פיי פל

שובשוב2

New member
פיי פל

לא הבנתי מה העקרון. אתה רוכש באמצעות ציון המייל שלך וסיסמא שאתה מגבש לעצמך.
אם מישהו יודע את המייל שלך וגונב את הסיסמא הוא יכול לרכוש מוצרים ככל העולה על נפשו דרך פיי פל ואולי לשכנע אותם שמדובר בגניבה יהיה יותר קשה מחברת האשראי...
הנוחות היחידה כאן היא שאתה יכול להחליף סיסמא / סיסמאות ואין את אי הנעימות שבלגזור כרטיס ולהמתין לחדש ?
אודה אם מישהוא יכול להסביר אני בור בנושא...תודה !

wil

New member
לפייפאל כדאי לבחור סיסמה חזקה

וכמובן לא להשתמש באותה סיסמה גם בעוד 1001 פורומים אידיוטיים ברחבי הרשת.

ואז הסיסמה לא תיגנב.

היתרון הענק בפייפאל הוא שאתה יכול לקנות מוצרים בראש שקט מכל העולם בלי לתת את מספר כרטיס האשראי שלך.
אתה מאשר פרטנית כל עסקה ולא ניתן לגבות ממך אגורה אחת יותר ממה שאישרת.

כבר קניתי יותר ממאה פריטים באיביי מעשרות מוכרים סינים שונים.
אם הייתי נותן לכל אחד מהם את מספר כרטיס האשראי זה לא היה נגמר טוב.

שובשוב2

New member
סליחה אך לא הבנתי

אם לאותו מוכרן סיני מאיביי יש את הסיסמא של הפיי פל שלך ואת המייל שלך - הוא יכול באמצעותם לרכוש לו מוצרים אחרים - בדיוק כמו שיש לו את מספר כרטיס האשראי שלך. רק שכאן תצטרכי לבוא בתחנונים לפיי פל שגנבו לך את הסיסמא ולא לחברת כרטיס האשראי - אז מה עשינו כאן ? לא הבנתי. אשמח אם תפרטי כי נראה לי שלא הבנתי את הפואנטה..
תודה

innocence

New member
אבל אין לו את הסיסמא,

יש לו את שם המשתמש שלך, אבל לא את הסיסמא.

קישקשתא

New member
העקרון שאתה סומך על אתר אחד מאובטח

היטב במקום לתת את כרטיס האשראי שלך שוב ושוב לכל מיני אתרים אמינים יותר ופחות ומאובטחים יותר או פחות. יש "אבא" אם המוצר לא מגיע אליך.

שובשוב2

New member
אבל אם לאצר הסיני יש את קוד הפי פל שלך

הוא יכול לרכוש באמצעות הקוד הזה בשמך רכישות באמצעות פי פל - אז מה עשינו כאן ?

שובשוב2

New member
וכמו כן

יש אפשרות להגביל סכום רכישה בפי פל ? לא ראיתי את זה אצלהם באתר...

קישקשתא

New member
כי לאתר הסיני אין את הקוד

לך ולפייפאל יש, להם יש הסכם עם פייפאל שישלמו לו כסף וחיבור שעושה את זה עבור כולם בלי לתת את הסיסמה או את כרטיס האשראי.

bnorial

New member
פיי פאל זה עוד חומת מגן

הרי גם אם תמסור את כרטיס האשראי למתדלק או למלצרית או תחשוף אותו פיזית לעיני גנב - הם יכולים לעשות בו שימוש ע"י העתקת הפרטים.

כמו שאתה תבצע "הכחשת עסקה" במקרה של גניבת הכרטיס (או שימוש לא מאושר במקרים שצייניתי קודם) ככה יש לך עוד "חומת מגן" - וזה משהו שפיי פאל חורטת על דגלה בשירות. אני לא אומרת ש 100% אחוז האתרים שבהם קונים לא חשופים לסיסמת פיי פאל (לא בטוח שהמוכר "רואה" את הסיסמא שאתה מקליד עבור הקנייה) אבל זה: 1) אתר בעל שם ומאובטח, 2) המטרה שלו היא להגן על הקונים- ויש "אבא ואמא" מאחוריו.

trilliane

Well-known member
מנהל
העיקרון הוא שזו עוד אפשרות תשלום נוחה

א. שמקובלת מאוד (ולעתים היא אף אפשרות התשלום היחידה) באיביי ובאתרים אחרים (בחלקם השימוש בה חוסך את הרישום והפרטים נשאבים מחשבון פייפל, אם זה נוח ומתאים לך כמובן).

ב. כקונה יש לך הגנה במקרה שהמוצר לא התקבל / שונה מהותית מהמתואר (נוסף על ההגנה שכל אתר קניות שמכבד את עצמו מעניק ללקוחותיו, ולפעמים קונים גם באתרים פחות מכובדים...
).

ג. אם אתה לא רוצה לתת את מספר האשראי זה פתרון נוח. לי אישית זה לא מפריע, אגב; אני לא קונה מאתרים מפוקפקים ומסרתי את מספר האשראי שלי אין ספור פעמים, והייתה לי בעיה אחת בעשור שלם של קניות, זה סיכון שאני מוכנה לקחת (ובכל מקרה חברת האשראי עלתה על הבעיה באופן מידי) בפרט שיש גיבוי גם לכרטיס אשראי (הכחשת עסקה, כשל תמורה) לפי חוק כרטיסי האשראי בישראל.

ד. החוק הנ"ל תקף גם לפייפל. אם אתה משלם לפייפל דרך כרטיס האשראי, הרי שכל מה שתקף לכרטיס אשראי תקף גם כאן (אם יש בעיה מול פייפל שאינך מצליח לפתור).

ולסיום, אין סיבה שמישהו ידע את ההססמה שלך... בחר בססמה ייחודית וקשה ואל תמסור אותה לאיש. במקרה של פריצה לחשבון תוכל לדווח על כך באופן מידי לפייפל והם יטפלו בכך, ולא, זה לא יהיה קשה יותר לשכנע אותם מאת חברת האשראי (מניסיון של אנשים שזה קרה להם).

בקיצור, אם אתה לא רוצה פייפל אתה ממש לא חייב; אפשר להסתדר גם בלי. אבל אם אלה הבעיות שמטרידות אותך, שלא יטרידו אותך.

למעלה