פייסבוק ואתם?

מורטלש

New member
פייסבוק ואתם?

האם אתם רשומים?
כמה פעמים נכנסים אליו ביום? שבוע? אם בכלל?
כמה הפייס משפיע עליכם?
האם גם לכם הפייס נראה משהו לא אמיתי? הריי רואים את כולם כל הזמן מחוייכים, בפוזות הכי טובות , נראה לי נורא מזוייף.

ady18

Well-known member
עונה

רק בבית שאני בחוץ אני נמנעת כנ"ל טיולים כמה שפחות...
לא משפיע עלי מעביר לי שעמום
לדבר עם חברים...
לא כזה מפריע לי אם מזויף\לא....

אשבל1

New member
אני אוהבת..

את צודקת שזו פלטפורמה שלא משקפת את המציאות במלואה (כולם נראים תמיד מאושרים, מבלים ומכייפים ) , אבל צריך לקחת בפרופורציה....

אני בדרך כלל נכנסת כל יום, אוהבת להתעדכן

יש לי גם פייסבוק לקדם עבודות יד שלי.

julia75

New member
מאוד אוהבת פיסבוק.נכנסת בעיקר בשביל תמונות

אנחנו מטיילים המון וכך גם כל החברים שלנו.זה כיף לראות את החברים שלנו מטיילים.כך גם לטייל וירטואילית.נהנת מתמונות מטיולים של אחרים כאלו שאני טיילתי.כיף גם לשתף תמונות מטיולים שלנו.

בעיניי פיסבוק מחבר בין האנשים,גם הכי רחוקים.
לגבי שלפעמים זה לא אמתי זה נכון. היו אצלינו דיירים.שהיינו שומעים את הצרחות
שלהם וריבים משהו פחד.ומצד השני בפיסבוק מוצי פוצ'י עד מגעיל .נורא לא אהבנו את זה.זה הצגה.
בקיצור כיף שיש פיסבוק וגאון מי שהמציא פיסבוק וווצפ.

בטח שיש, כך אני בקשר עם אנשים שקרובים אלי

יש לי מספר דו ספרתי של חברים, וזה לא ישתנה. יש 5% שאישרתי כי לא נעים מאמא...בת הדודה של בן הדוד וכלאה
היא מקבלת דיווחים מדודה שלי לדגבי כל מה שקורה בפייסבוק

הפוסטים שלי אמיתיים, ואני לא מרגישה בזיופים אצלי. ברור שאנשים מעלים צילומים שנתספים כחיוביים,
אני אישית מעלה גם תמונות של בלאגאן, גם מתלוננת על כולם
אצלנו ממש לא רק וורוד, אבל ברור שאני לא אעלה סרטון שלי צועקת על הילדים?! נו באמת.

אם אני ובעלי מגיעים לאירוע מחוייכים ומתוקתקים אז זה נחשב למזוייף ולא אמיתי כי בבית היינו משלומפרים והיה לנו ריב ממש רציני קודם?
אף אחד לא יודע הכל על אף אחד, אבל ברור לכולם שאין כזה דבר רק מאושרים כל הזמן ורק מושלם כל היום.

אני לא חווה בכלל זיוף, כי מי שברשימה שלי (גם אלה שלא נעים מאמא...) סה"כ אדם שקרוב לי, ואני נהנית לראות את התמונות וה"חדשות".
יש כמה בנות דוד של בעלי שקודם בקושי היה לנו קשר, ועכשיו אנחנו ממש בקשר ובכל מפגש משפחתי יושבות יחד ומקשקשות, מעודכנות אחת בחיי השניה. לא היה קורה בלי פייסבוק!

אני מכורת פייסבוק. נכנסת כל יום .....

מנצלת אותו ן כבמה חברתית (בהגבלה) והן כבמה עסקית, חשיפה ליצירותיי.
הנקודה היא שאת בוחרת כמה לחשוף ולמי (ניתן להגביל חשיפה בכל פוסט ופוסט).

dify

New member
לא ממש שם

לא מבינה מה ההיגיון שחשיפה מלאה (וכן אני יודעת שאפשר למדר מידע, אני פשוט לא מבינה למה אני צריכה לדווח אותו לאח הגדול מלכתחילה
)

אני אוהבת את זה כאמצעי לשמור על קשר ובעיקר כאמצעי לשתף בתמונות והגיגים, משהו פחות רישמי מבלוג, יש לי משתמש בשם dify שנועד בדיוק לשתי המטרות הללו ואני נכנסת מידי פעם לבדוק מה התחדש בקבוצות הדיון שאני רשומה אליהן, יש פה ושם פרסומים מעניינים שאני שמחה שנחשפתי אליהם, כך שבשבילי זה מין "תפוז" משודרג שכזה. דווקא את פלטפורמת הדיונים שם אני פחות אוהבת כי קשה להבין מי הגיב למי וקשה לכתוב באופן מרווח וקריא. אני קצת פחות חשופה לענייני ההתחנפויות כי אני לא ממש חלק מהפעילויות הללו גם שם.

