פינה חדשה...בערך

DemianBlack

New member
פינה חדשה...בערך

טוב, לפני כמה זמן הצעתי לקרני לכתוב קצת על הערפדים שאני אוהב (בעיקר הערפדים של אן רייס)...הרעיון התקבל אז לאחר שמצאתי זמן פנוי...(אני חולה ואין לי משהו יותר טוב לעשות >_>) כתבתי את הנושא הראשון. "הערפד ארמאנד" (זה שהתחלתי איתו לא קשור לכך שהוא בין שני המועדפים עליי...מה פתאום) אזעכשיו לפני שאני מתחיל את החפירה, ובשביל שהשרשור לא ימות אחרי שתסיימו לקרוא... אם תקראו באמת הכל (אם כן אז בראבו כבר מעכשיו!) הנה כמה הצעות לדיון. שאלות יתקבלו בברכה( לא שאני מומחה) ומה שאני יודע אני אשמח לענות עליו. תמונות נוספות של ארמאנד. מוזיקה שנראית לכם מתאימה לדמות שלו. כל דבר נוסף יהיה תוספת מצוינת! אז אני מתחיל(זה בטח יקח איזה 10 הודעות >_<)

DemianBlack

New member
חלק ראשון

למרות שהדמות של ארמאנד בסרט ראיון עם הערפד, מציגה אותו כאדם בוגר, בעל שיער שחור ובסרט מלכת הארורים, הוא מצטייר כגבר צעיר בל שיער בלונדיני, דמותו האמתית של ארמאנד, שנכתבה על ידי אן רייס, היא לא אחרת מאשר נער צעיר, שגילו מוערך ל16-17. שיערו גלי, מעבר לכתפיים וצבעו אדמוני-ערמוני. עיניו חומות ומביעות הרבה רגש וחכמה. הוא נולד במאה ה15 בקייב שברוסיה הקרה, תחת השם "אנדריי" . גדל והתחנך במשפחה נוצרית אדוקה ושימש גם כנער בכנסייה האורתודוקסית, יותר כמו כת, שהאמינה שהחברים בה צריכים לכפר על חטאי העולם על ידי כך שהם קברו עצמם חיים מתחת לכנסייה, ורק בלילה, היה עובר אחד מהנערים (בניהם אנדריי) ונותן למאמינים הקבורים שתייה או אוכל,עד שהמאמינים היו מתים מהצום. אביו, "איוון" שהיה צייד מתפקידו, סירב לתת לבנו לסיים קבור תחת האדמה, כל זאת בגלל כשרונו היוצא דופן של אנדריי בציור שאיוון מאמין ככשרון שנתן לו כמתנת האל. אנדריי התמחה בעיקר בציור אישיות נוצריות חשובות, בעיקר מריה הקדושה וישו כתינוק. עם הזמן, המתח בין האב המגונן והנזירים גבר, במיוחד עקב ההחלטה של הנזירים לקבור את ארמאנד חיי, והוא מכריח את ארמאנד, לצייר את אחד מציוריו לנסיך מיכאל (שהוא השולט בפרובינציה שסביב) על מנת להניח את הציור בין העצים כדי לסמן את דרכו של אחי הנסיך. בדרך אל העצים, קבוצת הנזירים, יחד עם האב וארמאנד מותקפת על ידי אנשים ממדינות ביזנטין, וארמאנד מתפצל מהקבוצה. הוא היחידי שנתפס חיי, ולאחר שהוא נאנס בין העצים, הוא נלקח לסירה בה הוא שבוי. הספינה מגיעה לקונסטינופול, בה אנדריי נמכר בשוק העבדים. בשלב זה אנדריי מאבד את זיכרונותיו בעקבות הטראומה הנפשית והפיזית שהוא חווה בתקופה זו הוא בן 13-14. הוא מגיע לאחר שהוא נמכר שוב ושוב לונציה, בה הוא נמכר לבית בושת. שם הוא מעביר מספר ימים בהם הוא מסרב לתת לאיש לגעת בו ולכן הוא סובל מהתעללות פיזית קשה. כאשר נכנס לחדרו אדם נוסף, הוא מבין שהפעם הוא נקנה בגלל כמות הכסף הרבה שעוברת מיד ליד. כאשר הוא מבחין באדם שקנה אותו, הוא מאמין שהוא לא אחר מאשר ישו עצמו. אך האדון בעל השיער הבלונדיני (פלטינה) אומר שהוא לא ישו, אך אנדריי ממשיך לכנות אותו "מאסטרו" (אדוני) במשך כל זמנם יחד ומתאהב בו באותו הרגע. ההתאהבות היא דו צדדית והמאסטרו, מריוס, ערפד בן 1500 שנה, קונה אותו ולוקח אותו לביתו, שם הוא מגדל נערים מטווח גילאים שונה, להם הוא מעניק חינוך מקיף, מוזיקה, אומנות,שפות,תרבות, ספרות היסטוריה וכו'. לאחר שמריוס מדבר אליו בשפתו (רוסית), אנדריי נותן למריוס להתקרב אליו. אנדריי הופך לחלק מהנערים ומקבל את השם "אמדאו" (amadeo אהוב/אוהב