פילוסופיה

פילוסופיה

סתם שאלה שרציתי לדעת. איך בעולם שמחוץ לאקדמיה משתמשים בפילוסופיה. הרי אין מקצוע כזה (יש הגדרה של פילוסוף , שבד"כ באה עם עוד מקצוע או התמחות). נדמה לי שחלק משתמשים במתמטיקה אבל גם לא כמו שאני מחפש. אשמח למידע על פילו בחיי היומיום

elocin

New member
המממ..

יש אנשים (כמוני) שמתפלספים כל הזמן וכל היום, ביום,בשיעור,בחלומות בליל כי מחפשים משמעות וצריכים לחשוב על כל דבר וכל דבר הומני שבני אדם עושים לדעתי יש בו פילוסופיה כלשהי מכך זה נוצר והתחיל, בערך.

vvizard

New member
לדעתי...

ישנם פילוסופים בעולם וגם היום. קרוב לוודאי שכולם קשורים בצורה זו או אחרת לאקדמיה, אבל לדעתי כדי שפילוסוף יהיה "עצמאי" הוא צריך לנסות לפרנס את עצמו מכתיבת ספרים. אני לא יכול לחשוב עכשיו על דוגמא מהתקופה המודרנית. בכול מקרה די בטוח שהם לא עובדים בתעשיה.

B r u l e

New member
יש פילוסופים רבים

שמתפרנסים מכתיבת ספרים ומאמרים (רולאן גארת ועוד), אכן לרובם יש קשר לאקדמיה. חלקם גם נוטלים חלק בשיח הציבורי והפוליטי.

SpiceMan

New member
../images/Emo13.gif

מה אומר פילוסוף מובטל לחברו שמצא עבודה? - "תן לי המבורגר צ'יפס וקולה". http://www.workjoke.com/workjoke70.htm

טנקר

New member
בטח שאפשר

לכל תחום ועיניין אפשר לצרף את נק' המבט הפילוסופית אם זה אפילו ברפואה

landmn

New member
אכן תהייה קיומית

יש כמה ארגונים וחברות שמחזיקים או מעסיקים פילוסופים או "יועצים אתיים". חלקם ארגונים שעיסוקם באמת נוגע בבעיות פילוסופיות "כבדות". למשל - פרופ' אסא כשר שניסח עבור צה"ל את "הקוד האתי", ועדות רפואיות וכדו'. אחרים סתם מסיבות יח"צנות (יחסי ציבור) והתהדרות השמועות אומרות שבתקופת ה-hype היו כמה כאלו בחברות היי-טק. ויש כאלו שמחזיקים אותם עבור כסת"ח (כיסוי תחת) במיוחד חברות שעוסקות בתחומים אפורים מבחינה מוסרית. (וכמובן בעלי תארים שמלמדים קורסים באונ') זה נכון במיוחד למי שהתמחו בפילוסופיה באוניברסיטה ויש להם תארים ו"שם" בעולם. אבל מי שקיבל תואר פרופסור באוניברסיטה הוא לא בהכרח הוגה דעות עצמאי או מקורי. לכן, בהרחבה של "מקצוע" הפילוסופיה להוגי דעות שלא למדו באוניברסיטה נמצא שברוב הדתות יש מקום של כבוד, ולעיתים אפילו משרה ששכרה בצידה, להוגים (פילוסופים) שמפתחים את החשיבה של אותה דת. גם שופטים (במיוחד בערכאות גבוהות), חלק מהמדינאים (אנשי פוליטיקה) ועיתונאים שונים מנסים להציג את עמדתם במבט פילוסופי. וכמובן, סופרים ויוצרים רבים (בין אם הם כותבים ספרי "הגות" ובין אם זו יצירה מכל סוג שנסובה על סוגיות קיומיות. למשל - בתחום המד"ב (מדע בדיוני). אם נרחיב את המושג פילוסופיה עוד לחשיבה על דברים בסיסיים נקבל כמו שהזכרת גם את המתמטיקאים ורבים מן המדעים. (*הערה*) בצורה אבסורדית, הפלורליזם, "ההשכלה הגבוהה" וחופש העיתונות גרמו בתקופתנו להורדת קרנם של הפילוסופיה ושל הוגי דעות בכלל. הפלורליזם (הלגיטימציה הרחבה לדעות שונות) גרם לכך שהאדם ברחוב אומר לעצמו "אם כל הדעות קבילות, למה לי להתעניין בפרטיה של דעה כזו או אחרת" ומעדיף לאמץ דעה ממוצעת שבאה מ"הבטן". ההשכלה הגבוהה הממסדית משכה את המתעניינים בפילוסופיה לדיבור על פילוסופיה ועל דעות שכבר הובעו במקום להעלות דעות מקוריות או להלחם על השקפה שאתה דוגל בה. העיתונות משטיחה את המבט (בגלל קוצר היריעה ואורך הרייטינג) וגורמת לאנשים להרגיש שכל נקודות המבט הועלו ומוצו.

Fonia

New member
יש קיום לפילוסופים גם מחוץ לאקדמיה

לדוגמא חבר שלי שלומד עכשיו לפני הצבא תואר ראשון בפילוסופיה קיבל זימון למיונים במודיעין אשר שם נאמר לו שהתפקיד יעסוק בתחום הלימודים שלו. פילוסוף צבאי... "אחמד, אתה באמת רוצה להתאבד עכשיו כאן באוטובוס? האם באמת יש חשיבות לקיום החומרי שלך? של האנשים מסביבך? מה זו בכלל חגורת נפץ?"

למעלה