את יודעת דיפי, האח הגדול נמצא בכל מקום

גם כאן בתפוז

גם בשיטוטים שלנו בגוגל

העניין בפייסבוק, ששם לרוב נחשפים בגלוי
ועוד דבר טוב, אולי לא ראוי להיקרא טוב
כל המתעללים בחיות למיניהם ובבני אדם, ואלה שנוהגים במהירות מופרזת שמעלים סרטונים לרשת

ואז נתפסים.

וכל אלה שמדווחים בעבודה שהם ״חולים״ ומשתפים בתמונות מתאילנד

זה נכון שהאח הגדול נמצא בכל מקום

אבל בפייסבוק זה ממש לנדב מידע.
אם אני מספרת פה משהו על עצמי וכמו ששמת לב אני מספרת מעט מאוד ולא במקרה,
מי שלא מכיר את הכינוי שלי לא יקשר אותו עם שמי.

זה תלוי את מי את מאשרת בפייסבוק, לא?

אני חושבת שזה בסדר שלא מבינים למה להשתמש בפייסבוק, זה אומר שאין לאנשים כאלה מה לחפש שם - לא כל פלטפורמה מתאימה לכל האנשים (אני למשל לא בטוויטר ולא באינסטגרם ולא מבינה מה יש לעשות שם).

גם אם אישרתי אנשים שאני מעוניינת להיות איתם

בקשר, כל המידע נמצא ברשת (כולל תמונות-גם בלי להתחבר לפייסבוק תעשי חיפוש בגוגל ותופתעי מהתוצאות)
ומקושר לשמי כך שבקלות כל אחד יכול למצוא מידע על כל אחד במיוחד חברות מסחריות.
כידוע פייסבוק לא שומרים על פרטיות המשתמשים.

אני עורכת חיפושים מדי פעם, ולא מוצאת

התמונות שלי מוגנות בהגדרות פרטיות,
ואם מישהו חכם מספיק כדי לפרוץ את הגדרות החיפוש והפרטיות כדי לראות את המטבח שצילמתי אחרי ארוחת הבוקר, מבחינתי שיבושם לו.

dify

New member
תראי

ברור לי שמי שרוצה מוצא, אני לא באמת אנונימית ברשת. ברור לי. אבל מפה עד לנדב מידע, לקשר בין רבדים שונים של חיי (למה דודה שלי צריכה לדעת על הריכולים עם החברות שלי ולמה מהעבודה צריכים לדעת על היציאות שלי בסופי שבוע? ועוד ועוד'...) ולמה שאני אעשה את החיים קלים וארכז ואדווח במקום אחד מסודר על הכל? אני לא עובדת אצל אף אחד

האמת, לא ברור לי למה כן. כל חיי הזהירו אותי מפני נתינת פרטים אמיתיים ברשת ופתאום הגיע פייסבוק והפך הכל על פיו, לא ברור לי למה כן, מה זה נותן לי ברמת המשתמש, מבחינתי לשמור על אנשים בקשר כשהם תחת כינויים שקשורים לעולם התוכן שדרכו אנחנו מתקשרים זה נוח והגיוני, מה איכפת לי אם במציאות קוראים להם משה זוכמיר והם גרים ברעננה ולמדו בתיכון הראשונים והם עובדים ממש עכשיו בהוטמובייל? למה זה משנה לי בכלל כמשתמשת?

יש לי פייסבוק, נכנסת כמעט כל יום

לאחרונה פחות משתפת
כתבתי והעליתי תמונות שהייתי בחו״ל וארועים שונים של המשפחה
בפייסבוק אני יודעת פתאום על איזה בן דוד שהתחתן
ואיזה קרוב משפחה שהתגייס
גם מגלה דברים על מקום העבודה הקודם, שם יש לכמה חברות פייסבוק

אני פעילה בפייסבוק

יש לי שם דף בנושא יצירה-אם זה מעניין מישהו/י, יכולה לשלוח במסר את שם הדף

אני פעילה בכמה וכמה קבוצות, מפרסמת לפעמים סטטוסים אבל די הפחתתי בזה במיוחד בסטטוס המשתפים גם כי יש לי הרבה הורים מהגן (התלבטתי לגבי זה ובסוף החלטתי לאשר) וגם כי העירו לי שיודעים ישר מה קורה איתי לפי הפייסבוק... אז הפחתתי שיתוף וכותבת בעיקר דברים כלליים או עושה SHARE לדברים מעניינים שראיתי

אני הכי "מתה" על אלה שכל שנייה משנים את תמונת הפרופיל או מעלים אלף תמונות בציפייה שכולם יתלהבו ויעשו להם לייק

מילא אם פעם בכמה זמן, יש לי אחת שמשנה כל יום כמעט ודורשת התייחסות וצומי מכולם...

למעלה