פימפום ושחרור לחץ

פימפום ושחרור לחץ

שלום חברים
חזרתי לצלול אחרי 4 שנים ולהפתעתי אני מוצא שאני מתקשה לפמפם ולשחרר את הלחץ בירידה.
הוא פשוט לא משתחרר. אני עולה קצת ומנסה שוב כולל הטיית הראש ולוקח הרבה זמן עד שמשתחרר וגם אז לא לגמרי.
בעבר לא נתקלתי מעולם בבעיה וכל פמפום קל היה משחרר את כל הלחץ.
מישהו מכיר או נתקל בתופעה ?

תודה

dovella

New member
תשובה לא צינית

ראשית כבר לא עשית את זה 4 שנים.
שנית יכול להיות שיש לך צינון קל שאתה אפילו לו מודע לו וזה משפיע.
ממליץ לך לנסות לפמפם כל זמן שאתה יורד ,ולא להמתין לסימן כאב או לחץ קלילים.

תנסה ותדווח

דב

קורה לפעמים כתוצאה מדלקת:

בפימפום לחץ שאנחנו "דוחפים" מהאף והפה כלפי חלל האוזן עובר דרך צינורית צרה. צינורית זו נקראת צינורית אוסטאכיוס והיא נחסמת לפעמים ע" דלקת ואז אין אפשרות לפמפם. גם פקק (הפרשות טבעיות של האוזן) החוסם את פתח הצינורית ימנע השוואת לחצים.
הפיתרון - ביקור אצל רופא א.א.ג. אם מדובר בפקק הוא שולף אותו החוצה. דלקת מטופלת באמצעות טיפות או אנטיביוטיקה.
בהצלחה.

,תודה למגיבים

ביום שלישי רופאת אף אוזן גרון וביום חמישי לאילת :)
מקווה שאם אכן יש משהו שזה טיפול במקום.

אבי ע

New member
האם אתה מקפיד לפמפם מתחילת ההעמקה?

רצוי לפמפם פעם אחת עוד על פני המים, ואחר כך תכופות במטרים הראשונים, זה יכול להיות ההבדל בין הצלחת הפמפום להיווצרות בעיה.
בהצלחה!

שיר בים

New member
כמה דברים לחשוב עליהם

ללכת לרופא לבדוק את העניין זה אכן הדבר הכי נכון לעשות...

כמה דברים נוספים שכדאי לבדוק ולחשוב עליהם בנוגע לפמפום:
1. האם רק אוזן אחת נוטה לעשות בעיות, או האם חווית את הקושי בשתי האוזניים?
2. הטיית הראש היא בדרך כלל פתרון כאשר אוזן אחת לא התפמפמה - כי היא סוגרת את התעלה של אחת האוזניים, ופותחת את התעלה של השנייה. לא כדאי להטות את הראש בכלל כאשר מפמפמים בהתחלה (להיפך) - אלא רק לאחר שאתה מרגיש שיש אוזן שכן "נפתחה" ואחרת שלא. (אגב אצל אנשים שהמחיצה שלהם באף לא ישרה, הרבה פעמים יש את האוזן הקבועה שנפתחת מהר, ואת האוזן הקבועה שדורשת הטייה ופמפום נוסף).
3. האם הרגשת שיש לך מים שלא יוצאים לאחר הצלילה?
4. מה תנוחת הראש שלך כאשר אתה צולל - אם אתה מחזיק את הראש למעלה (כי הגוף שלך מאוזן, ואתה רוצה להסתכל קדימה ולא למטה) - כי אז אתה בעצם יוצר קצת הצרה של תעלות האוזניים, שמקשות במעט את הפמפום.
5. האיזון יכול מאוד להשפיע על הפמפום, כי יכול להיות שאם ירדת ועלית והרבה- אז האוזניים כל הזמן "שחררו" אוויר, וכל הזמן נזקקו לתוספת אוויר - מה שיכול היה לגרום לתחושה של בעיות בפמפום.

תודה

עשיתי רק 2 צלילות וזה קרה בשתי האוזניים.
לא הרגשתי שיש לי מים אחרי הצלילה.
התנוחה רוב הצלילה מאוזנת ומביט קדימה כך שהצוואר מתוח מעט לאחור.

יש תור יום שלישי ויורד לאילת ביום חמישי. מקווה שזה יהיה יותר נוח.

שיר בים

New member
תחושת מים באוזניים

בדרך כלל מעידה על "פספוס" של פמפום, זה קורה כאשר "רוכבים" יותר מידיי על הגמישות של עור התוף, ופלזמה מתוך כלי הדם נכנסת אל תוך האוזן על מנת להפחית מהלחץ - אם לא חווית את זה, זה אומר שבסופו של דבר הצלחת לפמפם כמו שצריך...
בפעם הבאה תנסה להחזיק את הראש ישר, ואפילו להטות את הסנטר מעט כלפי החזה - באופן הזה התעלות הכי פתוחות. וכשאתה מפמפם תנסה לפמפם כל הזמן (פמפומים עדינים)- ברגע שיש תחילה של לחץ, תעצור, ותנסה לתת פמפום יותר מלא.

בהצלחה!

למעלה