האל). הוא לומד מהר מאוד את השפה, ובתקופה קצרה מאוד, הוא מתעלה על שאר הנערים. הוא מבלה איתם במהלך הימים, בין השיעורים, בטיולים ברחבי העיר מלאת החיים והססגונית. בעיקר בחברתו של ריקרדו, אחד מהנערים בני גילו. בלילות, אמדאו, מבלה את זמנו עם מריוס, איתו הוא מנהל מערכת יחסים של מורה ותלמיד, וגם מערכת יחסים אינטימית של זוג מאהבים. למרות החיבה המורעפת על אמדאו מצידו של מריוס, בקרב שאר הנערים לא מתעוררות שאלות על מערכת היחסים שמתנהלת מאחוריי הדלתות הסגורות של חדריו הפרטיים של מריוס, וכמו כן לא מתעוררת שום קנאה מצידם. אך מצד אמדאו מתחילות לעלות שאלות רבות, מדוע המאסטרו לא בבית במהלך היום? לאן הוא נעלם? מדוע הוא כל כך לבן וקר? והוא מתחיל לעלות את חשדותיו בפניי מריוס. בהתחלה, מריוס מנסה להתחמק מהשאלות ולהעניק לאמדאו עוד ועוד בכל דרך שהוא יכול,על מנת להשכיח ממנו את החשדות, אך הוא נכנע בסופו של דבר ומגלה לו את סודו. ואפילו חולק איתו מדי כמה לילות את הדם שלו (מריוס נושך את צוארו של אמדאו ואת הדם שבפיו הוא מעביר חזרה לפיו של אמדאו). כשאמדאו מפציר בו לתת לו את כולו,ולהפוך אותו לערפד מריוס מתעקש על כך שישנם דברים שאמדאו צריך לחוות לפני שהוא יכול להפוך לערפד. הוא שולח אותו לבתי הבושת הכי יוקרתיים בעיר, בהם אמדאו, מתנסה ביחסים עם נשים וגברים כאחד. אמדאו מכיר את ביאנקה, אישה אצילית ויפה, שמארחת מסיבות פאר בביתה, והיא גם חביבתו של המאסטרו. אמדאו מבלה איתה לילה ומצהיר בפני מריוס על אהבתו אלייה. כך עושה גם מריוס. כשאמדאו מגיע לגיל 16-17 הוא מעביר שלושה ימים במיטתו של אדון בריטי, האדון ארלך, מתוך תחושת נקמה במריוס ששולח אותו לאהוב פיזית אחרים במקום להיות איתו. האדון מתאהב בו בצורה משוגעת, ולאחר שהוא מגלה שזה לא כך מצד אמדאו, הוא משתגע ופורץ לביתו של המאסטרו. לאחר שהוא רוצח 3 מהנערים המתלמדים הצעירים, אמדאו מנהל איתו דו קרב, בו הוא המנצח אך הוא גם נדקר על ידי חרבו של האדון, שרצה לוודא הריגה ולכן טבל את חרבו ברעל. על מנת להציל אותו, לאחר שלושה ימים בהם הוא גוסס וביאנקה מנסה ככל יכולתה להציל אותו, מריוס חוזר אל ביתו (לאחר שהוא ביקר את "אלה שצריכים לשמור") ומוצא אותו על ערש דווי, והוא נאלץ, כנגד רצונו, להעניק לו את "המתנה האפלה". השניים חיים בצורה שלווה. אמדאו הערפד הוא תלמיד שמשתוקק לדעת עוד ועוד, ומריוס כמורה מנסה להעניק לו כמה שיותר מידע. בעזרת כוחותיו של מריוס, הם מגיעים עד לקייב, לאחר שזיכרונו של אמדאו מתחיל לחזור אליו. אך התקופה שלהם יחד כשני ערפדים באה לקיצה מהר. הבית מותקף שוב, אך הפעם על ידי קבוצת ערפדים שסוגדת לשטן, ולאחר שהם חוטפים את הנערים ואת אמדאו, הם שורפים את מריוס על גג הבית. אמדאו, מוחזק בשבי על ידי הקבוצה, והוא נאלץ לראות כיצד הם שורפים אותם חיים. ראש הקבוצה, סאנטינו, מסביר לו מי הם, ומאלץ אותו לחבור אליהם. אמדאו מסרב בתחילה, אך לאחר שהוא מוחזק בכלוב ובשבוע השני בו הוא מורעב, אמדאו תוקף את הקורבן שנזרק לכלוב שלו ורק לאחר שהוא מסיים הוא מבין, שהקורבן היה לא אחר מאשר ריקרדו (אותו הנער שהפך לחבר שלו בבית של מריוס). הקבוצה נותנת לו להישאר בכלוב עם הגופה עד שאמדאו נאלץ לקרוע ממנה את הגפיים בשביל לזרוק אותה מחוץ לכלוב. בשלב זה הוא מאבד כל רצון להתנגד, והופך לחלק מהקבוצה, למרות שהוא מתנגד לדעות שלהם (סגידה לשטן,לבוש שחור, התנגדות לחיים מעל פני האדמה (הם מתגוררים מתחת לבתי קברות) ואיסור על חיים רכושניים כמו שהוא ומריוס חיו)

