פין נסוג

bzwika

New member
פין נסוג

מסתבר שלבנינו יש פיןנסוג או פין שקוע שממש נכנס פנימה ומתכסה בעור של הפין. אנחנו כבר חודש אחרי הברית ובגלל שהפין שקוע העור נדבק על הפין אני לא יודעת מה לעשות האם להשאיר את זה ככה או להמשיך להפריד את זה כמו שהרופא מוהל אמר? מה השם המקצועי של פין שקוע? האם זו תופעה שכיחה? אין לי כל קטע דתי רק מבחינה בריאותית, אם העור מכסה את הפין כשהוא שקוע האם הוא יהיה שקוע כל הזמן? האם בגיל 3 העור שגדל יתנתק לבד כמו הלא נימולים? אשמח לקבל כל חומר שיש לכם על הנושא תודה

לדעתי חודש לאחר הברית העור כבר לא

אמור להדבק. כדאי לגשת לביקורת אצל הרופא. העור שגדל לא יתנתק לבד בגיל 3 כמו אצל הלא נימולים. סביר להניח שחתיכות העור תשארנה דבוקות באופן קבוע. השקיעה של הפין היא תופעה נפוצה, בד"כ בגלל שומן הינקות באזור המפשעה, ואין היא מדאיגה, מלבד ההדבקות שהיא גורמת במקרה שלכם.

אורית ג.

New member
שימי לב - יש כאן שני ענינים

האחד : פין שקוע (או חבוי או נסוג) - ככל הידוע לי זה דבר נפוץ מאוד שנפתר עם הזמן הנה לדוגמא מקרה שמישהי שואלת עליו בפורום "אומנות הלידה" - שימי לב בתשובות לאלה שגם להם (לבניהם) קרה כך ושימי לב במיוחד לתשובתו של פרופ' שאול דולברג - מוהל ומנהל מחלקת ילודים ב"ליס" - גם הוא אומר שזה דבר נפוץ (נורמלי או לא זה תלוי בהגדרה - כי לא שמעתי על פין חבוי אצל לא נימולים
) שניפתר בסופו שךל דבר. אם תשאלי בפורום "הורים " (149) או בפורום "הורים לתינוקות "(747) את השאלה - תקבלי להערכתי הרבה תגובות מרגיעות שככה זה גם אצלם. העניין השני דווקא כן נראה לי מדאיג : הדבקויות אינן מצב רצוי! זהו אחד הסיבוכים הידועים (והפחות קשים) של ברית המילה - ויש מוהלים ורופאים הממליצים לשמן בחודשים הראשונים לחיי התינוק את איבר המין בעת ההחתלה. אם ההדבקות קלה עד כדי כך שאתם יכולים להפריד את זה ביד - עשו זאת ושמנו. אם לאו - פנו לרופא (לא ממליצה לפנות למוהל כי אין לו האפשרות לאלחש או לקבוע שצריך פעולה כירורגית - הוא גם עלול לנסות ולהגן על ה"עבודה" שלו )והכי טוב - פנו לשני רופאים, כדי לקבל חוות דעת הוגנת. שימי לב: לעיתים גם רופא עלול לטעות וכבר ראיתי רופא שלא מבין מהחיים שלו עונה לאיזו אמא באיזה פורום שלבן שלה , שהיא תיארה שיש לו הידבקות אחרי ברית מילה, יש "מצב המכונה פימוזיס", שזה לחלוטין לא נכון. הדבקות עלולה להפריע להשתנה (אם זה מעל פתח השתן) וכמובן לזיקפה בעתיד. שאלי גם בפורומי האורולוגיה של תפוז או של YNET הנה לינק גם לדיון על נושא דומה

bzwika

New member
תודה

באמת ההדבקות היתה קלה והצלחתי לפתוח אותה בזמן ובלי כאבים. ועכשיו אני שמה הרבה שמן וגם ויטה מרפן והכל נראה הרבה יותר טוב. מכל הכתבות שקראתי לא הבנתי מה האורך ה"נורמלי" של עורלה שנשארת, אצל הבן שלי כאשר העור של העורלה (הורוד) מתוח למטה זה בערך 3 סמ האם זה תקין? האם להשארת עורלה ארוכה יש יתרון? או שזה מקור לבעיות? תודה על כל האנפורמציה

אין אורך נורמלי של עורלה שנשארת.

בברית מילה על פי ההלכה, חותכים את כל העורלה ואפילו עוד קצת מהעור של גוף הפין, ליתר בטחון. העור הורוד של העורלה איננו עור, אלא רקמת צלקת אדומה שנחשפה מתחת לעורלה שפעם היתה. לפעמים, בטעות, המוהל לא חותך מספיק ומותיר קצת עורלה, שרוב ההורים ממהרים לשעות ניתוח תיקון ולהסיר גם אותה. לדעתי זה להפוך מצב רע, לגרוע עוד יותר.

למעלה