פילוסופיה של באפי

Mnementh

New member
פילוסופיה של באפי

תגידו, אתם מכירים את "הטאו של פו" ? מישהו החליט שלמעשה לפו הדוב יש פילוסופיית חיים משלו שמתאימה לטאויזם וכתב על זה ספר מצליח. אותו הדבר קורה לגבי סיפורים מסוגים שונים ואחרים. לדעתי לבאפי עצמה יש פילוסופית חיים שכל אחד יכול ללמוד ממנה. ואחד הדברים שם זה לדעתי "חוסר ההתעניינות בפרטים קטנים". שמתם לב לזה פעם? אי פעם זה הפריע לכם בחיים? למה אני מתכוון בדיוק? בוא נאמר שיש איזשהו שד עם שם מסוים אבל באפי מעוותת אותו ככה כבדרך אגב. לא אכפת לה לזכור בדיוק איך קוראים לדבר ההוא או לדבר האחר, וכמובן בבאפי יש מיליון בדיחות סביב הנושא הזה בכל פגישה של החבורה. אבל בעצם - איזו דרך מדהימה לחיות. אם אי פעם הטרדתם מישהו ואמרת לו "מה אמרת?" "רגע, איך קראו לזה? שכחתי", שכחו מזה, תירגעו, נשמו עמוק ותחשבו על איך צריך לחיות נכון, כמו שבאפי חיה. הודעה זו נכתבה מאוד מאוחר בלילה אבל הכותב מתכוון לכל מילה.

Shades Of God

New member
מכירה את "הטאו של פו"

ואולי זה ישמע מפגר (מוזר בדיוק דיברתי על זה היום עם מישהו) לפעמים כשאני רואה סדרות-טלויזיה (גם אם הן ממש מפגרות ולא מעניינות) או קוראת איזה ספר,אני פתאום מקבלת מן "מסר"
... משהו שהציק לי כל היום-פתאום אומרים על זה איזה משהו שגורם לי לחשוב בצורה שונה על כל העניין.כאילו משהו שמכוון אל המחשבות שלי,אוף קשה לי להסביר.מטופש. בכל מקרה-זה קורה לי ה-מ-ו-ן כשאני רואה באפי. "פילוסופיית החיים שלה" כמו שאתה קורא לזה..בשבילי היא הרבה מעבר ל"חוסר ההתעניינות בפרטים קטנים". דרך ההתמודדות עם הדברים,עם כאב.באמת כמו שאמרת-צריך לחיות כמו שהיא חיה. אולי זה קצת מטופש להגיד את זה,בכל זאת סדרה דמיונית והכול.אבל כשאני רואה באפי זה בפרוש נותן לי כוח,להתמודד בעצמי עם דברים. מקווה שלא נשמעתי יותר מדיי מטורפת,אבל נו..לילה...עייפים.. עברתי תאונה אתמול.יש לי הרבה תרוצים :)

matara

New member
הבנתי למה התכוונת :))

גם לי זה קורה המון... והשאלה הנדרשת: תאונה?! את בסדר...?

Shades Of God

New member
אה...כיין.תודה.

האי-תנועה הזה,בא לי משום מקום.פשוט החליט להגיח אל אמצע הכביש.
אסור לנהוג כשעייפים! האוטו גוסס.ואני חיה :)

בנג´מין הוף ,אגב

אחד משני ספרים שעיצבו את תפיסת עולמי ואת התיאולוגיה שלי אני עצמי חסיד של "הדרך" או טאואיזם כפי שאחרים קוראים לזה ואת צודקת לחלוטין, אכן לבאפי יש פילוסופיה, כל מטבעות הלשון והביטויים הקטנים האלה באנגלית שהם תוהים לגביהם תמיד,זה משעשע ביותר, אבל הפילוסופיה אני מאמין מבוססת פסיכולוגית, זאת הדרך של גיבורי הסידרה להתמודד עם האימה והמוזרות של סאנידייל והחיים על פי השאול.

אני לא יודע למה כותבת ההודעה...

המקורית התכוונה אבל יכול להיות שכן, כי זו הדרך שלהם להתמודד עם כל האימה והמוזרות

אז אני מסכימה כנראה

ואני כאו די מסכימה עם הרעיון הכללי של- קח הכול בפרופרציה תמיד יש יותר גרוע ולקחת הכול באיזי... רק חבל שאני לא מצליחה ליישם את זהלחיים שלי:)

למעלה