פינה השבוע 5

dirty boots

New member
פינה השבוע 5 ../images/Emo13.gif

"הפינה שסחפה עוללים לבזוז את דיסק סנטר ולקנות דיסקי פרוג ורוק, סבתות להכות בהליכונים ושיגעה את המדינה!". סתם, גם אני אשאר עם פינה השבוע חמש. והפעם: Led Zeppelin-IV מה דעתך על האלבום? (יותר משתי שורות, בבקשה) מה אתה חושב שהייתה אווירת עשיית האלבום, ואיך הוא השפיע על הסצינה שבו הוא יצא? האם יש לך את האלבום (מקורי)? יש לך סיפור אישי על האלבום (כמו יום הקניה, סיפורים, וכו')? ציון מ1 עד 5 לאלבום? בונוס: נכון ש The Battle Of Evemore זה וואחד של שיא, ויגידו מה שיגידו? אקסטרה בונוס: נכון שאם האלבום היה מחולק לשני חלקים, הארבע הראשונים והארבע האחרונים זה היה ממש, אבל ממש, מוצדק? בונוס משולש: איך ג'ימי פייג' בתור מפיק בדיסק, לדעתכם? Go

AeroTom

New member
אוקי, Here we go -

אלבום נהדר לדעתי. אחד הטובים יותר של הלהקה המופלאה הזאת. משלים 4 אלבומים ראשונים מדהימים. לדעתי זפלין-2 ו-Physical Graffiti הן מהיצירות הטובות ביותר של הלהקה, אך האלבום הרביעי בהחלט ענק וביחד עם הראשון, השלישי ו-Houses of the Holy הוא עוד יצירה מקסימה (שרוב הקהל הרחב מכיר אותה בזכות Stairway רק, וזה קצת חבל). לדעתי הוא המשיך נהדר את הדרך של זפלין לתחילת שנות ה-70 ובתקופה הזאת הם שלטו ללא עוררין בעולם הרוקנ'רול. אני חושב שהאלבום הרביעי, שהוקלט ב-Headley Grange, בית עבודה ישן, מאוד שילב גם את המשך האקוסטיות של זפלין-3 (עם Battle of Evermore ו-Going To California) ביחד עם הקטעים הרוקיסטים יותר (Black Dog, Rock N' Roll) ומיוחדים נפלאים אחרים (Misty Mountain Hop, When The Levee Breaks). האווירה של הקלטת האלבום במחסן הישן הזה בהחלט הביאה עוד יצירתיות אליו וגם בהחלטה להשאיר את האלבום ללא שם ורק לשים עליו את 4 הסמלים של כל חבר להקה בחר. כמובן שיש לי אותו מכיוון שיש לי את כל דיסקוגרפיית הלהקה. זאת הלהקה השניה האהובה עלי בכל הזמנים. סיפור אישי אין כ"כ משהו מיוחד. אבל זהו האלבום הראשון אי פעם שקניתי של זפלין והוא אפשר להגיד פתח לי את הדרך לכל ההיסטוריה של הלהקה וכל האלבומים הנהדרים האחרים. נקודת ההתחלה שלי ל-לד זפלין והוא בהחלט עשה לי את זה וגרם לי לרכוש ולאהוב אחריו את כל הדברים האפשריים האחרים של הלהקה. ציון מ-1 עד 5 הייתי נותן 4 או 4 וחצי. יצירת מופת, אבל יש יצירות מופת אפילו טובות יותר של זפלין. בונוס: נכון ש The Battle Of Evemore זה וואחד של שיא, ויגידו מה שיגידו? אחד הקטעים היותר מיוחדים באלבום ללא ספק. לא הייתי אומר השיא של האלבום. שיאי האלבום לדעתי הם: Rock N' Roll Misty Mountain Hop When The Levee Breaks ג'ימי מפיק נהדר לדעתי. ואפשר לראות את זה גם בכל מה שיצא ללהקה אחרי שהיא התפרקה עד לימינו.

DOCTOR ROBERT

New member
אם זאת הלהקה השנייה האהובה עלייך

בכל הזמנים, אז מהי הראשונה?

Davidson

New member
...

