, מתי ועם מי. כדי שאני אהיה עם כולם, כדי שכולם ידעו שלא שכחתי אותם. כל זה קורה בלילה. כמין סוג של הרפיה, זה גם קשור איכשהו לזה שבלילה רגע לפני שנרדמים נזכרים בכל הדברים ששכחתי לעשות באותו יום. [ברכה עשתה לנו על זה הרצאה
] טוב, אני יכולה להמשיך ולכתוב לכם איך כל שורה היא מהחיים שלי, פשוט לתרגם לכם. אבל אין לי כוח. וגם כואב לי הראש.
אז זה בגדול.

1הילס1

New member
../images/Emo13.gif

לא חשבתי בכלל בכיוון! ממש יפה לראות איך כמה אנשים רואים את אותו השיר, וכל אחד דרך העולם שלו. (ופתאום ראיתי עכשיו, שאיך שאני מבינה אותו תואם את החיים שלי, ולי היה ברור מאליו שזה פשוט השיר, לכולם
). זה בגדול?
אני באמת מאמינה שאת יכולה להמשיך לכתוב סיפור חיים דרך השיר
ככה זה עם עניינים שמתחברים אליהם דרך הבטן ולא הראש, הרבה יותר טוב. אני עפה..

פירוש שלי

כשעובר הזמן ועוברים ממסגרת למסגרת. ואת החברים מהגן כבר אף אחד לא זוכר והחברים מהיסודי הם זכרון רחוק החברים מהחטיבה, נמצאים שם ב"מאחורה של הראש" החברים מהתיכון שם אבל לא שם והחברים מהאוניברסיטה.... ומהצבא... ומהעבודה... ו... ו.... ואז פוגשים מישהו ממזמן ונזכרים בכל החברים הישנים שלי רואים שעם כל הזמן שעבר הם בדיוק אותו הדבר כפי שזכרת אותם, אומנם הם עברו המון בחיים היו בהמון מקומות אבל הם בסופו של חשבון אותו הדבר ומסתכלים בספר מחזור ונזכרים עם כולם, אלו שאהבנו ואלו שקצת פחות. יושבים ומדברים והזמן עובר - מתעדכנים על כך נושא שבעולם (אם אלוהים קיים או לא קיים) ועולים וצפים כל אותם דברים שתמיד נמצאים בין חברים שהמון זמן כבר לא התראו, כעסים ואכזבות, אהבות וחברות. וכמו להכניס חיים שלמים לשקית קטנה מפלסטיק , מכניסים את ספר המחזור והזכרונות וחוזרים לחיים. נפרדים עד למפגש הבא, עם הזכרונות בשקית קטנה מפלסטיק .... החברים הישנים שלי כולם אותו הדבר אחד נהיה גיבור גדול והשני נגמר ועוד כמה אחרים נסעו רחוק בשביל לחזור האהבה הזאת שפעם השארתי מאחור תמיד אני חושב על התיכון כשאני שומע את השיר הזה....

my פירוש../images/Emo168.gif

החברים הישנים שלי הם לא אותו דבר, אחד נהיה גיבור גדול והשני נגמר ועוד כמה אחרים נסעו רחוק בשביל לחזור האהבה הזאת שפעם השארתי מאחור- ישר כששמעתי את הבית הזה ישר עלה לי לראש משחקי אופי,שחצנות ופוזה. אולי,כל אחד השוויץ במי שהוא במה שהוא יהיה,יעשה או עושה. ובעצם,כולם שם חזרו לאותה הנקודה,של כלום. אבל בעצם זה באמת יכול להיות,מבחינה של רגש,של הלב. כאילו שכל אחד באמת התרחק שכולם הלכו כדי לחזור,כדי שיבינו מה בעצם כל אחד היה באמת בחיים של כל אחד מהם.

driffted girl

New member
[אחד] האהוב[ים] עליי ../images/Emo99.gif../images/Emo99.gif

לי יש פירשון קצת אחר; כל מה שעולה לי מהשיר כשאני שומעת אותו [כמו עכשיו
], זה שהוא מדבר על האקסים שלו- משפטים שמחזקים; החברים הישנים שלי בתוך הספר השחור- ראיתם את הסרט יומן האקסיות
או בשמו המקורי- little black book...אותו יומן שכל האקסים שמורים. אם יש סיבה לאכזבות- אכזבה = פרידה... חיים שלמים בשקיות מפלסטיק- חפצים ארוזים ומעבר ממגורים יחד ללחוד. והפזמון [המדהים
]; עד שהלילה יגמר, שורות שורות של אנשים בחלומות שלי עוברים עד שהלילה יסתיים אני אספיק עוד לדבר על כל נושא שבעולם אם אלוהים קיים או לא קיים אם יש סיבה לאכזבות חיים שלמים בשקיות מפלסטיק והם מושכים לי בקצה של החולצה...בעיניי זה מדבר בכלל על קטע של מפגש עם כל אחד מהאקסים [שורות שורות של אנשים]. והוא יוכל לדון עם כולם על כל נושא שבעולם...או שבעצם לדבר עם כולם אבל עם כל אחד על נושא...עדיין לא החלטתי
שיר גדול

driffted girl

New member
../images/Emo12.gif ואו זה כאילו ממש אבל ממש

לא רק קריאה בין השורות מלמטה למעלה...אלא חפירה ארכיאולוגית בשביל להגיע למסקנה כזאת
אני אקנה את זה

למעלה