פילוסופיה בהכחדה

totony

New member
פילוסופיה בהכחדה

אז ככה, היה פילוסוף כזה, בשם לודוויג ויטגנשיין, והוא אמר שהפילוסופיה היא בעצם סולם שעלינו להשתמש בו ואח"כ לזרוק אותו, כדי שלא יפריע לנו. ויכול באמת להיות שהוא צודק, מה הפילוסופיה נהיתה עכשיו? היא נהיתה מדע המנותק לחלוטין מהמציעות הסובבת אותנו. הפילוסופיה כעת לא מתיחסת לצד המדיני, המדעי, והכללכלי, כשפעם הפילוסופיה התייחסה לכל הנושאים. הפילוסופיה נהייתה מצומצמת ומרכזת רק בנושא החברתי והעולמי. האם הפילוסופיה באמת נהיתה מנותקת? האם היא באמת רק כלי שעלינו להשתמש ולזרוק? ובכן, אני לא מוכן לותר על הפילוספיה שאהבתי מגיל 7. הפילוסופיה חייבת להשתנות, אחרת היא לא תשרוד! הפילוספיה צריכה גם לעסוק בנושאים מדיניים, כללכלים ומדעיים. ---------------------------------------------------------------------- "גבולות השפה שלי הם גבולות עולמי" לודוויג ויטגנשטייין.

jazzcat

New member
לוא דוקא

אינני מסכים איתך כל כך, הפילוסופיה לא מתה, היא פונה לכל מיני ערוצים אשר מעסיקים את חיינו, אם זה הפילוסופיה של המדע למשל. מה גם שפילוסופיה אינה מדע אשר מתפתח כל חמש שנים כפי שאנו רגילים ממדע אחר כגון טכנולוגיית מחשבים...גם בעבר עבר המון זמן עד שחכמים הגו הגות מהפכנית, כלומר יש פרק זמן די ארוך בין הייגל לויטגנשטיין למשל. למרות שעל פי הסטטיסטיקה דוקא עתה צפויה לנו מהפכה :) כלומר, אם ויטגנשטיין נפטר בשנות החמישים אז כעת צריך לבוא חכם, אבל זו סתם סטטיסטיקה שלא קשורה לכלום..

totony

New member
אולי

אבל לא נדמה לך שאולי כל תחומי הידע האחרים אינם מותירים מקום לפילוסופיה? חוץ מזה, לא אמרתי שהפילוסופיה מתה, אבל היא גוססת לנגד עיני.

MagExtreme

New member
שטויות

2 מילים אייזיק אסימוב !!! הוא זה שאמר שיהיו לוינים כאשר עוד טיסה לחלל היתה מדע בדיוני. בזמנו זות היצה פילוסופיה מדעית בדיוק כמו שאני יגיד שעוד מילניות המכונות ישלטו בעולם וכולנו יודעים שככה זה באמת יהיה אבל בגלל שאף אחד לא יכול להוכיח את זה אז זה פילוסופיה !!!! או בקטן... תאוריה

למעלה