DemianBlack

New member
חלק שני

ב1680 הוא מועבר לפריס לשמש כראש קבוצה של ערפדים שסוגדים גם הם לשטן,הוא משנה את שמו שוב, לארמאנד, ומשמש כראש הקבוצה במשך 100 שנה,עד ליום בו מגיע לפריס הערפד לאסטס דה לאיונ-קורט, וארמאנד מתאהב בו מיד. הקבוצה שהוא מנהיג, מציקה ללסטאט ואמו הערפדית גבריאל ותחת הוראתו של ארמאנד, הם חוטפים את מי שהיה אהובו ומאהבו של לסטאט כשהוא היה בן אנוש, ניקולאס (נגן כינור), וכך מושכים את לסטאט אליהם. לסטאט מתנגד לכל הדעות של הקבוצה ומכריז שהצורה בה הם חיים כבר לא מתאימה לתקופה שבה הם נמצאים. ארמאנד, שמעולם לא האמין בעצמו לדברי הקבוצה,הורג את רוב הקבוצה ומצטרף לתאטרון הערפדים, שלסטאט יצר יחד עם ארבעה ערפדים שנותרו מהקבוצה (אלאני, לאורנט, פליקס ואוגני). בין חברי התאטרון , לסטאט, שמסרב להצעתו של ארמאנד להפוך לבן הזוג שלו, משאיר את ניקולאס, אותו הוא נאלץ להפוך לערפד בשביל למנוע את מותו. ארמאנד נשאר בתאטרון עד 1800 בו הוא מוצא ומתאהב בערפד של העולם החדש, לואיס. לאחר מותה של קלאודיה ומאדלן, (בניגוד לסרט) השניים הופכים לזוג ועוזבים את פריס לאחר שלואיס שורף את התאטרון ואת הערפדים. הם מבלים את זמנם יחד עד 1970 לאחר שארמאנד מחליט לעזוב כי לא נותר לו עוד דבר ללמוד או ללמד עם לואיס. לאחר שהוא מגלה שלואיס פרסם את חייו בספר, הוא מאתר את הכתב שפרסם את הספר, דניאל מאלוי והשניים מפתחים מערכת יחסים של תלות. ארמאנד רודף אחרי דניאל בעולם כולו, ולאחר מכן המצב מתהפך ודניאל רודף אחרי ארמאנד. המערכת יחסים בינהם הופכת לשולט ונשלט כשהתפקידים משתנים בין השניים ואף מגיע למערכת יחסים מינית. אחרי 8 שנים, ב1985, ארמאנד, שעד כה התנגד להפוך את דניאל לערפד למרות שדניאל מפציר בו לעשות זאת שוב ושוב, נאלץ לעשות זאת לאחר שהוא מגלה שדניאל גוסס. מהר מאוד השניים מתפצלים לאחר שדניאל מגלה שנאה עצומה כלפיי ארמאנד. דניאל הוא הערפד היחידי (עד כה) שארמאנד יצר. כשהערפדים החזקים ביותר בעולם מתאחדים על מנת להילחם באקאשה (מלכת הארורים), ארמאנד פוגש אחרי כל השנים את המורה, היוצר והאהוב שלו מריוס. הפגישה היא קצרה אך מלאה באהבה ושנאה (על כך שמריוס מעולם לא חיפש את ארמאנד שוב). . . . . . *ספוילר לספרים מתקדמים !!!* לאחר שלסטאט חוזר מגן עדן עם פיסת הבד של ורוניקה (הסיפור טוען שורוניקה נתנה לישו לפני צליבתו, פיסת בד לנגב את פניו, וסימני פניו נותרו על הבד... למידע נוסף חפשו בוויקפדיה veronica's veil), ארמאנד מחליט לשים קץ לחייו וחושף את עצמו לשמש, על מנת להעניק את כולו לאלוהים. (לא לשכוח את עברו וכיצד הוא חונך, למרות כל הזמן הזה, ארמאנד עדיין מאמין באלוהים ובישו). בגלל היותו חזק כל כך, הוא נכשל וניצל על ידי שני בני אנוש. סיביל (אישה צעירה שהיא נגנית פסנתר עשירה) ובנג'מין (נער בדואי צעיר שנקנה על ידי אביה של סיביל בירושלים >_> על מנת לשמש לה כמשרת צמוד). הם הופכים לשלישייה משונה שכזו, עד ליום בו ארמאנד לוקח אותם לראות את הערפד לסטאט האגדי, שנמצא במצב קטטוני בתוך כנסייה ששייכת לערפדים. לסטאט נמצא במצב של קומה, לאחר שבת האנוש היחידה שהוא אהב, דורה, גונבת ממנו את פיסת הבד וחושפת אותה בפני העולם כולו. הוא משאיר את סיביל ובנג'י בביתו של מריוס ומספר את סיפור חייו לדיוויד טאלבוט( שהיה חבר בטלאמסקה (הקבוצה שעוקבת אחרי התופעות המשונות והערפדים בעולם כולו) והפך להיות ערפד על ידי לסטאט). כשהוא חוזר לביתו של מריוס, בו נמאת גם פנדורה (בת זוגתו של מריוס הרבה לפני ארמאנד), הוא מגלה שמריוס הפך את בנג'י וסיביל לערפדים. לסיכום: בתחילה ארמאנד מוצג כנער אידאליסט, תמים ומאמין אדוק מאוד. אך השנים שהוא עבר, והסבל שהוא ידע, הפכו אותו למריר וציני.

