פינה חדשה בפורום!!

the mnm factor

New member
פינה חדשה בפורום!!

שלום שלום לכולם, אחרי שקיבלתי את אישור ההנהלה אני רוצה להציג בפניכם פינה חדשה בפורום שבה עבדכם הנאמן יציג פוליטיקאי (מהימין, מהשמאל, מחו"ל... מכל מקום) ואתם תתנו עליו את דעתכם (עם מה אתם מסכימים איתו, עם מה לא, מהם תכונותיו החיוביות\שליליות ועוד..), תגידו מה לדעתכם כרגע הוא צריך לעשות עם הקריירה הפוליטית שלו וכו'... אין לי עדיין שם לפינה אבל הצעות יתקבלו בברכה. הערה: כמובן שכולם יכולים להשתתף והפינה לא מפרידה דת צבע מין ודעה פוליטית...
והיום בפינה: שמעון פרס תבלו!

Mr Duck

New member
חחחחחחח

שמעון פרס... חחחחחחחחח... פלאטו שרון הוא כבר לא הקוריוז הגדול ביותר בפוליטיקה?

the mnm factor

New member
אוח נו...

אין לי בעיה שתצחק עליו, גם אני לא חולה עליו.. אבל תן תגובה רצינית ליד..

ראש ממשלה כושל.

שמעון פרס מונה לראש ממשלה באופן זמני לאחר רצח רבין, ובגלל שהלך שולל אחרי ססמאות הפיוס והצער המזויף של ציבור הימין הקיצוני, עד היום אזרחי ישראל לא יודעים על מימדי ההסתה שקדמו לרצח רבין, ועל השאלה האם ראשי המסיתים- אנשים שעד היום הם חלק משמעותי מהפוליטיקה שלנו- ידעו על הרצח ועודדו אותו. רק האשמה החמורה הזאת מספיקה בכדי שהאיש יסתלק מהנוף הפוליטי שלנו. וזו בהחלט לא הבעיה היחידה שלו.

the mnm factor

New member
סוף סוף תגובה רצינית ../images/Emo13.gif

אבל אתה לא חושב שיש גם פעולות חיוביות שהאיש עשה בכל שנות פעילותו (ואלה הרבה שנים, כידוע).... האם בעיניך הוא תרם הרבה למדינה? מעט? האם הוא אינטרסנט בעיניך?

ערב רב

New member
אתה רומז שרצח רבין הוזמן ע"י בכיר

מהימין, או שלא הבנתי נכון?

"הוזמן", LOL(-:

אתה רומז שיגאל עמיר קיבל כסף בכדי לבצע את הרצח הזה? נו באמת, אל תהיה מגוחך. כן, אני רומז- אפילו יותר מרומז- שגורמים פוליטיים ודתיים הסיתו לרצח ראש הממשלה וכן, אני פוסל את תיאוריית ה"מפגע הבודד".

ערב רב

New member
עדיין אינני מבין את המשפט הבא:

"אנשים שעד היום הם חלק משמעותי מהפוליטיקה שלנו- ידעו על הרצח".

ערב רב

New member
ידעו? זה עדיין מונח מעורפל ולא מובן

האם הכוונה היא שהם ידעו משום שכמו כולנו הם חזו ב-"כתובת שהייתה על הקיר? נדמה לי שההאשמה של אמיר ממוקדת יותר, שערורייתית יותר.

ערב רב

New member
מבחינה מדוקדקת של ההופעות

התקשורתיות שלו בחודשים האחרונים, אין ספק שהוא סובל מדמנציה ברמה מסויימת והוא באחרית ימיו כפוליטיקאי (ואולי בכלל).

Fleddermaus

New member
טוב, לדעתי...../images/Emo119.gif

שמעון פרס הוא אדם דגול שעשה הרבה בשביל מדינת ישראל. אני מעדיף את המפעלים הלא-פוליטיים שלו (מרכז פרס לשלום), שהם ראויים לשבח מכל בחינה. בתור פוליטיקאי...הוא כבר מבוגר. עדיף שיעשה את העבודה החשובה שלו במרכז פרס לשלום וישאיר את הפוליטיקה לצעירים ורעננים ממנו. חוץ מזה, הוא הפוליטיקאי הנצחי...לעולם יהיה שמעון פרס בכנסת!

זה לא מה שבא גד אמר פעם?

בכל מקרה, מסכים. נכשל קשות כפוליטיקאי, הצליח בתחומים אחרים.

