פילוסופים וכלבים

galcool

New member
פילוסופים וכלבים

מצאתי באיביי סדרת בולים שעשוייה לעזור לי מאוד באוסף בולי הפילוסופיה. בתיאור המוכר מספר שעל הבולים מופיעים בין היתר פרויד ויונג. הבעיה שלי, היא שאני לא מזהה בתמונות לא את פרויד ולא את יונג (וראיתי מספר תמונות שלהם). כל בעלי הקטלוגים - אנא עיזרו לי למצוא את שמות האנשים המופיעים על גבי הבולים. מספר הפריט באיביי: 2951376878 בנוסף, במהלך שיטוטיי באיביי מצאתי גליון בולים יפה של כלבים לאריק מקיריג'יסטן (אני מקווה שאייתתי נכון). אני בספרק אם הוא "אמיתי" (אפרופו השרשור על "אמיתיות" של בולים). מספר הפריט: 2950607775 תודה, galcool

אז ככה:

קודם כל, תודה רבה. אין לי את הפתקיות האלו, וזה מה שהן - פתקיות. קירגיזסטן עדיין לא זכתה, למיטב ידיעתי, לכך שהבולים שהיא מנפיקה בכמויות ענקיות יוכרו כבולים על ידי עולם הבולאות. מה גם, שהמלאמוט שבפינה הימנית העליונה של הגליון, שהוא הגזע שמעניין אותי, שמן ומכוער... לעניין יונג ופרויד - אולי תוכל לפרט לנו קצת יותר על משנתם, כדי שגם תמיר וגם אנחנו נשכיל? לא עבודה סמינריונית, רק בכמה מילים.

rachelea

New member
הערה נוספת

מוכר הבולים טרח לציין שמותיהם של שלושה בלבד מבין ארבעת הדמויות המופיעות בבולים. מוזר. לגבי דיוקנם של הדמויות - ייתכן ודמיונו השופע של הצייר עיוות אותן מעט.... באמת כדאי לברר עם מומחים מה דינן של פיסות נייר אלה: האם בולים הן אם לאו.

astrok

New member
גל, רק לידע כללי...

פרויד ויונג הם פסיכואנלטיקאים, לא פילוסופים... הם לא הגו דעות או משהו... מיותר לציין שעדיף להשקיע בבולי פילוסופים אמיתיים ולא בבולי פסיכולוגים וכו'... תמיר.

galcool

New member
סלח לי תמיר,

אבל פרויד ויונג אכן היו פסיכואנליטיקאים ועסקו בפסיכולוגיה, אך גם בפילוסופיה (פרויד נטה יותר לפילוסופיה של הפסיכולוגיה, כך שהוא שייך לשני התחומים באותה המידה).

למעלה