פילטר אויר

kitt

New member
פילטר אויר

היום יש לי פילטר אויר מסוג אמבט שמן. מה צריך כדי להפוך אותו לפילטר אויר רגיל, או אולי עדיף פילטר פתוח בכלל? מה המחירים של החלפה כזו?

© DrorZi

New member
אני מזמן כבר רוצה להחליף אותו

אתה יכול לנסות להשיג את הקייס המכוער מהבלסטיק ולשים במקום ואתה יכול למצוע פילטר פתוח בקוטר המתאים שעולה כ 85 ש"ח (שאותו אני רוצה לקנות רק אין זמן, אמרו לי שלבייקר יש כאלה)
דרור זי.

kitt

New member
מה זה הפילטר שלך יש על אפסילון?

מאיפה משיגים כזה? או שהוא גם אמבט שמן?

KiCKAs5

New member
3 אפשרויות..

היו לנו וויכוח לא ממזמן בקשר למה עדיף בני כמובן הכריע בנושא.. ללא ספק , האופציה הטובה ביותר היא פילטר אוויר פתוח , אבל גם היותר יקרה (בסביבות ה100 שקל). שתי האופציות האחרות והפחות או יותר דומות הן : פילטר אוויר על בסיס אדי שמן שמוזרמים מהממנוע דרך הפילטר שיושב על גבי הקרבורטור והם מסננים את הפסולת וחלקיקי האבק די ביעילות החסרון הוא העובדה שהוא מתבסס על השמן במנוע לסינון או פילטר אוויר שמתבסס על רשת שמסננת את הפסולת באוויר חסרון- לא יעיל בגלל שהפילטר למנועים עם נפח גדול יותר ומכאן יכולת יניקה גדולה בהרבה אגב.. יש גם פילטרים כמו (בתמונה) אבל הם כבר עולים בסביבות ה 300+ שקל אם אני לא טועה..

vq55205

New member
פילטר אויר

לא הבנתי את הענין של פילטר אויר על בסיס רשת ,אם אתה מתכוון לפילטר אויר מקורי אז הוא צריך להיות מותאם למנוע של החיפושית (בכל מקרה יש פתח מאוד מסויים דרכו נכנס האויר - הפתח של מיכל הבלסטיק - והוא מווסת את יכולת היניקה) מצד שני דווקא העיקרון בפילטר אויר הוא כושר היניקה הגדול המאפשר למנוע "לנשום" טוב יותר.

vq55205

New member
העיקרון בפילטר אויר פתוח כמובן

וסליחה על חוסר הריכוז

KiCKAs5

New member
VQ

יש לנו איזה שניים במחסן אז לקחתי אחד ופירקתי אותו וראיתי שיש שם רק רשת באמצע... יכול להיות שפספסתי משהו... אני לא יודע.. אבל מה שבטוח , אני זוכר מה שבני אמר בקשר ליעילות שלו מכיוון שהוא נועד למנועים עם יכולת יניקה הרבה יותר גבוהה ולכן הוא לא יעיל כל כך .. ודבר נוסף , יש חיסרון אחד ששכחתי לציין ורוני הזכיר לי , בניגוד לפילטרים האחרים , פילטר אוויר פתוח שואב את ההספקת החמצן מהחלק העליון שאזור המנוע , שם מתרכז כל האוויר החם ולכן הוא הינו רווי בחמצן ... תקנו אותי אם אני טועה

© DrorZi

New member
באפסילון יש אמבט שמן

שד"א לפני כמה חודשים שטפתי אותו מבפנים שטיפה רצינית עם דלק (96 אם אתה מתעקש
) כמה פעמים ואז עם מים טוב טוב יבוש בשמש. אני מוכן להשבע שהרגשתי שהמנוע נושם יותר טוב.
דרור זי.

zxram

New member
שאלה טחת יש לי בקשר לניקוי הזה

אני לפני איזה חודש ככה רציתי גם לפתוח אותו ולא הצלחתי אז היה נדמה לי שבשביל לפתוח אותו צריך לפרק את המכסה מנוע... בטח יש שיטה אחרת, היה נחמד לשמוע אותה..(יש לי אמריקאית עם פילטר בתוך קופסה שחורה שמצד ימין שלה יש מין צינור שאליו מחובר צינור גומי דק שהולך מהפקק של השמן ונראה לי שזה מה שנקרא פילטר שמן).

kitt

New member
בחיבור בין מסנן האויר לקרבורטור, יש

בורג על בנד ברזל, אתה פםותח אותו למפרק בזהירות את המסנן החוצה מהמנוע (כדי שלא ישפך בטעות שמן לקרבורטור) ואז פותח את הקליפסים.

zxram

New member
ואחרי שאני מנקה אותו

אני פשוט סוגר בחזרה? לא צריך לדחוף לשם איזה שמן או משהו נכון?

KiCKAs5

New member
ZXRAM

אתה רק צריך לוודא שהכל חוזר למקום שלו במיוחד הצינורית שמן , ותסגור את הבנד שמסביב לצינור והפיה טוב טוב , אותו דבר לגביי המסנן עצמו (שיהיה תפוס טוב).

ib1406

New member
פילטר אויר

לפי BOB HOOVER שהוא נחשב לגורו בנושא טיפול בחיפושית, הפילטר עם שמן הוא הרבה יותר יעיל. ציטוט: Take air cleaners, for example. Your engine needs clean air. If each cubic foot of air carried just one particle of dust it´s enough to wear out your rings & valves in about 20,000 miles. But a cubic foot of air usually carries THOUSANDS of particles of dust. So you gotta use an air filter. An EFFECTIVE air filter. The oil bath type is one of the most effective air filters ever designed. What´s the worst? Those gauze & window-screen jobbies they sell to all the kiddies. Followed by those nifty foam thingees. ככה. אני לא מזדרז להחליף אותו. איליה

latino76

New member
את מזננת אותי.את מזננת אותי....

עוד משהו אל הפילטרים.. לא תמיד זה מצלי כ"כ מדובר אל הפילטר הישב מה שראועים בתמונה זה פטנט שאשיתי אבתי תושבת של פילטר "פתוח" באירכבתי על פילטר רגיל."יבש" אבל החיזרון של הפילטר הדזה ניסתאם מהר מאוד, any way תמיד אפשר ליבנות תושבת ביתית.. נ.מ:עים יש שגיות כתיב אני תיזתער..

EranR

New member
פילטר אויר

ערב טוב Kitt לשאלתך, פילטר שמן מסנן את האויר ברמה סבירה בהחלט - הוא תוכנן למטרה מסויימת ואותה הוא עושה. - ע"י העברת האויר דרך מסננת ספוגה בשמן אשר תפקידם לספוח אליהם את חלקיקי האבק והחול. פילטרים המשתמשים במסנן מנייר הם פיתוח מאוחר יותר, שיפור של המנגנון המעט מסורבל של פילטרי השמן, פתרון זה מקובל היום ברוב המנועים הסדרתיים, כולל האוטו של אבא ואמא... ולכן אולי, הם פיתרון עדיף. פילטרים "פתוחים" זו מישפחה קצת אחרת שעושה את אותה העבודה בדיוק - וסוג זה הוא אחד הפתרונות לסינון האויר (וגם אותם ניתן להתאים אם רוצים). כל אחד מהפתרונות טוב - אם הוא באיכות טובה ובאמת מסנן את האויר שמגיע אל הקרבורטור והמנוע שלך. * הוספתי הודעה כללית בנושא פילטרים, תעיין גם בה - מקווה שתעזור לך ולאחרים להבין את הנושא טוב יותר. ערן.

למעלה