פיירפוקס וגולל

אתה ישראלי?

גולש לרוב באתרים ישראלים? לרוב האתרים הישראלים כתובים מימין לשמאל? לרוב המשפטים מתחילים בצד ימין ונמשכים שמאלה? למה אני צריך לקבל את סוף המשפטים איך שאני נכנס לאתר? ואם זה אתר שחשוב בו התצוגה ואיך שהדף מוצג. האתר מחולק בתוכן מימין ומשמאל תמונות. כשאני גולש באקספלורר שלוקח בחשבון את הכיוון של העברית. בחלון מוקטן, יוצג קודם החלק הימני של החלון, החלק של התוכן. אבל בפיירפוקס, אני צריך לקבל את החלק השמאלי. למה? אולי זה לא נראה לך חשוב שקודם יוצג החלק הימני. אבל עבורי זה חשוב. אני עובד על אתר שעצם זה שהדף נפתח בפיירפוקס בחלק השמאלי, זה פשוט הורס.

ובמלים אחרות

בכלל לא מעניין אותי היכן ממוקם הגולל. אני כמעט ולא משתמש בגולל הזה בכלל. מעניין אותי שקודם יוצג החלק הימני של החלון. ובזה, פיירפוקס עשו פאשלה כנראה.

אני לא מבין מה אתה אומר.

כשאני כותב תוכן, הוא מופיע כיאות גם בדפדפני ג'קו (שוא"ש ושו"ת), גם באופרה, גם בkhtml (ספארי וקונקרור) וגם במיקרוסופט אינטרנט אקספלורר. התוכל להעלות דוגמה (קוד HTML + שתי תמונות - אחת לאקספלורר והשניה לשוא"ש) כך שנוכל להבין למה כוונתך?

xslf

New member
נדמה לי עכשיו

שהוא מתכוון למיקום הראשוני של תוכן החלון לפני גלילה רוחבית, אבל זה ממש לא היה ברור מההודעה המקורית שלו. וכמובן אז נשאלת השאלה, למה שתהיה גלילה רוחבית בכלל באתר?

ailag

New member
רזולוציה נמוכה למשל

מאלו שכבר לא כדאי לבנות עליהן אבל אחד באלף משתמש בהן. או לחלופין לדיב עם overflow-x: scroll והגדרת רוחב לא גדול במיוחד.

xslf

New member
אלו שני דברים נפרדים

המיקום ההתחלתי של הדף לפני גלילה רוחבית, והמיקום של פס הגלילה האנכי הם שני דברים נפרדים לחלוטין. אישית, אני מעדיפה שכל האתר יכנס לי לחלון בלי גלילה לרוחב (בהנחה שהבנתי למה אתה מתכוון ב"קודם יוצג החלק הימני של החלון"). וכן, אני
, כך שאני מעדיפה שיפנו אלי בלשון נקבה.

אוקיי, שני דברים נפרדים.

באקספלורר זה "בא" ביחד, אז התייחסתי לכך מתוך הרגל. אני מבין ששני הדברים האלו לא חייבים להיות קשורים אחד לשני. אני גם מעדיף שכל האתר יכנס לי לחלון בלי גלילה. אבל לפעמים זה לא מסתדר. (אפשר להאשים את המתכנת, אני מניח) ובנוגע להיותך עיגול וקו. אני יכול לחיות עם זה ואשמח לפנות אליך בלשון נקבה. (אני מתנצל על חוסר תשומת הלב שלי)

pulse11

New member
פס גלילה וניווט

אהלן. סתם ככה לרקע כללי, נערכו מבחנים (אני אחפש מחר קישור למאמר) על משתמשים הדוברים שפות-אם שונות, חלקן שפות הנכתבות משמאל לימין, חלקן מימין לשמאל וגם פנית (כתיבה מלמעלה למטה) והתוצאה הייתה חד משמעית שאין קשר בין כיוון הכתיבה של השפה ומיקום פסי הגלילה המבוקש על ידי המשתמש. ההרגל הזה של פס גלילה לא קשור לכיוון הטקסט והוא נתפס על ידי הגולשים כאובייקט חיצוני לתוכן האתר ולא חלק ממנו, ולכן רוב הגולשים מעדיפים אותו בצד ימין (אני מניח שמכח ההרגל). הקשר בין כיוון כתיבת השפה והגלילה קיים באחוז נמוך. לכן רוב הגולשים יתבלבלו אם תזיז להם את הגלילה שמאלה. לראיה: כפתורי סגירת/צמצום חלון במערכת ההפעלה בעברית זה פשוט קטסטרופה אי אפשר להתרגל לזה - והנה, אין קשר בין כיוון הכתיבה ומיקום הכפתורים. זה פשוט עניין של הרגל.

למעלה