פילוסופיה ונצח

conatus

New member
פילוסופיה ונצח

בתקופת חיי אני מבצע כך וכך פעולות, חושב מחשבות כאלה ואחרות ובסופו של דבר נעלם כאילו לא הייתי כלל על פני האדמה. בתקופה זו - היא התקופה בה אני קיים - אני עוסק בפילוסופיה מתוך ידיעה שזמני קצוב, כך שעיסוקי בפילוסופיה מושפע מאוד מידיעה זו. השפעתה של ידיעה זו על מחשבותיי ועל הפילוסופיה הנובעת מהן, גורמת לפילוסופיה שלי להיות כזאת ש"דורשת" מסקנה מהירה ותוצאה מיידית. דבר זה פוגע מאוד באיכותה ובאופייה של הפילוסופיה אותה אני "מייצר" לעומת פילוסופיה ש"רואה" את העולם מנקודת מבט נצחית. ברור הוא הדבר שאיננו יכולים באופן מוחלט "לייצר" פילוסופיה שכזו מאחר ואנו זמניים, אך לפילוסופיה מהסוג הזה עלינו לשאוף...

sheketz

New member
מכיון שאנחנו זמניים

על מנת להגיע לנצח אנחנו חייבים לחרוג מעצמינו. וזה לא פשוט בכלל.

ל נ צ ח

New member
אנחנו מתמיד האורחים הקבועים בנצח

כל עוד אנחנו לא מרשים לעמצמינו או לא מסוגלים להבין שאנחנו האדם לנצח אנחנו אותם אורחיו ועבדיו הקבועים של אדון אחד ובשום אופן אנחנו(האדם) לא האחד האדון המארח, נמשיך להאמין באשלייה המתוקה(?) שאנחנו זמניים בנצח.

לכן פילסופיה זה מדכאה

כי אי אפשר לרוב השאלות, שחלקן הן בסיס החיים, לתת מענה בגלל הזמניות, אלא רק לשאר השארות ולחיות עלפיהן.

lmatan1

New member
קליפ בננות את חייה על פי בכאילו

את בת 16 נשואה מחפשת ואוהבת לשתות גשם. אולי תאירי לנו באיזה סרט את נמצאת כרגע שלא נשאר מדוכאים מהשערות שאין להן מענה בגלל הזמניות.איך אפשר לחיות על השערות ששוות לקליפת השום כלום. בכבוד.

ל נ צ ח

New member
יש אומרים שאני בן 16וכך אני מרגיש

החשוב הוא איך מרגישים מבפנים בן 22 יכול להרגיש זקן ובן שישים כמוני כסוס צוהל צעיר. שלמה ארצי כבר בשנות ה70 שר בשירו שהיה אז להיט קח את הכל כמו שהוא, יהיה לך טוב יהיה לך קל ומאז את חיי אני אותם חי כך כמו שאומרות מילותיו של שיר יפיפה שגם הוא היה בשנות ה 70 להיט והם: אל תריב עם עצמך, אל תאחז בחשיכה, כל אדם עולם ואושר קרן שמש, והלילה הנצחי הוא בכלל לא הכרחי והכוכב שלך הולך תמיד איתך

Continuum

New member
בכל שחור יש לבן

"The sun is the same in a relative way but you're older "Shorter of breath, and one day closer to death -R. Waters ואל תגיד לי שאתה לא מרגיש ככה לפעמים.

sheketz

New member
היאך כיצד הרגע חומק לו?

אבל אם הרגע כל כך חשוב, למה להסתכל בכלל על העתיד?

חחח מסכימה איתך

וכל שנה אפשר למצא שילים ששות בגאומטריה לגיל... ככה יהיה משחק כל יום הולדת

kk221

New member
16 זה לא רק לנצח ../images/Emo6.gif

איזה זיון בשכל = 448 = 16 לנצח טועה = 268 = 16 ואוו, אם זה יצא אותו ערך בגימטריה אז בטח יש בזה משהו!!!

lmatan1

New member
כל הכבוד KK אתה טוב בזה ../images/Emo45.gif

תראה לאן הגעת כותב מספרים כלומר עושה מספרים ו,,,, מקלל ושולל ועושה סימן שווה בין שנים אז בטח שיש בזה משהו אתה משהו משהו.

kk221

New member
קצת הומור ידידי, קצת הומור

הרי בוודאי אתה רואה את ההקשר להודעה קודמת לא?

ל נ צ ח

New member
לנצח זה המשהו שזה עושה לך ולשכמותך

ולאנשים הכבויים להראות כאן את גודל קטנותם עליו לנצח וכך כאשר כמוך בוחרים להיאחז בדוגמאותיהם השליליות הירודות המורידות אותם מטה מטה בצלילתם לחשכים במקום לעלות ולהתעלות בדוגמאות מכובדות ומוארות של מעלה כמו משיח והשכינה הקדושה.

למעלה