פייסבוק

טיףטף2

New member
פייסבוק

האם לדעתכם כשמאד קשה לשמור על שמירת העיניים ואני מוצא את עצמי בפייסבוק מסתכל בתמונות של גברים האם עדיף לסגור את הפייסבוק? אני חושש שאעשה צעד נועז וימאס לי מחיי הדת.(בגלל שאני בהתחלה ובלי הדרכה צמודה צמודה) רבי דוד,מה דעתך?

רהי טיףטף היקר, למה שיימאס לך מהדת

/tapuzforum/images/Emo24.gifנאמר בפרקי אבות עשה לך רב וקנה לך חבר, אני חושב שבאמת בהתקדמות היפה שלך בדת הגיע הזמן שתמצא לך רב צמוד באיזור מגוריך ותתייעץ איתו על הכל. לגבי הפייסבוק, אין הרבה מה לראות, יש תמונות של גברים, של נופים, של יצירות, הכל נפלאות הבריאה, תסתכל ככה על זה ותראה שבעצם כל היופי נברא ע"י בורא עולם, אבל אם אתה מרגיש שאתה עלול למעוד (למרות שכפי שאמרתי לך אין איסור להסתכל על גברים) אז סגור את הפייסבוק תירגע תחשוה על הקב"ה שנתן לך נסיון ועמדת בו. תיקח הכל אחי הצעיר איזי איזי, בלי לחץ, ה` איתך תמיד. תהיה חזק נשמה ואל תיפול ברוחך. לא הפייסבוק ולא התמונות הם שינתקו חלילה מהדת, אתה יותר איתן מהם ואני רואה את תגובותיך היפות והחכמות בפורומים השונים. אין דבר העומד בפני הרצון ואין ייאוש בעולם כלל!

רהי טיףטף היקר, למה שיימאס לך מהדת

/tapuzforum/images/Emo24.gifנאמר בפרקי אבות עשה לך רב וקנה לך חבר, אני חושב שבאמת בהתקדמות היפה שלך בדת הגיע הזמן שתמצא לך רב צמוד באיזור מגוריך ותתייעץ איתו על הכל. לגבי הפייסבוק, אין הרבה מה לראות, יש תמונות של גברים, של נופים, של יצירות, הכל נפלאות הבריאה, תסתכל ככה על זה ותראה שבעצם כל היופי נברא ע"י בורא עולם, אבל אם אתה מרגיש שאתה עלול למעוד (למרות שכפי שאמרתי לך אין איסור להסתכל על גברים) אז סגור את הפייסבוק תירגע תחשוה על הקב"ה שנתן לך נסיון ועמדת בו. תיקח הכל אחי הצעיר איזי איזי, בלי לחץ, ה` איתך תמיד. תהיה חזק נשמה ואל תיפול ברוחך. לא הפייסבוק ולא התמונות הם שינתקו חלילה מהדת, אתה יותר איתן מהם ואני רואה את תגובותיך היפות והחכמות בפורומים השונים. אין דבר העומד בפני הרצון ואין ייאוש בעולם כלל!

טיףטף2

New member
אני לא באמת יתעייץ עם רב על דברים כאלו...

או שהתכוונת לנושאים בכלליות ולאו דווקא בנושאים אלו?

כמובן שהתכוונתי באופן כללי

/tapuzforum/images/Emo197.gifרב שינחה אותך לגבי ההלכות ומנהגים. אגלה לך סוד, אני עצמי לא שואל רב במצב שבו אני חי כיום ובכלל בנושאים אלה, ענייני הלכה אני נוהג עפ"י הרב עובדיה יוסף שליט"א ואם יש שאלות הלכתיות שואלים את המרא דאתרא (רב העיר) שלנו. לגבי הפייסבוק אני ממליץ בחום לקחת את עצתו של איתי דתי27 , בהצלחה אחי הצעיר

עצה...

אני חושב שקיצוניות לרוב לא מועילה,אמנם הבעיה שהעלת באמת מדרדרת בעבודת ה`.לכן יש לי עצת ביניים בשבילך ואני נוהג בה בהרבה מצבים בחיי שנוגעים בקשר שביני ובינו... כמו שהזכרת אם תנתק את הפייס לגמרי זה יכביד עליך את הדת... ומצד שני אם לא תעשה משהו בנידון תרגיש שמשהו בחיבור שלך עם ה` לא מתקדם שאתה רואה תמונות לא צנועות. לכן תנסה לקבוע לך יום אחד או יומיים בשבוע שבהם אתה לא רואה תמונות כאלו קרי לא נכנס לפייסבוק באופן מוחלט ז"א שביום הזה אתה עושה תשובה גמורה בעניין. ולאט לאט ככל שהדבר ייטיב עמך תוכל להוסיף עוד ימים או שלא זה תלוי בך,בכ"א אתה צריך לבחור יום קבוע בשבוע ולהתמיד בזה זה ישפר את הרגשתך פלאות...

רעיון נפלא איתי, אתה מפתיע אותי כל

/tapuzforum/images/Emo24.gifפעם מחדש בתגובותיך החכמות והמחזקו. יישר כח ואשמח מאוד אם תעיז ותבוא לשבת הו"ד3.

טיףטף2

New member
רעיון באמת טוב.

למרות שבסוף אתמול מעדתי לגמרי ובעקבות כך החלטתי לסגור,הקטע של לשחזר תפייסבוק זה עניין של 2 שניות:-\

טיףטף2

New member
כל הימים הבאים

או מקס' אם ארגיש תצורך להכנס לפייסבוק פשוט אעשה ב"נ את מה שאמרת.

למעלה