פילטר GND של Tiffen

einat-z

New member
פילטר GND של Tiffen

אני רוצה פילטר Graduated Neutral Density. הפילטר של Tiffen הוא היחיד עם בסיס מסתובב, כמו שיש למקטבים (rotating mount), לפחות לפי מה שמצויין לגבי הפילטרים האלו ב- B&H. מצד שני, הוא גם הזול ביותר מבין 3 המותגים המופיעים שם ($36 לעומת $46 של B+W ו- $60 לפילטר של Heliopan, עבור אותו קוטר כמובן). יש דיעות בעד ונגד? לי נראה חשוב שיסתובב, יש דיעות סותרות? ולגבי דרגת ההכהייה - יש 3 דרגות שמתבטאות בהבדל בסטופים בין החלק הבהיר לחלק הכהה ביותר של הפילטרים. הפרש של סטופ עד שלושה סטופים 0בפילטרים נפרדים). לגבי Tiffen מצויין שיש רק פילטרים עם הפרש של 2 סטופים. יש למישהו תובנות גם בעניין הזה? ועוד - העדשות שלי הן בקטרים שונים: 52 (35-80 מ"מ), 58 (70-300 מ"מ), 77 (19-35 מ"מ). האם טבעת מתאמת בין העדשה שהיא בקוטר 52 מ"מ לפילטר של 77 מ"מ זה לא יותר מידי? אם כבר יש לי טבעת מתאמת 52->58, האם נורמלי להרכיב עוד מתאמת 58->77, או שחייבים טבעת אחת 52->77? זה כבר לא עניין של תוספת מחיר עבור הטבעת אלא הסרבול. הטבעת 52->58 כבר בלאו הכי מורכבת דרך קבע.

GND מתברג זה דבר בעיתי

כי הוא ייכפה עליך לשים את פס ההפרדה שבין האיזור הכהה והבהיר באמצע, היכן שהוא קיים בפילטר. עדיף להשתמש בפטנט של COKIN, שזה בנוי ממחזיק פילטרים מרובעים, שאותו קונים פעם אחת (זול למדי), ופילטרים מרובעים עם האפקט הרצוי. עכשיו אפשר להרים ולהוריד את הפילטר, ולהזיז את פס ההפרדה בלי לפגוע בקומפוזיציה. כמובן שאפשר גם לסובב. כל היצרנים הגדולים של פילטרים מייצרים פילטרים מרובעים להתקן הזה, (גם קוקין עצמם). זה עובד מצוין. יש להם טבעות התאמה לכל גדלי העדשות. WWW.COKIN.COM

GND מתברג? למה זה טוב?

נניח והברגת אותו כך שהחלק הכהה והבהיר נמצאים בדיוק איפה שאת רוצה. ברגע שאת לוחצת חצי לחיצה- המצלמה תסובב את העדשה (כדי להתפקס) וביחד איתה גם את הפילטר...

nightjar

New member
נו באמת, ומה עם פולרייזר?

קודם כל ישנן עדשות internal focus (וגם חלק מהעדשות שאינן כאלה) בהן התבריג החיצוני אינו מסתובב עם הפוקוס. חוצמזה אפשר קודם לעשות פוקוס ורק אחרי זה לכוון את הפילטר. הפילטרים הנ"ל ממילא מתאימים לצילומי נוף, ופוקוס אוטומטי אינו ממש נחוץ.

זו היתה דרכי המוזרה לרמוז לך

שתסובב את התמונות

einat-z

New member
שוב בענין הקטרים...

תודה על התשובות בינתיים (הפעם בפומבי). שוב בעניין הקטעים, כי אני לא יודעת מה יש לי נגד cokin. פשוט לא רוצה. זה לא מוגזם לשים פילטר 77 על עדשה שהיא 52? לא הולך לי משהו לאיבוד - הרי הקוטר של העדשה לא מגיע אל החלק הכי כהה ואל החלק הכי בהיר של הפילטר. לא ככה? ולמי שלא הבין מהסיבוב הקודם של השרשור, הפילטר שאני מדברת עליו כן מסתובב, כמו מקטב, ומה שעמית הסביר לי במסר אח"כ - היתרון של cokin הוא שאפשר לא רק לסובב את הגבול בין הכהה לבהיר, אלא גם להסיט אותו למעלה/למטה בפריים.

komandatore

New member
אין בעיה עם הפילטרים

ניתן לכוון את הפילטר שיתן את המידה הרצויה-הפילטר נע על הפס של המחזיק והוא לא חייב להיות ממורכז כלומר אפשר להזיז את הפילטר למיקום המתאים לנו ביותר דוקא פילטר גדול יותר מאפשר לך יותר גמישות בבחירת הנקודה המתאימה למיקום לעומת העדשה. יש חברה נוספת שמיצרת פילטרים בשיטה כזו אבל לא בטוח שהם מיובאים לארץ.

יש כמה

COKIN מיצרים אותם מRESIN. פילטרי זכוכית עולים פי 10. http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller/home?A=search&Q=&b=0&a=387_3277&shs=&ci=4032&Submit.x=35&Submit.y=16

דווקא בפילטרים האלו -מערכת קוקין

יעילה יותר: כי ניתנת לא רק לסיבוב אלא גם להעלות ולהוריד לפי הצורך-את הפילטר בלבד. במחיר אחד מתברג מסתובב תוכלי לרכוש כמה - בצבעים שונים:יש נוטה לכחול,נוטה למג'נטה,לאפור וכן הלאה.יכול להתאים למצבים שונים. אם את עובדת מעל חצובה,לדעתי אין כמעט סירבול נוסף במערכת כזו. כמובן-דעתי בלבד.

למעלה