פיליפינים - התלבטות

Naomi Niddam

New member
פיליפינים - התלבטות

היי לכולם!

אני טסה עם חבר שלי לפיליפינים ב2-28 במאי. אנחנו בראש של טבע, חופים, נופים, תרבות, כמה שפחות מקומות מתוירים ו"מערביים" והכי חשוב - לקחת את הזמן ולא לרוץ.

חשבנו להקדיש שבוע וקצת לאי לוזון, אחרי הנחיתה במנילה. כולל טרסות האורז והכפרים בצפון, הר פינאטובו, וגם הר הגעש מאיון בדרום.

אח"כ חשבנו את כל יתר הזמן להעביר בכיף בפלאוואן - כמובן בנהר התת קרקעי בפורטו פרינססה, באל נידו, הרבה חופים וצלילות.. האי הזה נשמע ונראה קסום, כזה שאתה לא רוצה לעזוב.

כך שיוצא שאנחנו מוותרים על אזור איי ויזיה, וכך גם על הרי השוקולד בבוהול, ועל חופי בורקאי. גם כי לא בא לנו לרוץ, וגם כי זה כרוך בעוד טיסה פנימית, עוד כסף ובלאגן.

מה אתם אומרים?
רעיון מוצלח?

לשקול שוב?

איפה הייתם ועל מה אתם ממליצים?

בכלל, כל המלצה על הפיליפינים תתקבל בברכה (אנחנו די בעניינים, חרשנו על כל האתרים, אבל אין כמו המלצות טריות מאנשים שהיו)

תודה!

kogawa

New member
נשמע בסדר

בויזיה אתם מפסידים גם את סמאר, לייטה, מינדורו, סבו, פנאי, נגרוס ועוד 6000 איים לפחות. אז מה? לא צריך לחשוב על מה מפסידים אלא מה מרוויחים.
דווקא מהנהר התת-קרקעי אתם עשויים להתאכזב, אבל זה אישי. הבחירה בפיליפינים היא בחירה טובה. ממליץ לכם לקרוא בעיון את הכתבות במגזין פיליפינים בשלב התכנון
בהצלחה

Naomi Niddam

New member
ובהמשך: וייטנאם, או עוד זמן בצפון הודו?

קודם כל תודה על התגובה, יובל. כבר הייתי באתר שלך, ובפוסטים שלך בטריפי - עזרת המון!

(גם חקרתי פה לעומק כשהתלבטתי על לאוס, ואם אני לא טועה, אני מבינה שתאילנד זה לא בדיוק הקטע שלך)

התלבטות חשובה:

מה-28 למאי ועד ה-31 ביולי יש לי זמן לטייל במזרח (איזה כיף לי!!!). הבנתי שצפון הודו מתאימה מבחינת מזג אוויר - וזה נפלא לי - המון נופים, ושקט וכפרים. אמנם אני קצת באבל על העובדה שאני מפסידה את נפאל (מזג האוויר לא מתאים אם אני לא טועה), אבל אולי יום אחד עוד אשוב..

השאלה היא כזו - האם לנסוע לוייטנאם מהפיליפינים, או ישר לצפון הודו? וייטנאם בעייתית מבחינת מזג אוויר אבל מאוד קוסמת לי מבחינת נופים ותרבות מקומית. הבנתי שלכל אזור יש אקלים אחר ועונות שונות - וזה ממש מבלבל.
אז איפה ניתן לטייל ביוני בוייטנאם?
האם זה שווה על חשבון עוד זמן בצפון הודו, שגם ככה צריך להתרגל אליה, ובטח לא ארצה לעזוב?
כמה זמן לטייל בה אם כן?

חשוב לציין שמבחינה כלכלית מצאתי דרך בה שתי האופציות לטיסות יוצאות די דומה, אז הכל בסדר.

אשמח לתגובות, ותודה!

kogawa

New member
לא ממש מבין אותך

בשאלה הראשונה אמרת שיש לך שלושה שבועות לפיליפינים ואת יודעת שאת מפסידה את כל איי ויזיה. עכשיו את אומרת שיש לך הרבה יותר זמן ואת רוצה להגיע לוייטנאם בשיא העונה הגשומה וכן צפון הודו שנמצאת ביבשת אחרת לחלוטין.
למה לא תישארי את כל החדשיים שיש לך בפיליפינים? ואם כבר נופים אז למה לא מונגוליה וסין? ועם כל הכבוד לנופי ההרים המושלגים של נפאל וצפון הודו למה לא תסעי לטייל בהרים באותו גובה ברכס השמיים (טיאן-שן) וברכס פאמיר במערב סין וקירגיסטן, שלא נופלים במאום מאלה של הודו ונפאל?

Naomi Niddam

New member
אין סוף מקומות יפים.

ההרים המושלגים של קירגיסטאן המיסו את ליבי.|מאוהב|

אז מה עכשיו?

טוב, יש פה דו קרב בין צפון הודו לקירגיסטאן ומערב סין.

להישאר בפיליפינים אני לא רוצה.
על וייטנאם ויתרתי.
וגם על מונגוליה - מדהים שם, ראיתי, המון טבע ומעט אדם. אבל תנאי שטח קשים, ונראה לי שזה יותר מידי בשבילי.

אני טסה לבד (אחרי הפיליפינים חבר שלי חוזר לארץ) וזה מטריד אותי - בסין למשל, לא מדברים אנגלית. מה עושים? זה לא קצת מפחיד? מכירים שם מטיילים בקלות כמו בהודו?
מבחינה כספית - המחייה זולה באותה מידה? (אני מניחה שזה זניח ולא יהווה שיקול, אבל עדיין מעניין אותי)

מבחינת מזג אוויר זה מתאים, שזה נפלא - אפשר לבלות את חודש יולי ברכסי ההרים שציינת, ואת יוני.. אולי בעמקים, או בחלקים מתאימים בסין.

אני משנה את דעתי בכזאת קלות, זה לא ייאמן. ככל שאני מתוודעת לעוד ארצות ואזורים אני רק מרגישה כמה עוד מקומות יש לי לראות... אין לזה סוף.

למעלה