פילוסופיות - פיליפינים

budo11

New member
פילוסופיות - פיליפינים

האם יש לאומנויות הלחימה הפיליפיניות דרך מחשבה מסוימת שהן מנסות להתוות? למשל באיקידו מדברים (לדעתי הרבה מידי) על הרמוניה(וכמובן דברים נוספים). האם יש פילוסופיה קרובה,שונה או שאולי אין באומנויות הפיליפיניות. תודה רועי

"פילוסופיה" ../images/Emo35.gif בטח שיש...

"אני קיים - משמע אתה לא, כי שלפתי את הבולו (מאצ'טה) לפניך". ועכשיו וברצינות: לא אין. קיים שמאניזם בפיליפינים וכן רפואה עממית המבוססת בעיקר על הרבולוגיה, אבל אין להם קשר בלתי-נפרד לאומנויות הלחימה... היו מורים שעסקו "גם וגם" ובשל כך לימדו גם "שאר רוח" בצד מיומנויות לחימה. אם-זאת, לא ניתן לקשור את הלחימה הפיליפינית באופן מחייב או קבוע ללימודי: דת, רפואה, פילוסופיה או מיסטיקה... ראיית לימוד אומנויות לחימה בחבל-ארץ זה מבוסס על הכנה לקרב בהיבט הנפשי ובהיבט הטכני. סה-טו.

budo11

New member
סכינים

דרך אגב מה הסיבה שסכינים ואלות מהווים חלק עיקרי באומנויות הפיליפיניות? מה הסיבה שזה התפתח שם למשל יותר מסין או יפן, שם יש כלים אחרים.

שאלה מעניינת...

יש בפיליפנים גם כלי נשק אחרים כגון נונצ'קו, חניתות, מקלות ארוכים ועוד. אם-זאת: את עיקר הפרסום קנו להן השיטות הפיליפניות דרך הסכינאות ועבודת המקלות הקצרים. מדוע? אינני בטוח שאני יודע... ידוע כי עבודת המקלות שימשה הסוואה לאימון בחרב - בתקופה שהכובש הספרדי לא איפשר לילידים להחזיק חרבות. לגבי הסכינים: אני חושב במידותיהן הקטנות איפשרו (להבדיל מחרב) להצפינן בבגדים הרחק מעיני הספרדים וכך נשתמרה מיומנות ייחודית זו המשלבת ידע אסיאטי וידע מערבי שהביאו הכובשים. אולי סיבה נוספת היא התירוץ כי סכין היא כלי עבודה ולא כלי נשק...

ש מים

New member
יובל: אפשרות נוספת...

שהסכינים הובאו לפיליפינים ע"י המלחים/יורדי הים ואולי אפילו שודדי-הים האירופאים (היה להם קל ונוח יותר לשאת סכינים בבגדים ועל הספינות). הילידים ראו כי טוב ואימצו את הדבר... מה אתה חושב? (אגב, איך החומר?
)

דובר על היתוך כל-שהוא

בין הסכינאות של יורדי הים הספרדים והפורטוגליים (פיראטים
- אם באמת תרצה לדייק) לידע ה"מקומי" שניתן היה למצוא בכל איזור האיים הדרום-מזרח אסיאטיים... אותו ידע דרום-מזרח אסיאטי, מקורו כפי הנראה בהודו ובסין. עכשיו קח את הידע האסיאטי הזה - שלב אותו בידע המערבי שהגיע מאירופה וקיבלת סכינאות ייחודית לארכיפלג זה. נ.ב החומר
משהוא בן____

נכון, אבל לא רק נצרות...

שהיא הפופולארית בדתות האיים הפיליפיניים... ניתן לראות בתי-ספר לאומנויות לחימה פיליפיניות / אינדונזיות המושפעים גם מפאגניזם ומאיסלאם... הרבה איסלאם. בברכת "אללה הוא אכבר" - יובל.

למעלה