פיירפוקס וגולל

פיירפוקס וגולל

באקספלורר (לפחות ב 6) אם אני מציין <html dir=rtl> אז הפס גלילה עובר מימין לשמאל. בפיירפוקס הוא מסרב. יש פתרון? או אין מה לעשות? אפילו בתפוז. כשנפתח העמוד של תפוז ואני עובד עם חלון מוקטן, הדף מוצג החל מהקטע השמאלי ולא הימני.

TOTAHON

New member
לא להשתמש בפיירפוקס !!

הדפדפן הזה פשוט איום ונורא !! חצי מהפקודות ב-CSS לא עובדות ! חצי מהפקודות ב-JS לא עובדות !! אני בכלל לא מבין מה מתלהבים ממנו , הוא ממש לא ידידותי לבוני אתרים . .

TOTAHON

New member
הנה הוכחה . .

הפיירפוקס מזהה את עצמו בתור . . נטסקייפ ??!!

בוזו

New member
ומה לא בסדר פה?

פיירפוקס הוא צאצא של הדפדפן נטסקייפ. אם תרצה לראות דוגמאות לחוסר תמיכה של IE בסלקטורים של CSS, רק תריץ חיפוש בגוגל.

NeoSwf

New member
סתם הערה קטנה

גמני חשבתי כך לפני שהתחלתי להתמקצע בתחום. שים לב שלFF יש הרחבות לפיתוח אתריםש לא קיימות בIE. חפש קצת על firebug

בוזו

New member
לא רואה סיבה שזה יקרה,

בחרתי להשתמש בדפדפן באנגלית. אם הייתי בוחר בדפדפן בעברית, הייתי מצפה מהפס גלילה להיות בצד שמאל.

אני דוקא כן רואה סיבה שזה יקרה

1. זה שבחרתי להשתמש בדפדפן בגירסא אנגלית, לא אומר שלא אכנס לאתרים בשפות אחרות. חלקם הם כאלו שהצגתם מחייב (או רצוי) הצגה של הדף מימין לשמאל. נראה לי מגוחך שאכנס לאתר עברי ואקבל את החלק השמאלי שלו. 2. אומנם אקספלורר זה לא בהכרח דוגמא למשהו תקין. אבל גם האקספלורר שלי מותקן בגרסא האנגלית. הוא עדיין מזיז את הגולל בהתאם לאתר ולא לפי מה שבא לו. ובטח יש עוד כמה סיבות שלא עלו לי כרגע. השאלה היא, האם יש דרך לשנות את מיקום הגולל בפיירפוקס? או שזה משהו בלתי אפשרי. לדעתי הצנועה, זה באג רציני, אם לא ניתן.

בוזו

New member
כמו ששושנה ציינה, אתה מדבר על משהו אחר לגמרי

אם אני זוכר נכון (מצטער, אין לי זמן וכוח לוודא כרגע)), הבאג הזה תוקן ויופיע בגרסה 3.

NeoSwf

New member
ככה FF מרנדר את העמודים

ולא יודע אם יש צורך שהוא ירנדר RTL אחרת.

NeoSwf

New member
אני לא הבנתי את הבעיה וחשבתי שדובר רק על

מיקום הפס גלילה בצד ימין בRTL בFF. לאחר שפרסמתי הבנתי שThePassionMaster דיבר על בעיית רינדור האלמנטים במסמך. טעות שלי. אני פחות מתמצא בנושא הזה כי אני אף פעם לא משתמש בתכונה הטבעית של כיוון המסמך לסידור האלמנטים. לא ידעתי שFF לא הופך אותם לפי כיוון השפה. זה מאוד מוזר ומפתיע ובאמת באג מעצבן ביותר אם אתה עובד בשיטה זו. מעניין למה aliag,לא העלת נושא זה עד כה
זוכרת את הויכוח שלנו, על בניה בעזרת RTL או לא? לא נתקלת בזה?

בוזו

New member
גם אני התווכחתי איתך על זה, אבל

אני לא חושב שהבנת את התלונה של ThePassionMaster: נאמר ויש לך דף HTML שהכיוון שלו הוא משמאל לימין, והתוכן בו רחב יותר מרוחב החלון. מה שיקרה בפיירפוקס זה שתראה את החלק השמאלי של האתר, ותצטרך לגלול ימינה כדי לראות את ההמשך. הגיוני ונוח. אבל אם הדף יהיה מימין לשמאל, עדיין תראה את החלק השמאלי של האתר, וכדי להתחיל לקרוא את הדף תצטרך קודם כל לגלול ימינה. זה לא נוח, וזה תוקן כבר (ווידאתי). לא מדובר על בעיה של רינדור אלמנטים, האלמנטים עצמם ממוקמים במקום הנכון.

תוקן כבר? למה כוונתך?

בדקתי כרגע את הגירסת פיירפוקס שלי וזו הגירסא האחרונה. אצלי זה לא תקין. למה התכוונת ב "וזה תוקן כבר (ווידאתי)."?

xslf

New member
יצא לי לצפות במבדקי usability על גולשים

ישראלים, ואחד הדברים ששמתי לב אליהם שם הוא איך שה"פיצ'ר" הזה של אקספלורר מבלבל משתמשים בטירוף. הם מחפשים את סרגל הגלילה פעם כאן ופעם כאן (כי הם לא יודעים אף פעם איפה הוא יהיה), ולא מעט פעמים לוחצים בטעות על מקום לא נכון בדף/חלון אחר/על הדסקטופ בגלל שסרגל הגלילה לא איפה שהם ציפו שיהיה. אחרי שראיתי את זה, היה די ברור שההחלטה של פיירפוקס לא להזיז את סרגל הגלילה פר דף היא ההחלטה הנכונה.

למעלה