פין נימול זה פין יפה

Ludwig

New member
בכל זאת כמו שציפי אמרה...

"אנחנו לא יודעים מה אנחנו מפסידים"... טוב, אולי לא בדיוק, ברמה התאורתית אנחנו יכולים להבין את ההבדל, אבל צריך לשמור על פרופורציות. מה שיותר רע בכל הסיפור לדעתי זה דווקא הצד המוסרי של פגיעה בזכות הילד על גופו. אנשים רבים מלים את בנם בשוגג מתוך אי ידיעה. מה שחשוב זה שאנשים ידעו יותר לפני שהם מחליטים. ובפאראפראזה על "נו, לפחות הבן הצליח" אפשר לומר: "נו, לפחות הנכדים והנינים ירוויחו"...

QElizabeth

New member
שלום לכל אנשי הפורום

אני חדשה כאן עדיין לא בכיוון של ילדים ובריתות, אבל במקרה נכנסתי... והפורום מעניין ומעורר מחשבה (בד"כ). הייתי רוצה לדעת - אם למישהו יש מושג - לגבי ברית שמבוצעת בבוגרים וההבדל - מבחינת ביצוע הברית עצמה - מחיתוך בתינוק.

Ludwig

New member
אני חושב שיש התייחסות לזה...

ישנה טענה שתינוק רגיש יותר מבחינת תחושת הכאב ועדיין לא פיתח מנגנוני סינון, וכן החיתוך אצל תינוק כואב יותר מאשר אצל מבוגר (למרות שאינו זוכר במודע). לא התעמקתי מספיק כדי להביע את דעה מבוססת בנושא, אבל אם זכור לי נכון זה מופיע באחד המקורות הנזכרים בדף הקהילה.

Ludwig

New member
ועוד משהו...

לדעתי השוואת כאב באופן כללי בין תינוק למבוגר היא אולי משהו חשוב כדי להבין עד כמה המילה כואבת גם לתינוק. הסיבה שלא התעמקתי כל-כך בהשוואה הספציפית לגבי מילה היא פשוט שאני לא משוכנע שיש לרעיון של מילה בגיל מבוגר משמעות רבה בשיקולים. הסבירות שבן שגדל בבית ליברלי-חילוני ירצה פתאום בגיל מאוחר למול את עצמו מסיבות של אמונה דתית מוסלמית או יהודית נמוכה, ולדעתי אינה מצדיקה כלל לגרום נזק בגיל צעיר ולמנוע מהבן את זכות הבחירה.

אורית ג.

New member
לאליזבת (המלכה?) ברוכה הבאה

אני מציעה להעביר את הדיון בנושא ההבדלים בין מבוגר לתינוק בהקשר לברית המילה להודעה חדשה. השרשרת הזו ארוכה ועוסקת ברובה הטענת יופיו של הפין הנימול של סבא אליעזר (הטענה?? הפין?? כל אחד יבין כרצונו) וטוב שהצטרפת אלינו.

למעלה