פיית השיניים

orit81

New member
פיית השיניים

לגדולה מתנדנדת שן ראשונה והיא מאד מתרגשת.
אמרה לי לפני כמה ימים שכשהשן שלה תיפול היא תשים אותה מתחת לכרית.
שאלתי למה לשים מתחת לכרית כי ממני היא בטח לא שמעה מעולם על המושג "פיית השיניים" ולא ידעתי האם זו הסיבה.
ענתה שרוצה לקבל מתנה מפיית השיניים וחייכה בחיוך נבוך כמו יודעת שאין באמת דבר כזה.
אני מתלבטת - מצד אחד למה לא להפתיע ולשמח אותה עם מתנה מתחת לכרית בבוא הזמן,
מצד שני מרגיש לי קצת לא נכון לשתף פעולה עם משהו שהוא לא אמיתי.
הרי כל פעם שהיא מפחדת ממפלצות או ממשהו שרואה בטלויזיה אני חוזרת ומסבירה מה אמיתי ומה לא ושיש הבדל בין דמיון למציאות ובסיטואציה הזו אני בעצם משתפת פעולה עם עולם הפנטזיה. אז בגלל שזו פנטזיה חיובית שמביאה מתנות זה בסדר? ואם היה מדובר במכשפה? הרי שהייתי מסבירה שאין באמת מכשפות... קצת כמו סנטה קלאוס, מעניין איך הורים מסבירים לילדים שלהם את הנושא בבוא העת כשהילדים גדלים ומבינים שבעצם אין דבר כזה.

זו לא דילמה כזו קריטית כמובן, יותר בכיוון של מחשבה שמעניין אותי לדעת מה אחרים עושים.
חשבתי פשוט לשאול מה היתה רוצה מפיית השיניים ולאחר שתקבל את המתנה שתבקש אספר לה שאני התחפשתי לפיית השיניים כי בעצם אין דבר כזה.

בקיצור - מה אתם אומרים?

הי אורית

קראתי בעיון וממש לא מבינה היכן הבעייה.
נדמה לי שאף אחד מהילדים שמקבלים מתנה מתחת לכרית לא באמת מתבלבל לחשוב שיש פייה שזהו תפקידה.ומצד שני רב הילדים אוהבים לשחק ב'כאילו' וב'נגיד ש'.
בעיני זה סתם הורס חגיגות עבור הילדונת שלך אם תגידי לה שבעצם זאת את.היא יודעת זאת היטב מטעם עצמה.היא פשוט שמחה למצוא סיבה טובה למתנה...

והבן שלי אמר לי לא מזמן כששן טוחנת התנדנדה לה -"טוב אמא,אני גדול מדי בשביל פיית השיניים,אז בואי נחליט שעל שן חותכת אני מקבל 5 ש"ח,על שן ניבית 10 ש"ח ועל טוחנת 15 ש"ח....

משתפרת

New member
לגבי האמינות?

הבנתי שמה שמפריע לך הוא שיתוף פעולה עם אגדה, אי אמירת האמת.
תגידי, בכל סיפור שאיננו ביוגרפיה או היסטוריה שמספרים לילד עוצרים ואומרים לו שרק המציאו את זה וזה לא קרה? כשמקריאים לילד את משלי קרילוב אומרים לו שהשועל לא באמת חשב או לא באמת אמר, ושהעורב שלא יכול היה להתאפק והשמיט את הגבינה כשדיבר לא באמת דיבר ובעצם כל הסיטואציה היא המצאה שנוצרה כדי לקדם את מוסר ההשכל? סומכים על הילד שיהנה מן הפנטזיה ועל ההגיון שלו- שידע לחבר אותו למציאות.
ומה עם משחקי תפקידים שעוזרים לנו להמחיש לילדים מצבים ולהעניק להם כלים להתמודדות? הם יודעים שמדובר במשחק, למרות שלפעמים התנהגותם מאד אמיתית. את יודעת מה? אפילו כשמניעים את השולחן בליל הסדר כשאליהו הנביא אמור לשתות מהיין שמזגנו עבורו, זו זרימה עם הפנטזיה של הילד, ועם הזמן הוא מבין שמדובר בפתיחת דלת ובאירוח מטפוריים.
באשר לפיית השיניים- גם אם לא תגידי לבתך שזו אגדה ושאת היא שהענקת לה מתנות- די מהר היא תדע מה האמת, ואולי בכלל היא כבר יודעת. הילדים האחרים יספרו לה.
אצלנו? השן הראשונה נשרה ללינדו בגיל די גדול, כשכבר היה בכיתה א'. הוא ציפה לשי מכיוון שכל חבריו קיבלו כבר מספר פעמים הפתעות. הוא כבר ידע שמדובר באגדה והיה לו ברור שאנחנו האחראים להפתעה שיקבל. והוא קיבל, כפי שקיבל פרס בכל פעם שעבר עוד שלב בהתפתחות. הבת שלי דווקא מאד נהנתה לאפשר לילדיה- הנכדים שלנו- ליהנות מעולם הפנטזיה. הם קיבלו מתנות עם כל שן שנשרה, הרבה אחרי שכבר הבינו שאמא שלהם היא האחראית, אך היה להם כיף עם הפנטזיה. אני שיתפתי פעולה וכתבתי עבור הנכדה אגדה עם הרבה תמונות על קהילת הפיות וביחוד פיות שיניים, ועד היום הגירסה המודפסת והמנויילנת שמורה אצלה כמזכרת.

