פיי מורעבת!

hanyou12

New member
פיי מורעבת!

אני מאוד מרוצה מה-GO! שקנינו לה, והיא גם מאוד אוהבת אותו. כרגע אנחנו עדיין בהעברה איטית אך עקבית מהמזון הרפואי ל-GO!
אבל משהו לא מתחבר לי. אני באה מבית שבו לחיות ניתן מזון בצורה חופשית כמה שהם רוצים והם פשוט אכלו כמה שהם צריכים. אבל פה על האריזה כתוב שלפיי צריך לתת רק 33 גרם מזון. למזלי גם מהמזון הרפואי היא אמורה לקבל אותו דבר אז אני לא מסתבכת בחישובים בין השניים, אבל יוצא שהיא כל הזמן מורעבת ומחפשת אוכל.
היא משתגעת מזה שאין לה אוכל זמין ואנחנו משתגעים מההתרוצצות שלה והחפירה בפח בשביל עוד קצת אוכל.
כבר העליתי לה את הכמות ל-37 גרם ביום אבל זה הרבה מעל מה שהיא אמורה לקבל ואני לא יודעת עד כמה אני יכולה להוסיף לה. מה גם שהוטרינרית אמרה שה-GO! מאוד עשיר בחלבון וצריך להיזהר בכמויות שנותנים. אבל אם היא כל הזמן רעבה זה גם לא פיתרון... אני מנסה להסיח את דעתה בין הארוחות עם צעצועים אבל זה עובד למעט זמן ואחרי איזה שעה היא מחפשת אוכל שוב.
אז מה לעשות?

razor1

New member
תוך כמה זמן היא מסיימת את האוכל בקערה?

איך זה היה עם המזון הקודם?

סתם בשביל להיזכר, בת כמה היא וכמה היא שוקלת?

hanyou12

New member
ככה:

אני נותנת לה את המזון במנות קטנות לאורך היום, לרוב ב-3-4 מופעים (שניים בבוקר ושניים בערב כי במהלך היום אנחנו לא נמצאים).
כלומר יוצא שהיא מקבלת קצת פחות מ-10 גרם במנה לאורך היום. היא מחסלת כל מנה בפחות מחמש דקות.
עם המזון הקודם הייתי נותנת לה חופשי והיא בדרך כלל לא הייתה מסיימת, גם לא הייתי מודדת כמויות, הייתי פשוט ממלאת את הכלי וזה היה מספיק לה ליום וחצי-יומיים. אבל המזון הקודם לא היה מאוד איכותי. זה יותר איכותי ובגלל זה צריך לתת ממנו פחות כדי לא להעמיס לה על הכליות.

היא בת חמישה חודשים ובשקילה האחרונה שקלה 1.700 ק"ג.

Mישהיא

New member
לפי מה שאני יודעת

וככה זה אצלי
חתולים יכולים ויודעים לאכול כמה שהם צריכים
אצלי כל הזמן יש אוכל יבש חופשי

משונה ההתנהגות

לא יודעת מה לעשות ...

hanyou12

New member
בנוסף

חזרה לה התנהגות מלפני כחודשיים-שלושה כשרק קיבלנו אותה. כשאני מעניקה לה את האוכל היא אוכלת באטרף ומדי פעם גם מנסה ללעוס את דפנות הכלי - מפלסטיק. אני חושבת שהיא פשוט מורעבת...
אם האוכל היה פחות איכותי והייתי יודעת שהיא באמת לא תתנפל עליו והיא לא הייתה גורה אולי הייתי נותנת חופשי אבל אני מפחדת שהיא תאכל יותר מדי וכל החלבון הזה יעמיס לה על הכליות. אבל אולי אני סתם חיה בסרט...

meedas

New member
נסי להגדיל את נפח האוכל

אפשר למשל להשרות את האוכל במים זמן מה לפני ההגשה כדי לנפח את הגרגרים ולהפוך את האוכל למשביע יותר.

razor1

New member
אולי תנסי לשים את כל הכמות בצלחת בפעם אחת?

אולי היא מתנפלת על האוכל כי הוא לא נגיש כל הזמן.

hanyou12

New member
לפי הנחיות הוטרינרית

היא אמרה שאפשר להגדיל מעט את הכמות מהכתוב אבל בשום אופן לא לתת הכל בבת אחת.

dimitrygo

Active member
מנהל
תשאירי לה מזון נגיש חופשי לכמה ימים ותראי מה

יקרה. היא גורה, היא צריכה לקבל המון אנרגיה וחומרים לבניית הגוף. אין לך מה לפחד מהחלבון הגבוה, במיוחד לא בגיל הזה.

אגב יש חתולים שאוכלים דווקא יותר כשמגבילים אותם במזון כך שייתכן אפילו שהיא לא תאכל הרבה.

hanyou12

New member
להשאיר לה את הכמות שהיא צריכ נגישה

או יותר מזה?
הוטרינרית אמרה כן לתת יותר אם היא מבקשת אבל לא הכל בבת אחת כי היא מחלימה מזיהום מעיים ורצוי לא להעמיס לה על המערכות. העניין שזה היה כבר לפני שבועיים בערך ומאז היא בסדר. אני קצת היסטרית לגביה...

dimitrygo

Active member
מנהל
תשאירי לה כמות כפולה ממה שאת נותנת לה ותעקבי

אחריה כמה ימים. אם תראי שהיא זוללת הכל אז תקטיני את כמות האוכל שאת משאירה.

Indianit Jones

New member
לדעתי, תשאירי לה אוכל זמין בלי להגביל כמויות

כשהיא תבין שלא לוקחים ממנה את האוכל היא כבר תתאזן לבד
לא נורא אם היא תשמין קצת בהתחלה.
החתולה שלנו גם אוכלת GO לא מגבילים אותה ואין לה עודף משקל רציני [לדעת הוטרינרית שלה היא שמנמנה אבל היא לא רואה סיבה לדאגה]

meedas

New member
לא כולם

שלי יאכלו בלי הפסקה אם יהיה להם אוכל כל היום. וישמינו הרבה מעבר למה שסביר או בריא.
זה מאוד אינדיבידואלי

למעלה