פילוס דק

yanivberliner

New member
פילוס דק

הי.
אני מעוניין לבנות דק קטן ופשוט מאחורי הבית לטובת סביבת עבודה עם כלי הנגרות שלי.
אני מתכנן לבנות אותו בשטח אדמה. ממה שראיתי באתרי האינטרנט השונים ראיתי שבהקמת דק על אדמה יש צורך בדרכים שונות להגביה אותו (יציקות בטון למיניהן, בלוקים וכו').
באחד האתרים ראיתי שמישהו פשוט חפר תעלות ארוכות לקורות התשתית ועליהן בנה את הדק.
השאלה שלי היא איך מפלסים את קורות התשתית אחד מול השנייה (ברור לי כי יש צורך לפלס כל קורה בפני עצמה אל מול כדור הארץ), אבל איך אני שומר על גובה אחיד בין הקורות השונות?
תודה לעונים.

shay000

New member
פשוט מאוד

מקבעים רגל אחת ומפלסים ניצב עם פלס
לאחר מכן את השנייה ועם סרגל ארוך אלומיניום או קורה עץ ארוכה
מניחים את הפלס על הקורה וכך מקבלים פילוס
של גובה

shay000

New member
או פשוט יותר

קוברים את הקורות בתוך יציקת בטון עם שארית בגובה
למחרת
חותכים את הגובה המיותר בגובה
לפני כן מניחים חוט ביין הקורות כאשר הוא מתוח ומפולס

yanivberliner

New member
תודה לכם על התשובות

תענוג לקבל התייחסות רצינית כזאת.
כל מה שחסר זה להרכיב את הגגון על הרכב ולקנות קצת עצים.
תודה לכם.

eli adamit

New member
יניב, הדרך הפשוטה היא .....

לקנות/ לקחת צינור דק ושקוף משהוא בקוטר של 0.8 ס"מ ויותר. למלא אותו במים להעמיד חבר/ה שיחזיק את הצינור בנקודה שבה אתה יודע את הגובה הרצוי של היסודות של הדק. ללכת עם הקצה השני של הצינור לנקודה הבאה ששם אתה רוצה למדוד את הפילוס ואז יש עודף של צינור על הרצפה מתחת לגובה הרצוי (חייב שכל האיזור הדרוש לפילוס יהיה יותר נמוך מנקודת הייחוס הראשונה בה עומד החבר/ה). בהנחה שמפלס המים כעת נמוך מנקודת הייחוס הראשונה, אחד מכם או שניכם מושכים את הצינור, כלומר מקצרים את האורך שבין ידיכם ואז כאשר מפלס המים מגיע לנקודת הייחוס הראשונה אתה יכול לסמן את גובה נקודת הפילוס לפי מפלס המים בנקודה השנייה וזאת על פי חוק הכלים השלובים בפיזיקה.
אתה לא צריך צינור ארוך שיגיע מהנקודה הראשונה אל השנייה, אלא תמדוד את המרחק הגדול ביותר בין שתי נקודות המתוכננות למדידה ותוסיף 2 מ' ואז אתה לא צריך כל הזמן למדוד ביחס לנקודה הראשונה אלא למדוד מהנקודה השנייה את השלישית וכן הלאה.
בהצלחה.

eli adamit

New member
בדיקה זו, הכי מדוייקת ולא ...

מקבלת "בטן" או סטייה ככל שמרחק המדידה גדול יותר.

drors01

New member
שיטה אחרת

הפילוס הוא קו לא מישור ולכן ככל שתפלס את תשתיות תמצא את עתמך באיזשהי נקודה לא מפולס.
לכן בנקודה הקריטית בה יש יציאה לדק או שהדק מתחבר עם שביל וכו' בה הגובה הוא החשוב ביותר
יש לחבר את התשתית באופן זמני (מעט ברגים) .
ואז יש לחבר קורה עליונה על התשתית כאילו היא הדק עצמו (אותה תסיר מאוחר יותר) .
קורה זו קושרת את כל עצי התשתית שתומכים בדק באותו צד.
אתה צריך לפלס קורה זו באופן מושלם.
לאחר שפילסת אותה תכוונן ותחזק טוב את התשתיות באותו צד.
ותמשיך משם עם פלס לכל הדק.

eli adamit

New member
הבעיה שתיארתה קורית כאשר אתה מנסה לפלס לוחות

של 4מ' אורך עם פלס של 0.5מ' וגם במידות קטנות יותר. אבל אם אתה מפלס עם שטיכמוס אז אין לך את הבעיה בכלל.

למעלה