פינגווין נהריה

פינגווין נהריה ../images/Emo6.gif

אתמול בבילויינו בצפון, בין "פסטיבל האקטביזם השני" ביער עופר והחומוס המיוחד בעוספיה שלפני דלית אל כרמל לבין הסתלבט בחוף הפראי של
אכזיב, החלטנו שצריך איזה קפה ועוגה בורגני
,בשביל הניגודיות לכן נכנסנו לנהריה במטרה לשבת בקפה שאהבנו לפני חודש, לא זוכרת את שמו אבל הוא מצד ימין של הגעתון לקראת סופו (לפני קפולסקי) ולרוע מזלנו הקפה היה סגור לכן נכנסנו לפינגווין הותיק, המחירים היו מאוד גבוהים
, ואני משווה למחירים של באזל שהוא קפה..., נכנסתי פנימה לראות את הבר של העוגות ואמרו לי שהם בשיפוצים ואין תצוגה, לכן הזמנו קפה וקוראסון שוקולד, אחרי 25 דקות שהמלצרית לא הגיעה עם הקפה פשוט קמנו ומשלא מצאנו אותה המשכנו לקפה שלידו, הופתענו שגם לקפה השני קראו פינגווין, המלצרית הסבירה שיש שני פיגווין, הראשון שישבנו בו הוא גלידריה והנוכחי הוא מסעדה בית קפה, בנוכחי שישבנו המחירים היו יותר זולים מהגלידריה והמקום נראה חדש ויפה ונקי, בחרנו עוגות מהבר סלטים ונהננו לנו מהמקום. סיכום: שני הפינגווינים לא משהוא אבל הגלידריה פינגווין ממש מתחת לכל ביקורת! , היזהרו לשבת שם.

liti

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif מעשה שהיה כך היה

יום אחד היינו בביקור משפחתי בנהריה. סבתא שלי הזמינה אותנו לצהריים, וכיוון שלא התחשק לה לבשל הזמינה אותנו לארוחת צהריים במקום שהיא וה- X שלה (שהוא עדיין הפרטנר לארוחות) נוהגים לאכול- מלון רוזנבלט שבעיר. מה אומר ומה אגיד, הארוחה הייתה מזעזעת, אך מפאת הכבוד לזוג המבוגרים החביב והמתלהב שישב מולנו לא נותרה לנו ברירה אלא לדחוף לקיבה כמויות מסחריות של אוכל תפל שבימים רגילים היה ננטש על הצלחת ולעשות את עצמנו מאושרים עד הגג. על שלב הקינוחים ויתרנו- רק כי מצאנו תירוץ טוב- "גלידת פינגווין" (ואיזו סבתא תעמוד בפני נכדתה שמספרת לה כי היא חולמת בלילה על הגלידה הזאת- וכל זאת כמובן כדי להימנע מהמפגש עם קינוחי הפרווה שהיו בבית המלון?). שמנו פעמינו לגלידריית פינגווין- אמנם לא למסעדה בה הייתה רויטל אלא לדוכן שבפתחו- ואני כהרגלי במקומות כאלה הזמנתי פרוזן יוגורט (כמובן בטעם המדהים של תאנים-תמרים ופקאן- מומלץ לנסות!). הבחורה שבדוכן הכינה את הפרוזן והגישה לי אותו ואני התחלתי במלאכת החיסול, אך להפתעתי גיליתי כי הפרוזן מלא בפירורי קלקר (ואני עד כמה שזכור לי ביקשתי תאנים תמרים ופקאן- ובטח לא קלקר!!!). החזרתי את הגלידה והבחורה חיש מהר תוך כדי התנצלויות רבות מיהרה להכין לי עוד אחד. הנסיון השני להכנת הפרוזן יוגורט נראה כלפי חוץ שהצליח, אך לאחר הורדת השכבה העליונה התגלה שוב קלקר. כאן כבר התחלתי לחטוף עצבים. טעות אנוש עלולה לקרות, אך פעמיים? סבתא שלי דווקא הפגינה אופטימיות והציעה להחליף שוב. אז נתנו להם הזדמנות נוספת, אך גם הפעם השלישית נחלה כישלון ושוב פתיתים פתיתים של קלקר קישטו לי את הפרוזן-וזאת לאחר שעובד אחר הכין לי אותו ולאחר בדיקה מדוקדקת שהמכשיר נקי ושמה שמוכנס לתוכו הם רק התאנים תמרים ופקאן. כאן גם סבתא שלי הרימה ידיים והודתה ש"פינגווין כבר לא מה שהיה פעם". מיותר לציין שמאז היא דואגת שבכל פעם שאנו מבקרים תהיה לה גלידה איכותית במקרר כדי לחסוך מאיתנו עוגמות נפש נוספות... וכמובן שמאז כף רגלנו לא דרכה בגלידריית פינגווין.

../images/Emo13.gif חייבים לברר מה קורה שם

אני פעם הבאה אכנס לקונדטוריית לחמי, אם אני זוכרת נכון את השם, זה יותר צמוד לקרלטון (גרתי בנהריה חודשיים לפני 15 שנה) אולי שם נחמד? האם יש לנו איזה נציג בנהריה שידווח?

liti

New member
חבל"ז חבל"ז

תישארו עם קפה בורדו (זה שהיה סגור כשהייתם- בתקווה שרק סגור ולא נסגר).

העצלנית

New member
למיטבי ידיעתי לחמי נסגר

אך אין ספק שהיה אחד מהמקומות הנחמדים בנהריה. אגב ממש בסוף הטיילת קצת אחרי קפולסקי יש בית מסעדה נחמדה שמתפקדת יופי גם כבית קפה שנקראת הפנס. היום זה המקום שאליו אני ואמא הולכות כשיש זמן בין סידור לסידור.

למעלה