פילוסופית אלוהים

שירז**

New member
פילוסופית אלוהים

מתומצת פרי השראתי לזה הרגע יכתב ,,כאן בלי תיקון בלי לנתח, ניראה מה יצא, אי מאג`ין אומנם היה לך ויכוח עם חברך אם אלוהים קיים או לא, למען האמת לפעמים אני באמת תוהה אם קיים, דבר אחד אני בטוחה בו והוא,,אדם שנימצא בקשיים יום יומיים , משבר משפחתי מחלה, מוות, דיכאון , או כל דבר אחרי שמכשיל את חיי היום יום לחיים מהנים לא קיים אלוהים, למה?...... אדם אומר לעצמו דבר אחד, אם קיים אלוהים למה הוא לא כאן איתנו ועוזר לנו לחיות בשלווה עם הכל?.... למה קיים המוות הכאב הרוע בעולם הזה?.... למה כל אותם האנשים שאני קורא את כל הכאב שלהם מפורום של סהר למה להם להאמין שיש אלוהים הרי אם היה קיים הוא לא היה נותן לכאב להתפשט נכון?. הרי אדם שטוב לו סביר להניח שיאמין שקיים אלוהים, חוץ מאלה כמובן שחורגים מאמונה כלל, חלק מהדברים לא קשורים לפורום אבל תרשה לי לחרוג ולתת קצת משהו מעצמי הערב הזה, אין כאן סתירות לגבי קיומו של אלוהים אי מאג`ין,אבל האדם לפעמים לא רואה את ההרמוניה לא נבין את התורה האלוהית הזאת על אהבה למשל עד שנבין שבחירתנו הגבוהה ביותר בשביל עצמנו היא הבחירה הגבוהה שלך בשביל עצמך וזה מפני שאנו בני האדם אחד ,כולם שונים ובעצם כולם שווים רק שלא כולם מבינים את זה, התורה האלוהית היא גם דיכוטומיה אלוהית מפני שהחיים עצמם דיכוטומיה חווית שיכולות להתקיים בה באותו הזמן ובאותו המקום שתי אמיתות הנראות סותרות, הטעות הגדולה ביותר שאנשים עושים ביחסים בין אישיים הוא לדאוג למה שהאחר רוצה , הווה עושה או עובר?.. מה העצמי רוצה או בוחר?..מהיא הבחירה הגבוהה ביותר בשביל בעצמי?.... הבחירה הגבוהה ביותר בשביל העצמי הופכת לבחירה הגבוהה ביותר בשביל האחר כשהעצמי מבין שאין אחר. לדוגמא: אם אדם רוצה לנצח בתחרות ה-750 ק``מ של אינדי אנפוליס יהיה הדבר הכי טוב עבורו לנהוג במהירות של 200 קמ``ש , אם אדם רוצה להגיע למכולת בבטחה זה לא יהיה הדבר הטוב ביותר לעשותו, כל החיים תלויים בקשר הדבר הטוב ביותר תלוי במי שאתה ומי שאתה רוצה להיות , איננו יכולים להחליט בצורה נבונה מהו הדבר הטוב ביותר עבור עצמנו עד שנחליט בצורה נבונה מי אנחנו ומה אנחנו, מחשבת אלוהים לגבי שליטה ביקום ,,,ממ ככה נידמה לי שחושב אם בכלל, אלוהים:אני הוא ההויה העליונה כל היכולויות ההתחלה והסוף האומגה והאלפא אני הוא הסך הכל ואני הוא העיקר, אני הוא השאלה ואני הוא התשובה ,אני האור , ואני החושך היוצר את האור והמאפשר לקיום היקום אני הוא הטוב האינסופי והרוע ההופך את הטוב לטוב,אני הוא האלוהים בתהליך של יצירת היקום האומנם ?... זוהי הדיכוטומיה האלוהית .. זה המסתורין האלוהי שעד כה רק המוחות הנעלים ביותר יכלו להבין ,את האמת הבסיסית הזאת עלינו כנראה להבין את הרוח הישות שאלפי שנים עברו ועדיין נישאלת השאלה לגבי קיומו , כן או לא זאת השאלה, כנראה שכל אדם יחיה באמון בסיסי מסויים ,כנראה שחלק מזה קשור לערכים שגדלנו עלהים בבית , בחברה, בסביבה בו אנו חיים זו היא ההשפעה לגבי קיומו , יש שיאמינו ויש שלא , אני דולגת ביחודיות של כל אדם ואדם , כל אדם יחיה באמונתו אל לנו לשפוט אף אחד מה טוב ומה לא טוב הרי מה שטוב לאחד לא יכול להיות טוב לאחר, לכן אמרתי ואומרת עדיין כל עוד לא נשלים עם האחד הזה שהוא העצמי שלנו לא נוכל להשלים עם הקיים האחר בישות או בסביבה שקרובה אלינו, ממ דברים מסובכים שכותבם קצת פילוסופיה, אתם יודעים על נושא זה אפשר להתווכח יום וליל ועדיין לא נימצא את התשובות לגבי קיומו של אלוהים ,

e-magine

New member
שירז אאני לא מתווקח אף פעם על

אמונות דתיות עם אף אחד. גם אין לי בעיה עם אף דת כל עוד לא מנסים לכפות עליי שום דבר ולא מנסים לשכנע אותי שאדם בעל אמונה הוא יותר טוב מאדם בלי אמונה.

avner59

New member
אלוהים יש או אין

שירז בוקר טוב דבר אחד יש לי להגיד אלוהים זה המצאה של המימסד כדי לשמר את עצמו ואת זה כותב מי שהייה כמה שנים ש........ eלי בן

למעלה