פיית השיניים

פיית השיניים

לזאטוט מתנדנדת שן, וכבר זמן רב שאני מנסה לגשש בדיפלומטיות, מה הוא רוצה מפיית השיניים. הוא מתעקש על שרביט קסמים.
מה לעשות?

לקנות שרביט קסמים

יש בהפנינג כמו "חרב" שכשלוחצים על הכפתור שלה - היא מאירה. משהו ממלחמת הכוכבים. ובחנויות קסמים יש שרביטות למכביר (זמיר טריקים בר"ג, למשל).

שתי תשובות

1. זה בסדר, הקסמים באים ממנו. משחקי "נדמה לי" הם חלק ממרקם הגיל 2. זה הזמן לרשום אותו לחוג קסמים....

זמיר טריקים זה רעיון טוב, כי

השרביטים שמוכרים שם יודעים לשלוף איזה פרח או משהו כזה. נראה לי שהוא לא יסתפק בסתם חתיכת פלסטיק.

אבל אם הוא יהיה מאוכזב כי ציפה לקסם

אמיתי, אני אגיד:"אבל ליליה ולאה אמרו שיהיה בסדר ואתה אמור לדמיין...."

Tamo daleko

New member
תהיה בנוגע לפיית השיניים

הבת שלי אוספת דמויות של פיות. והפיה שלה יודעת את זה (כמובן) ובכל פעם שנופלת לה שן - מביאה לה עוד פיה לאוסף. הבת שלי ניסתה לתחקר אותנו מי באמת מביא את הפיה, ענינו תשובות בסגנון של "מי את חושבת שמביא" וכיו"ב ונראה לנו שהילדה מאמינה שאכן ישנה פיית שיניים (הילדה, אגב, בת שש וחצי). חברה העירה לי, שזה לא לעניין שאנחנו משתפים פעולה עם "השטות" הזו של פיית השיניים, כי הילדה צריכה להיות יותר מציאותית מזה. אני דווקא מוצאת את זה ילדותי ומקסים ונאיבי להאמין בפיות שיניים. וברור שלי שהיא לא תאמין בפיית השיניים גם בגיל שלושים
. אבל איך ילד מגלה פתאום שאין חיה כזו? זה לא שובר את ליבו? לא פוגע באימון בהורים (שסיפרו לו סיפורים על פיות שאינן קיימות)?

לאה_מ

New member
הבן שלי גילה בעצמו בגיל צעיר מאד.

אני זוכרת שפעם הלכתי איתו בקניון והוא הראה לי משהו בחלון הראווה של חנות כלשהי ואמר לי כשכאשר תנשור לו השן הבאה הוא רוצה את זה. אני אמרתי שהוא צריך לומר את זה לפיית השיניים, והוא הסתכל בי במבט מלא רחמים, ואמר "נו, באמת, אמא - אני יודע שזה אתם"
לדעתי בגיל שש עוד מותר ונפלא להאמין בפיית השיניים. לא חושבת שהתגלית הזו מהווה איזו פגיעה באמון. מה עם סנטה קלאוס? ואליהו הנביא?

irisgh

New member
../images/Emo45.gif

כל עוד זה מתאים וטבעי לילד, זה בעיקר טוב בעיני.

מסר לחברה שלך...

בדיוק כפי שאמרת, לא סביר שביתך תאמין בפיית השיניים בגיל 30. עצוב לראות איך הפחד העצום של א/נשים מאבדן האחיזה במציאות, משפיעה עליהם בצורה כזו, שהם המוכנים לגזול כל אלמנט של דמיון וחלום מילדיהם. חשוב שתצייני בפניה שאת מצפה שהיא לא תעז לומר משהו לביתך, כי כבר ראיתי דברים כאלו קורים (גם כאן אצלי בבית, כשאב הבית באותה גישה הסביר לעומר שאמא היא פיית השיניים
)

לבן שלי נשרה השן הראשונה כחודש לפני

הבת. כאשר לבת התנדנדה שן, היא רצה לבן, ושאלה אותו (הכה את המומחה), כיצד הפיה יודעת להיכן להגיע, כיצד היא מצליחה להכנס לחדר וכ"ו. הוא חבש בשמחה את כובע המומחה, והמציא לה תשובות כיד הדמיון הטובה עליו. איזו שיחה חמודה זו היתה! להאמין בפיית השיניים זה נפלא, אבל אם הילד תובע תשובה ("נכון שזו את שמביאה לי את המתנות?"), אז כמובן לא לשקר. שאלה כזו היא סימן שהילד בשל להפרד מהפנטזיה.

למעלה