פילדמרשל ארווין רומל

anubis1

New member
פילדמרשל ארווין רומל

מספר שאלות על "שועל המדבר" עוד לא מצאתי תשובה ברורה לשאלה האם רומל באמת היה קשור לנסיון ההתנקשות בהיטלר ב 1944 כל מה שאני יודע שיוסף גבלס טען לטובתו של רומל ואילו מרטין בורמן טען שיש לרומל קשר לניסיון ההתנקשות השאלה הבאה היא האם היטלר כפה על רומל התאבדות או שנתן לו את הבחירה לבחור בין התאבדות או מעצר וביזיון והשאלה האחרונה מה היה הייחס של רומל ליהודי צפון אפריקה אני לא מצאתי הרבה בנושא אבל בקטן מה שהשגתי זה שהוא התנגד לכל הרעיון של "הפתרון הסופי"

montgomery

New member
הנה כמה תשובות

1) למרות שרומל אמר שהוא יתפל ביתנקשות הוא נפצע בצפון אפריקה וישב בבית חולים ללא יד ורגל בהתנקשות. 2) היטלר נתן בחירה- או מוות, או מוות למשפחה שלו והשפלה וביזיון. ולימטב ידעתי רומל לא היה ממתנגדי ולא תומכי הרג יהודים. בסוף הוא התנגד כי הוא ידע שהיטלר יפסיד

the man is back

New member
הוא נפצע מתקיפת מטוס קרב על מכוניתו

בצרפת. רומל באמת הסכים להיות חלק מהמחתרת ואף הסכים להיכנע לבעלות הברית ולתת להם להגיע לברלין לפני הרוסים.

anubis1

New member
לא הגיוני בכלל

רומל היה מפקד הכוחות בצרפת והוא היה אחראי להגנת החופים של צרפת חוץ מזה שהוא בנה שם מערכת הגנה ענקית והטמין יותר משישה מיליון מוקשים לאורך החופים(התוכנית הייתה להטמין 10 מיליון אבל הוא לא הספיק) כמובן שרומל הוא זה שהציע את הרעיון לשמור על כוחות השריון קרובים לחופים אבל היטלר החליט להציב אותם בין נורמנדי לפאריס מה שהתגלה לאחר הפלישה כטעות גורלית רומל הסתפק במספר טנקים מדיבייזית הפאנצ'ר וגם איתם הוא גרם לאבדות מאוד כשות לבעלות הברית אם רומל היה מקבל את מבוקשו שכל הכוחות המשוריינים יהיו קרובים לחופים יכול להיות שהפלישה הייתה נכשלת

the man is back

New member
מה לא הגיוני בזה?

כמפקד הוא מילא את חובתו בנאמנות אבל זה לא מנע ממנו להתנגד לנאציזם. גם שטאופנברג וטרסקוב היו קצינים מצטיינים.

montgomery

New member
הוא לא התנגד לנאציזם.

הוא התנגד להוצאה להורג שלו אחרי שהיטלר יפסיד. רומל ידע מה הולך לקרות והוא ניסה לרכך את הנפילה שלו וחברים הגנרלים

the man is back

New member
ואולי הוא לא רצה לראות את גרמניה

מובסת? חלקה המזרחי תחת המגף הבולשוויקי וחלק המערבי תחת המגף המערבי?

anubis1

New member
אני אסביר לך

אתה ענית לעצמך פחות או יותר כמפקד הוא מילא את את חובתו אז אם הוא מילא את חובתו איך אתה אומר שהוא רצה להיכנע לבעלות הברית? אם נניח והוא רצה לגרום לניצחון של בעלות הברית אז הוא לא היה מבצר את החוף הצרפתי בכזו כבדות או ממליץ להיטלר להציב את כוחות השריון קרוב לחופים ולא ליד פאריס

the man is back

New member
מאחר ורומל הצטרף למחתרת

האנטי נאצית בסוף הפיקוד שלו על קבוצת הארמיות B.

aviah

New member
שואת יהודי אלג'יר

שטח הכיבוש הנאצי בצפון-אפריקה - כבכל מקום אחר - השמיד יהודים. אין על כך עוררין. עם זאת, הטענה להפרדה שהיתה בין פעילות הצבא לפעילות האס. אס. ראויה לדיון נפרד. רומל, ועוד גנרלים נאציים אחרים, היו גאונים צבאיים של ממש, אך קשה לחוש אליהם אמפטיה, בגלל שהיו נאציים.

anubis1

New member
יהודי אלג'יר?

הדבר היחידי שאני מצאתי בקשר להרג יהודים בצפון אפריקה ע"י הנאצים זה 73 יהודים מלוב ולא מאלג'יר אם תוכל לספק מקורות זה יהיה טוב

למעלה