KallaGLP

New member
מניסיוני האישי, עולם פנטזיה עשיר ומפותח

זו ברכה נהדרת שתורמת המון לחיים, וזה בלשון המעטה. אין כל חשש שהיא לא תוכל להבדיל בין מציאות לדמיון, ואלה לא דברים שיש בכלל צורך להסביר. לשקוע מדי פעם בעולם הפנטזיה זה נהדר ולא יוצר שום בלבול עם המציאות, אל חשש.

Noga Lavie

New member
גם אצלנו פיית השיניים הגיעה בהפתעה גמורה

אותי הטרידה יותר העובדה שהיא מצפה לעוד מתנות, מעבר למסורת יום שישי. אוריאל אירגן לה אז את המתנה לנפילת השן הראשונה, כך שלא אני עסקתי בזה. למרות שמסביב ילדים קיבלו מתנות גם על שיניים אחרות, אנו נתנו מתנה על שן ראשונה בלבד, בטענה שהשן הראשונה שנופלת היא קסומה, והפיה נותנת מתנה בתמורה לקסם שקיבלה.

לא שזיו הסתפקה בזה. היא שלחה לפייה מכתב יום אחד, וביקשה כוחות קסם. אבל אז הפיה ענתה לה באמצעותי שאי אפשר לתת כוחות קסם לילדים מצד אחד, ואי אפשר לתת מתנות מעבר לשן הראשונה מצד שני (היא שלחה לזיו מחברת קשר, אבל זיו החלה להשתמש במחברת רק לאחרונה, ובסוף כיתה ב' היא כבר יודעת היטב שזו מחברת רגילה, רק עם ציורים יפים של יצורי יער קסומים).

זיו שאלה אותי כבר בגיל חמש האם המתנה מהסינט (בארצות השפלה סנטה קלאוס לא נותן מתנות, אלא הסינט ב-6 בדצמבר) היא מאיתנו. זה לא שהיא האמינה בפיית השיניים כלכך, כמו שהיה נחמד לה לשחק במשחק בו פייה כלשהיא מוכרת וקרובה אליה אישית.

fatfat

New member
אצלנו בזמנו לא דיברו על פיית השיניים

אלא פשוט אמרו שצריך לשים מתנה מתחת לכרית כשנופלת השן. וכך היה. הן אמנם היו מוכנות לקבל מתנה על כל שן אבל הבהרתי להן שאצלינו נותנים מתנה רק בשן הראשונה.
אז הן דאגן להשיג מתנות על השן הראשונה גם מהסבתא ומשתי הדודות.

China8

New member
זה מזכיר לי את ההתלבטות לגבי סנטה

בקרב חברינו הלא יהודים השאלה הזו עולה הרבה: האם לשתף פעולה עם סיפור סנטה ולתת מתנות בשמו או לקלקל את הפנטזיה. הרוב בוחרים באפשרות הראשונה. הורים ש"מקלקלים" נחשבים מאד מבאסים וכך גם הילדים שכבר יודעים את האמת.
אצלנו אין את הדילמה פשוט מפני שהילדה פוחדת מבואה של הפיה ולכן לא הזמנו אותה.

אבי351

New member
לבני לפני כשנה נפלה השן הראשונה ומאוד חיכה

לזה ואמרתי לו שפיאת השיניים השאירה לו מתנה.הוא אני בטוח שידע שאת המתנה אני שמתי לו אבל לכל חבריו חיכתה המתנה אז למה לו לא מגיע....

למעלה