פילוסופיה ודת

תגובות

- את התחמקת כמובן מהשאלות הקשות : תסבירי לי מדוע מישהו אשם בכך שנולד במקום מסויים וצריך למות בגלל זה? למה ילדים קטנים היו צריכים למות? - אין דבר כזה עולם הבא בתנ"כ, ביקשתי לא להזכיר את זה. - ההשוואה שלך בין בודהה לישו היא לא נכונה, ישו נתפס כשליח אלוהים בדיוק כמו מוחמד ונתפס כישות ארצית המחזקת את האמונה באלוהים הטרנסצנדנטי. בודהה לעומת זאת אינו נתפס כישות עליונה (ואני מדבר על האנשים שבאמת מאמינם בבודהיזם לא ה"עמך" שמתפללים לפסלים של בודהה) הבודהיזם הוא פשוט הליכה אחרי דרך החיים שבודהה קבע, הם לא מאמינים שבגלל שהם יתנהגו כך הם יקבלו עזרה מכוח עליון אלא הם מאמינים בהתנהגות עצמה כדרך חיים נכונה. ונראה שאין לך מושג בבודהיזם (נולדים מחדש עד אין סוף?!) וקיבלת רושם עליו רק דרך אמצעי התקשורת או לא יודע מה. אז עכשיו לידיעתך האמונה הבודהיסטית מתבססת על רציונל כמעט טהור. כלומר יש לה הסבר הגיוני ולא כזה שנשען על "דברים שאנחנו לא מבינים". בודהה אף קורא להטיל ספק בכל דבריו ובדבריהם של האחרים, בניגוד ליהדות שבה לשאול שאלות זה נחשב ככפירה וחטא אדיר. את פשוט מוכיחה את בוורתך מהודעה להודעה ומנסה לכסות את זה בכל מני אמצעים רטוריים עלובים.

hmmmmm

New member
תקשיב

וכדאי שבאמת תקשיב כי עד עכשיו אתה כנראה עסוק מדי בלחטט באף תוך כדי קריאת ההודעה... כבר אמרתי, לגבי הילדים, שאין פה אישו של אשמה או לא אשמה. דבר ראשון, יש מושג כזה עונש קולקטיבי, ועונש על מעשי אבות. אבל בלי שום קשר, המוות הוא לא צורת ענישה. לגבי העולם הבא, לא כל כך אכפת לי, האמת מה ביקשת, קודם כל כי פילוסופיה היא לא פיזיקה גרעינית, ולא הכל צריך להיות מבוסס על עובדות יבשות, ודבר שני כי אתה עויין. מעבר לכך, מצטערת להגיד לך, אבל אתה הוא זה שמראה בורות עצומה, ביהדות לפחות. היהודי לא עושה מצוות כדי לקבל עזרה מכח עליון, אלא הוא עושה מצוות לשם המצוות בלבד, כיוון שצורת החיים הזאת היא שתביא אותו להארה רוחנית ועלייתו בסולם הדרגות הרוחניות (מזכיר לך משהו, במקרה?) ושאלות ביהדות????????????? כרכים שלמים שנכתבו במשך אלפי שנים מפוצצים בשאלות ותשובות וכל החוקר הרי זה משובח. ו... אין דבר כזה רציונל טהור. מה שנראה בעיניך רציונלי לא נראה בעיניי רציונלי ובטח שנינו לא מסכימים עם איזה אזרח דלהי שמשתין ברחובות. ו... תגיד לי, אתה אוכל מספיק ברזל?

את סתם עקשנית...

- זה נראה לך הגיוני ענישה קולקטיבית? איך זה יכול להיות צודק לפי ערכי מוסר הגיוניים כלשהם? - ההמצאה הזאת של העולם הבא, מאיפה בדיוק לקחת אותה אם לא מהבסיס של התורה היהודית, התנ"כ? - ביהדות כן יש מושג של גמול, כשלמישהו רע הוא מתפלל לאלוהים שיעזור לו, בבודהיזם לא מתפללים לבודהה שיעזור להם. - לשאול לגבי קיומו של אלוהים זאת כפירה, אני לא יודע באיזה בועה את חיה אבל זה המצב. תגידי לי, האונה השמאלית שלך מתפקדת?

hmmmmm

New member
תקשיב, יא בועה ירקרקה של ליחה../images/Emo67.gif

מה שנראה הגיוני לי לא מעניין אף אחד, בטח ובטח לא את הישות העליונה. והאמת, כמה שזה נשמע נורא, על מנת למגר תופעות שליליות מהשורש, לא מספיק למנוע או להעניש - צריך להרתיע (הופה'לה, הלקסיקון הצבאי קפץ לי.) העולם הבא... אתה יודע, בלי שום קשר למובאות פילוסופיות, נראה לי לא הגיוני לאללה שאין (דגש על האין) עולם הבא. יש יותר מדי עדויות לקיומו, וזה שאנחנו, בימינו, לא רואים את זה בצורה ברורה מספיק, זו אך ורק אשמתנו. בקשר לגמול, האמת, חשבתי על זה אתמול, ואני חושבת שאולי אתה צודק בקטע הזה, כן יש אפקט של ציפייה לגמול. אבל כל מה שאני יכולה להגיד על זה, זה שלבי לבי עם הבודהיסטים, אם אין להם את זה. ולשאול - אני לא יודעת על איזו חברה אתה מדבר - האנשים הדתיים שאני מכירה מקרוב הם אנשים פתוחים, חושבים ותוהים בדיוק כמוך וכמוני. והאונה השמאלית שלי במצב שפיר, תודה שהתעניינת.

למעלה