פייסבוק , מאיזה גיל

ריטה1

New member
פייסבוק , מאיזה גיל

מאיזה גיל הסכמתם לילדים לפתוח חשבון פייסבוק?
אני ממש לא מסכימה לביתי, בת ה-10, לפתוח חשבון פייסבוק.
אבל רואה שחברים/ות שלה מהכיתה מנהלים חשבונות פייסבוק כבר זמן מה, וילדים של חברים גם.
בעיני זה שערורייתי, שילדים משקרים לגבי הגיל שלהם, כי הרי אי אפשר לפתוח בגיל כזה פייסבוק.
אני גם לא מוכנה להיות חברה שלה בפייס, כי יש המון דברים שאני כותבת, או משתפת שהם לא לגילה, ואני לא רוצה שתראה.
אשמח לשמוע מאיזה גיל הרשית לילדים פייס? והאם אני היא השונה? או שמשהו לא בסדר עם ההורים האחרים שמאשרים.

דעתי היא

שאת עושה בסדר גמור.
כן, את/ היא (וגם אני ועוד כמה עשרות) שונים. אבל זה, בעיני, חינוך לערכים ועקרונות.
אחד מהם, הוא שאני לא עוברת את החוק ולא פותחת פייסבוק בגיל שהחוק אומר שאסור עדיין.
וזה לא הילדים משקרים- זה ההורים שלהם, שכאן, לטעמי, יש בעיה מאוד גדולה בחינוך ודוגמא אישית (וכן, אני יודעת שאני, כנראה, קצת קיצונית בעניין).

אני לא יודעת לגבי ההורים האחרים שמאשרים.
אני יודעת שאני בסדר גמור עם זה שאני לא מאשרת. זה הקו שמנחה אותי.

ריטה1

New member
אני שמחה על התגובה, ורואה שאני לא היחידה

מעניין לשמוע גם את התגובות ההפוכות, והטיעונים בעדן
הולכת לפרסם את זה בפורום הורים ביסודי, נראה לי שיהיה קצת יותר רלוונטי שם.

אני מצאתי פשרה שבעיניי היא טובה

יש לי שני חשבונות. שניהם שלי עם השם שלי אליו מצרפת אנשים שהם בגדר מכרים. אישרתי לה לפעול דרכו והבלתי את כמנת החברים שהיא יכולה לצרף. כך מצד אחד יש לי שליטה מלאה ומעקב מלא . החשבון השני הוא המשמעותי. אני לא מאמינה שבעידן של היום איסור הוא נכון אאסור בבית ולה יהיה חשבון שתפעיל אצל חברות. מישהו אומר שבגיל 13 היא תהיה אחראית יותר. א י מעדיפה לראות זאת כמו נהיגה עם ליווי מאפשר לנו לשלוט בילדים לפקח וללמד את הדרך הנכונה

שיר של 3

New member
אני איתך

הגדול שלי בן כמעט 9 ומאוד רוצה
אני לא מסכימה בכלל בכלל
בפייסבוק גם אם נרצה וגם אם לא הם ייחשפו לתוכן שלא היינו רוצות
מה גם שאם הוא יהיה חבר של בנות הדודה שלו הוא ייאלץ לראות אותן עם ביקיני,עם שפתיים משורבבות
ולקרוא את השטויות שהן כותבות על בחורים...זה לגמרי דבר שצריך לקחת בחשבון,שהם יהיו חשופים לכל שטות שיוצאת לאחד מהחברים שלהם מהפה.
בקיצור לא עכשיו ולא בקרוב.לדעתי אמשוך את זה כמה שיותר.

למעלה