DemianBlack

New member
מוזיקה שקשורה (בעיניי) לארמאנד

קטע שהשם שלו חוזר על עצמו שוב ושוב בספר, נקרא Appassionata של בטהובן http://www.youtube.com/watch?v=w7GftdLYSsI זה קטע שסיביל מנגנת שוב ושוב בפסנתר וככה ארמאנד מוצא אותה כשהוא שרוף כולו. ועוד מוזיקה שממש מזכירה לי אותו הוא שיר מתוך פסקול של סרדת אנימה שנקראת aquarion. לא הצלחתי למצוא את הקטע בשום מקום, אני רק אומר שהוא נקרא 14 - Genesis of Aquarion Original Soundtrack - sal אבל לא אמרתי כלום.-_-. ואני מנסה להיזכר בעוד, אבל המוח שלי כרגע לא משהו....ואלו הם באמת 2 הקטעים שהכי מתאימים בעיניי

DemianBlack

New member
תמונה שנייה

זה לא הצבע שלו... בדרך כלל מריוס דאג לכך שהוא ילבש תכלת (מישהו מבין באופנה)

DemianBlack

New member
תמונה רביעית

לא ממש התסרוקת שאני מדמיין.... אבל בסדר...נסלח

DemianBlack

New member
תמונה שתיים עשרה

וסתם לצורך השוואה.... לא שיש לי בעיה עם אנטוניו בנדארס... ממש לא...אפילו ההיפך הוא הנכון...והייתי עושה לו מקום לידי במיטה בכייף... אבל הוא קצת way off מהדמות... למרות שהוא משחק בסרט בצורה מעולה!

DemianBlack

New member
תמונה שלוש עשרה ואחרונה

ככה הוא נראה בסרט "מלכת הארורים" לא ברור... אני אפילו לא רוצה להגיב... את התפקיד השולי.... שלוש שורות.... והשחקן... טוב, אמרתי שאני לא אגיב...

מבחינת המראה לפחות

(בגלל שלא ראיתי את הסרט) הוא דומה לארמאנד שאני דמיינתי יותר מהאחרים X: רק השיער. אבל קראתי את זה בעברית (ואני הולכת להשיג באנגלית, אז לא נורא...) ושם כל הזמן תיארו תלתלים. לכולם היו תלתלים! (זה לא אומר שדמיינתי את מריוס עם תלתלים, כי זה כבר לא היה בסדר.) השפתיים צריכות להיות אדומות יותר. *קטנוניות*
אח, אני מחכה שהאן רייס שלי יגיעו מאמאזון כבר
(אה, ואני חדשה.
לא היה יותר טוב מהשרשור הזה כדי לקבל את פניי
)

למעלה