לא ממש אוהב את האלבום, אז זה יהיה קצר. עמכם הסליחה. מה דעתך על האלבום? (יותר משתי שורות, בבקשה) אני מחבב את האלבום, והוא של לד זפלין. זה אומר הרבה.
האם יש לך את האלבום (מקורי)? לא :\ ציון מ1 עד 5 לאלבום? 3 בונוס: נכון ש The Battle Of Evemore זה וואחד של שיא, ויגידו מה שיגידו? בהחלט! אחד השירים האהובים עליי ביותר שלהם. סנדי דני המקסימה תורמת הרבה לכך.

יאי

מה דעתי על האלבום: מתלבטת בינו לבין Led Zeppelin II מי מבינהם אני אוהבת יותר. אלבום איכותי. Black dog שיר מגניב התקופה המצויינת של הפריחה וההצלחה שלהם. וההשפעה האדירה על עולם הרוק. נו הם סללו לעצמם את הדרך להזכר כאחת הלהקות הגדולות ביותר עם ההקלטות והכל. תחי לד. יש ויש ויש ויש ויש אין סיפור אישי אבל וכן the battle of evermore זה השיר האהוב עליי מכל השירים של זפלין

slallum

New member
../images/Emo13.gif

פינה מבורכת
מה דעתך על האלבום? אלבום מצויין, כל מה שאני מחפש בלד זפלין נמצא שם. קול מדהים של פלאנט (אם התבלבלתי אני חמור ים
) ופיל ענק של פייג'
אחלה של שירים, אחלה של מקצבים כמו שאני אוהב בלד זפלין
וכמובן איך אפשר שלא להזכיר את Stairway to Heaven, השיר הכי מוכר של זפלין
ואפשר להבין למה, כזה שיר מצויין =] את Four Sticks די אהבתי, אבל הוא נמאס אחרי כמה זמן, ל-The Battle of Evermore לא התחברתי בהתחלה, אבל אחרי כמה זמן הבנתי את הגאוניות שבו ולא הפסקתי לשמוע אותו
מה אתה חושב שהייתה אווירת עשיית האלבום, ואיך הוא השפיע על הסצינה שבו הוא יצא? אין לי שמץ?
האם יש לך את האלבום (מקורי)? אהא
יש לך סיפור אישי על האלבום (כמו יום הקניה, סיפורים, וכו')? ראיתי שזה האלבום שבו יש את Stairway to Heaven, אז ישר ידעתי שאני קונה אותו
ציון מ1 עד 5 לאלבום? בשביל זפלין? 5, בשביל אלבום לעצמו? 4
בונוס: נכון ש The Battle Of Evemore זה וואחד של שיא, ויגידו מה שיגידו? יו גו ינאי
אקסטרה בונוס: נכון שאם האלבום היה מחולק לשני חלקים, הארבע הראשונים והארבע האחרונים זה היה ממש, אבל ממש, מוצדק? מה פתאום, איך אני אפסיד את When the Levee Breaks? בונוס משולש: איך ג'ימי פייג' בתור מפיק בדיסק, לדעתכם? מממ.. נחמד?

fry

New member
אז ככה

האלבום הראשון שלהם שקניתי לקח לי זמן להתחבר לשירים אחרי הרביעייה הפותחת,אבל בסוף נפל לו האסימון. אלבום מצוין לדעתי והשפיע המון על תעשיית הרוק. פעם קראתי כתבה ששאלו להקות מטאל מהן ההשפעות הכי גדולות שלהם וכמעט כולם ענו שלד זפלין עם האלבום הרביעי..אז כנראה שהשפיע יותר ממה שאפשר לתאר. לי יש את האלבום מקורי,אבל אין סיפור מאחוריו.רציתי להכיר אותם,הנחתי שזה אלבום טוב להתחיל איתו.הוזמן יחד עם משין הד של הסגולים. ציון לאלבום-4 battle of evermore שיר ענק,אין ספק פה ואין יותר צודק ממך בקשר לחלוקה,בדיוק ככה אני מרגיש שאני שומע את הדיסק הזה. ג'ימי פייג'?אמממ אחלה אני מניח,לא גרע מהם וזה מה שחשוב.

dirty boots

New member
אח, מילת מפתח.