The Bugi

New member
שמעון פרס

האדם החתרן ביותר בשלטון הישראלי. לא מזמן קיים משא ומתן עם אנשי עסקים ערבים כדי שיקנו את בתי המתיישבים בגוש קטיף בעוד שעמדת הממשלה הרשמית היתה להרוס אותם. בכל ממשלה בה הוא כיהן באיזשהו תפקיד הוא חתר כנגדה, גם בממשלות רבין. אחד הדברים שאני אזכור: התעקש על שינוי חוק יסוד (!) רק כדי שיוכל להיות מ"מ ראש הממשלה. מסתבר שחוקי היסוד שהם התשתית החזקה של הדמוקרטיה הישראלית לא חושבים לו, אלא רק תועלתו האישית וגאוותו. בקיצור-עליו להפסיק למצוץ את דמה של מפלגת העבודה המנוחה ולתת לה ולנו קצת מנוחה.

שמעון פרס, 66 שנות עשייה והריסה

אפתח בסיפור: אחד החברים של סבי וסבתי שנפטר לפני מספר שנים, ישב איתנו לארוחת צהריים. במהלך השיחה הוא סיפר כי בתקופה שבה הדריך בנוער העובד והלומד, אחד מחניכיו היה לא אחר מאשר שמעון פרסקי. אותו חבר ששמו פרח מזכרוני לקח את הקבוצה שהדריך לטיול כחלק מהמגמה להכיר לנוער הארצישראלי את נופה של ארץ חמדת, במהלך הטיול עברו החניכים ליד מצוק שממנו היה ניתן להשקיף לאתר אחר אשר יופיו היה מרהיב - המדריך הרצה קצת על המקום, ההיסטוריה שלו, הארכיולוגיה שלו והחשיבות האסטרטגית שלו, והמשיך עם הקבוצה הלאה. אחרי כמה מאות מטרים הוא הבחין כי אחד החניכים נעלם, ומי זה היה
לא אחר מאשר פרסקי הקטן! חיש מהר הלך המדריך לחפש את החניך, והיכן מצאהו? תלוי על המצוק. התברר כי פרסקי התחלק על אבן, ורק ידיו נאחזו במצוק, בזמן שכל גופו תלוי בין שמים לארץ. המדריך אחז בידו והרימו. כשסיים לספר לנו את הסיפור אמר החבר-מדריך: "לו ידעתי שהוא יגרום לנו כ"כ הרבה צרות לא הייתי מרים אותו." הסיפור הזה ממחיש חלק מהדואליות שבפרס. מצד אחד מדובר באחד מזוכי פרס נובל, אדם אשר יכול לזקוף לזכותו את הסכם אוסלו, הכור בדימונה ובנחל שורק, ייצוב המשק והאינפלציה ב-1984, הנסיגה החלקית מלבנון ועוד מפעלים, חוקים ומהלכים אחרים - אך לצד זאת את היותו שר הביטחון שאישר את ההתנחלות הראשונה בסבסטיה, עמדות נציות לאורך עשרות בשנים, הטבות מפליגות לחרדים, את טיהורו הבינלאומי של אריק שרון עם היבחרו לראש ממשלה ב-2001, את ההיגררות לאורך השנים של מפלגת העבודה אחרי הליכוד ואת אי-הצבת האלטרנטיבה שהוא מחוייב לה בתור יו"ר האופוזיציה שנים ארוכות כמו את כך שהיה בין האדריכלים של החרבתה של מפלגת העבודה, ממפלגה שבנתה את המדינה עד למפלגה שהפכה להיות 'סופרמרקט של אידיאולוגיות' או במילים אחרות פלטפורמה לכל פוליטיקאי ושטיח דלת לליכוד. גם את ההפסד שלו בבחירות 1996, לאחר קריאת שלושה ספרים בנושא, אסור לשכוח לו. בסופו של דבר קשה מאוד לשפוט את מעשיו לאורך ההיסטוריה, גם בגלל שאנחנו קרובים מדי מבחינה היסטורית וגם בגלל שבלתי אפשרי כמעט להתנתק ממעשיו כיום, שהם לכל הפחות מזיקים מעט ואם נרבה במילים אז מחריבים את המעט שנותר ממפלגת העבודה (להתמודד על הנהגת מפלגה לאחר רצף הפסדים לראשות הממשלה, בגיל 82 כשהוא נבחר ליו"ר זמני על סמך הבטחתו שיפעל לשיקום המפלגה ואח"כ יחזור למקומו) ומביאים לשיתוף פעולה גועלי עם הליכוד. היושר מחייב אותנו לציין את היותו אדם אינטליגנט ומשכיל, חריף מחשבה ולשון, שבין השאר גם תרם לחברה הישראלית והתפקיד שהכי מתאים לו הוא הנשיא. למרות שכמו שפואד אמר, גם הבאבא סאלי הולם אותו.

למעלה