מה דעתך על האלבום? (יותר משתי שורות, בבקשה) מהאלבומים הראשונים שלי [נדמה לי השני שקניתי], ואין מילים, אחד מהאלבומים הגדולים של זפלין
מדובר באלבום יחסית שונה מהשני או מהשירים המוקדמים יותר, כי כמו שנאמר, הוא פחות רוק לפנים ויש בו כמה פנינים קצת יותר רגועות, קשות לעיכול, ואם שואלים אותי, מעולות. הדיסק הזה ליווה אותי למלא מקומות, נחרש ונסדק (עד שהתחיל לקפוץ ועכשיו אני צריך עותק חדש
), ואני חושב שמדובר באלבום שונה וגדול מהחיים (מצטער על הגרופיות). מה אתה חושב שהייתה אווירת עשיית האלבום, ואיך הוא השפיע על הסצינה שבו הוא יצא? אממ, אין ספק שהאלבום השפיע על הרבה אומנים ולהקות [אי אפשר להגיד שזפלין השפיעה על אמנים רק באלבום הזה, איפה היה המטאל היום בלעדיהם?], אווירה די הזויה, ואם למישהו יש את הרימאסטר (אהמ עופר
), אני אשמח אם הוא יספר אם הוא שומע הבדלים ניכרים בסאונד
האם יש לך את האלבום (מקורי)? בהחלט
אבל אני צריך לקנות עותק חדש, כי שלי שרוט וחבול וקופץ בגלל הרבה סיבות שעדיף לא לפרט
יש לך סיפור אישי על האלבום (כמו יום הקניה, סיפורים, וכו')? כן
קניתי את האלבום סתם בד"א כזה, שמעתי שלד זפלין טובים [זה היה לפני מינימום שנה], אז הלכתי וקניתי אותו, ואחרי כמה שמיעות התמכרתי. הדיסקים הראשונים מחלחלים הכי עמוק
ציון מ1 עד 5 לאלבום? 4 וחצי. בונוס: נכון ש The Battle Of Evemore זה וואחד של שיא, ויגידו מה שיגידו? כן!
אקסטרה בונוס: נכון שאם האלבום היה מחולק לשני חלקים, הארבע הראשונים והארבע האחרונים זה היה ממש, אבל ממש, מוצדק? כן, כי ארבעת השירים הראשונים שונים בתכלית מהארבעת האחרונים, אז זה יכל להיות מעניין
בונוס משולש: איך ג'ימי פייג' בתור מפיק בדיסק, לדעתכם? מפיק מעולה, גם לנגן בגיטרה ככה וגם להפיק כזה סאונד מופתי?
איזה יופי של גיוון וסאונד, וסולואים, אין עליו. [אם מישהו תהה על השעה, אני חולה ולא הלכתי לבית ספר, ובד"א החמצתי מבחן בתנ"ך
]

AeroTom

New member
אני אישית לא רואה ב-Remasters

הבדל כ"כ גדול...אף פעם לא עשיתי ממש השוואה בסאונד. אבל בהחלט כיף לשמוע חוץ מהאלבומים גם את ה-Remasters (גם כי יש שם כמה קטעים שאין באלבומים).

Rusty Cage

New member
כתבתי פעמיים את אותה הודעה

ענקית ותפוזונה מחק לי את זה. ברוגז

Sum41xGiRL

New member
הם יפלו כמו צפלין מעופרת

מה דעתך על האלבום? (יותר משתי שורות, בבקשה)אלבום גדול, לפחות בהתחלתו.. שילוב פנטסטי של רוקנרול עם בלוז, ענק מה אתה חושב שהייתה אווירת עשיית האלבום, ואיך הוא השפיע על הסצינה שבו הוא יצא? בתחת האם יש לך את האלבום (מקורי)? לא, יש לי אותו צרוב.. שזה היה האלבום השני שצרבתי(אחרי CALIFORNICATION)וגם מאוחר יותר על תקליט יש לך סיפור אישי על האלבום (כמו יום הקניה, סיפורים, וכו')?לא ממש מלבד שפעם כל כך אהבתי את אלבום עד שציירתי לו עטיפה לדיסק ציון מ1 עד 5 לאלבום?4 שיגידו? אני אצא פאנק, ואגיד שאני ממש לא התלהבתי מהרצועה הזאת, שיעמובונוס: נכון ש The Battle Of Evemore זה וואחד של שיא, ויגידו מה ם ביזארי למדי.. לא נותן בראש אקסטרה בונוס: נכון שאם האלבום היה מחולק לשני חלקים, הארבע הראשונים והארבע האחרונים זה היה ממש, אבל ממש, מוצדק? אתה צודק בונוס משולש: איך ג'ימי פייג' בתור מפיק בדיסק, לדעתכם? הומו

למעלה